Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Υποχρεωτικά τα φωτοβολταϊκά σε στέγες


AArtam.

Recommended Posts

ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΟΤΙ ΣΤΟ ΥΠΕΚΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΙΤΕ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΣ ΕΙΤΕ ΜΕΙΩΜΕΝΗΣ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ. ΦΟΡΤΩΝΟΥΝ ΜΕ ΚΟΣΤΟΣ ΚΤΙΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΘΝ ΛΕΦΤΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΙ. ΤΙ ΕΝΝΟΙΑ ΕΧΕΙ ΤΟΤΕ Ο ΠΕΡΙΒΟΗΤΟΣ ΚΕΝΑΚ. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΤΣΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 109
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

ΥΓ. αν ισχυσει αυτο, οποια εταιρεια επενδυσει στην κατασκευη και παραγωγη φ/β πανελων, θα χεστει στο ταλιρο...

 

Ήδη υπάρχουν τουλάχιστον 3 εταιρείες παραγωγής Φ/Β πλαισίων. Υπάρχει και ο "Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Φωτοβολταϊκών".

Link to comment
Share on other sites

Προβλέπω να είναι ένας ακόμη δούρειος ίππος για φορολόγηση...πέραν αυτού θα αυξήσει υπέρμετρα το κόστος ανέγερσης κατοικίας και θα σκοτώσει για ακόμη μια φορά το πτώμα της οικοδομικής δραστηριότητας...

Link to comment
Share on other sites

δεν ειναι υποχρεωτικοί οι ηλιακοί θερμοσίφωνες που παράγονται στην ελλάδα και δινουν δουλειά στους έλληνες πατριώτες αλλα ειναι υποχρεωτικα τα φωτοβολταικα που παραγονται στην γερμανια οποτε νοικιάζουμε χαρτινα ευρώ για να τα δίνουμε στους γερμανούς να δουλεύουν οι εργάτες τους και τους χρωστάμε και τον τόκο.

Επίσης ο ελληνας μακάκας καταναλωτης δηλαδή εγω και εσεις θα πληρωνουμε την kw/h ο.43ευρώ ενω ο γερμανός καταναλωτης 0.34 ευρω.

Ολο αυτό χωρίς να μας ρωτήσει κανείς για το εαν το θέλουμε.

Τα φωτοβολταικά θα τα πληρώσουμε εμείς και οι επόμενοι παρα πολύ ακριβα δηλαδή καποιοι συνελληνες χαμηλών εισοδημάτων δεν θα έχουν πρόσβαση στο ηλεκτρικό ρεύμα λόγω της υψηλής τιμής του.

Δυστυχως για αυτούς δεν ενδιαφέρεται ακόμη κανείς.

Επίσης εαν είχαμε δραχμή θα συμφωνούσα πως αργα ή γρήγορα τα ξεπληρώνεις και μετά εχεις τσαμπα ρεύμα και τι εδωσες τελικα για να ταγοράσεις? χαρτιά που τα κόβεις στην μεσογείων.

Μονο που τώρα αυτά ειναι ευρώ και τα χαρτιά αυτά κόβονται στο παρισι και στο βερολινο.

Εμείς δικαιούμαστε μόνο να τα νοικιάζουμε

 

Μα τι άλλη απόδειξη χρειάζεται λοιπόν για να καταλάβουμε όλοι μας ποσο καλός υπάλληλος των ξενων και μειοδότης για του έλληνες είναι ο νυν και πρωην υπουργός του ΔΝΤ

Link to comment
Share on other sites

Μην σας φαίνεται περίεργο. Με βάση την ευρωπαική οδηγία απο το 2020 όλα τα νέα κτηρια θα πρέπει να έχουν μηδενικο ενεργειακο αποτυπωμα. Αρα όλα προς τα εκεί πάνε. Αλλα είναι δύσκολοι οι καιροί και μας φαίνονται όλα δύσκολα. Και όσο για τους ηλιακούς που αναφέρεις ydra24 πλέον με τον ΚΕΝΑΚ είναι υποχρεωτικοί.

Link to comment
Share on other sites

ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΟΤΙ ΣΤΟ ΥΠΕΚΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΙΤΕ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΣ ΕΙΤΕ ΜΕΙΩΜΕΝΗΣ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ. ΦΟΡΤΩΝΟΥΝ ΜΕ ΚΟΣΤΟΣ ΚΤΙΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΘΝ ΛΕΦΤΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΙ. ΤΙ ΕΝΝΟΙΑ ΕΧΕΙ ΤΟΤΕ Ο ΠΕΡΙΒΟΗΤΟΣ ΚΕΝΑΚ. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΤΣΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ.

