Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Σχετικά με τον υπολογισμό πρόστιμου αυθαιρέτου (διευκρινησεις - αποριες)


Recommended Posts

εγω ρωτησα στην πολεοδομια και μοθ ειπε ο υπαλληλος η τουμπα με τον 4014 αλλα οταν πηγα να ρωτησω πως? μοθ ειπε μηχανικος εισαι αυτα δεν τα ρωτανε!!!!!αντε βγαλε εσυ ακρη τωρα....

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 275
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Να το χερόμαστε.........................

 

Βγήκε και Ζ' μέρος ερωτοαπαντήσεων

 

http://www.ypeka.gr/LinkClick.aspx?fileticket=zh%2bsnQBahrI%3d&tabid=762&language=el-GR

Link to comment
Share on other sites

Θέλω να ξέρω, ποιός ή ποιοί είναι αυτοί που αποφασίζουν για το τί θα διευκρινήσουν και με ποιό τρόπο...

 

Θεωρώ μερικές φορές ότι, τόσο οι απορίες όσο και η επιλογή του να δημοσιευτούν ως επεξηγήσεις είναι απαράδεκτες... ειδικά μετά από μερικές αντιφάσεις... αλλά εννοώ περισσότερο από την άποψη της εξειδίκευσης...

Νομίζω ότι σχεδόν κανένα ζήτημα δεν έχει λυθεί 100% και αυτοί ασχολούνται με τη λεκάνη του καθενός, αν γλύστρισε σε άλλη θέση!!!

Ασε που η απάντηση ΠΟΤΕ δεν είναι απόρροια λογικής σκέψης ή ανάληψης ευθύνης... απλώς επαναλαμβάνουν το κείμενο του νόμου....

 

Εε... αυτό, γίνεται επίτηδες!!! Για απαντήστε και καμιά ερώτηση που πρέπει να βάλετε το κεφάλι σας να δουλέψει!!! Να πάρετε ΕΥΘΥΝΗ για όσα λέτε!!!

Το νόμο τον διαβάζουμε κιεμείς!!! (Οι περισσότεροι τουλάχιστον)... Λες και είναι στημένες οι ερωτήσεις!!!!

 

Λύσατε το θέμα με τα εξ'αδιαιρέτου;;; Λύσατε το θέμα με την υπέρβαση ύψους;;; Λύσατε τί γίνεται με το πρόγραμμα που δεν ακολουθεί τις ερωταπαντήσεις.... π.χ. για παλαιότητα στο κωδικό 13;;;;;;

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δεν ειναι βοηθητικος χωρος.... Δεν εχεις αλλαγη χρησης....

Ως βοηθητικοι χωροι στον 4014, αν δεις και απο τις ερωταπαντησεις, εννοουν μονο κλειστους χωρους...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Έχω μια επιπλέον απορία που δεν έχω δει κάπου κάποια απάντηση (μπορεί μνα μου έχει διαφύγει). Εάν έχω υπόλοιπο Σ.Δ. και κάλυψης και θέλω να τα κρατήσω για αργότερα έχω την δυνατότητα να μήν τα αφαιρέσω από την δήλωση αυθαιρέτου?. Παράδειγμα ΥΠΟΛΟΙΠΟ Σ.Δ. 40τμ ΑΛΛΑΓΗ ΧΡΗΣΗΣ ΣΕ ΥΠΟΓΕΙΟ 80τμ. Ειμαι υποχρεωμένος στην υπέρβαση δόμησης δηλ. πεδίο 5 του φύλλου καταγραφής) να δηλώσω 80-40=40τμ? η μπορώ να δηλώσω και τα 80 ώστε τα υπόλοιπα να τα χρησιμοποιήσω αργότερα?.. Στο υπουργείο και στο ΤΕΕ μου είπαν ότι έχω την δυνατότητα αυτή, αλλά δεν τους έχω καμμία εμπιστοσύνη. Καμμία θετική απάντηση?

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Το μόνο σίγουρο είναι ότι μπορείς να πας με τον 4014 όλο το κομμάτι, ασχέτως άμα μπορείς να εκδόσεις άδεια νομιμοποίησης για μέρος της κατασκευής.

Τώρα το τι θα γίνει στο μέλλον άμα πας να βγάλεις κανονική άδεια για το υπόλοιπο που έχεις τώρα, δε νομίζω να έχει διευκρινισθεί κάπου επίσημα.

Γνώμη μου είναι, ότι θα πρέπει να χάνεις το υπόλοιπο της δόμησης.

Link to comment
Share on other sites

Αυτά σε περίπτωση που κατά την έκδοση της αδείας δεν σου δημιουργηθούν επιπλέον θέματα κατά τους ελέγχους στατικών, αρχιτεκτωνικών κλπ και κολήσει η άδεια. Και τότε τι λέμε στον πελάτη?

Link to comment
Share on other sites

Αν είναι έτσι θα πρέπει να εντάξω το νομιμοποιήσιμο τμήμα στο άρθρο 26 παρ.2(νομιμοποίηση) που σημαίνει πως για να κάνει κάποιος μεταβίβαση θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει την αναθεώρηση. Εάν λοιπόν θέλει να την κάνει κάποιος άμεσα δεν μπορεί (υπ όψην ότι οι αντικειμενικές θα ανέβουν). Εξάλλου ο νόμος λέει πως "μπορείς" να νεντάξεις τμήμα κτιρίου στην νομιμοποίηση δηλ. αν θέλεις το νομιμοποιείς αν δεν θέλεις το δηλώνεις αυθαίρετο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.