 

+1000

 

Καλα δεν βλεπουν οτι δεν υπαρχει χρημα ... ουτε για περιφραξη???

 

Σε μια σεισμογενη χωρα, στην οποια στατιστικα θα συμβει μεγαλος σεισμος συντομα, αντι να αυξησουν τους σεισμικους συντελεστες σκεφτονται και κανουν υποχρεωτικη οπιοαδηποτε πολυτελεια...

 

ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΠΙΤΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΙΚΟ????

Link to comment
Share on other sites

Με μία γρήγορη ματιά μάλλον είμαι ο πρώτος αρχιτέκτονας που θα σχολιάσει, αν και ομολογώ ότι ο συνάδερφος dimitrispsi εν μέρη έβαλε μία βάση. Αυτό που έχω να πω είναι μόνο... ΑΙΣΧΟΣ !!!

 

Μπορεί εμπειρία στην πράξη και στο επάγγελμα να μην έχω, ως νέος στο μηχανικός, αλλά κάτι τέτοιο θα ήταν ΒΙΑΣΜΟΣ για την Ελληνική Αρχιτεκτονική... ότι της έχει απομείνει δηλαδή.

 

Βγείτε λίγο κύριοι των υπουργικών θέσεων στο μπαλκόνι σας και κοιτάξε τριγύρω... τι βλέπετε στα δώματα εκτός από τις κεραίες? Κάτι πλάγια πράγματα πάνω στο οριζόντιο δώμα! Για να μας πουν και τη γνώμη τους αυτοί που μένουν κοντά σε αυτά τα ηλιακά πράγματα και ώρες-ώρες τους τυφλώνει ο απέναντι ηλιακός (σε επίπεδο όχλησης όμως!!!).

 

Ακόμη και η λύση που προτείνει ο συνάδερφος περί αρχιτεκτονικής εναρμόνισης στον όγκο του κτηρίου, την ίδια αντανάκλαση θα προκαλεί! Εδώ μπορούν να μας διαφωτίσουν με το πώς αισθάνονται αυτοί που μένουν απέναντι από γυάλινο κτήριο (όχι μέσα στο γυάλινο κτήριο, αλλά ΑΠΕΝΑΝΤΙ) κατά τη Δύση και όχι μόνο του ηλίου.

 

Για να μην αναφέρω (λόγω έλειψης γνώσεων) ότι σε περίπτωση μη βέλτιστης κλίσης, τα φ/β δε θα αποδίδουν, οπότε θα έχουμε αρνητικό ισοζύγιο!

 

Επίσης... ναι, ζήτω η ανάπτυξη του Κ. Υπουργού (ποιός κουμπάρος έχει φ/β ?? ), αλλά ανάπτυξη δεν είναι και ο ΑΠΛΟΣ βιοκλιματικός σχεδιασμός, που από το σχεδιασμό και μόνο του κτηρίου εξοικονομείται ενέργεια χωρίς την ΑΓΟΡΑ άλλων υλικών ?

 

Αλλά σωστά... αυτό είναι άυλο, και άρα δε μπορεί να έχει ΦΠΑ 23% οπότε και επιπλέον έσοδα για το κράτος!!!

 

Ζήτω η γυάλινη (με φ/β) πόλη!!!

 

Τζάμπα σολάριουμ απέναντι από δώμα με φ/β !!! Σκεφτείτε το! :grin:

Link to comment
Share on other sites

Μην σας φαίνεται περίεργο. Με βάση την ευρωπαική οδηγία απο το 2020 όλα τα νέα κτηρια θα πρέπει να έχουν μηδενικο ενεργειακο αποτυπωμα.

 

Για το 2020 δεν είμαι σίγουρος, νομίζω ότι η χρονολογία είναι αρκετά αργότερα, διότι η τεχνογνωσία δεν είναι επαρκής ακόμη για τέτοια αποτελέσματα.Νομίζω ότι η προθεσμία για το 2020 προέβλεπε μέγιστη κατανάλωση 20 KWh/m2/έτος, και ΑΥΤΟ είναι το νούμερο.

 

Για να καταλάβει κανείς το νούμερο του στόχου, ας σκεφτεί ότι μία υπερσύγχρονη κατοικία με την καλύτερη δυνατή θερμομόνωση, με ηλιακούς θερμοσίφωνες, με οικολογικούς λαμπτήρες, με γαιωθερμία και ηλεκτρικές συσκευές Α++ καταναλώνει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ τη διπλάσια ενέργεια ανά m2 ανά έτος.

 

Διότι ήδη αρκετές εταιρείες, ιδίως γαλλικές και γερμανικές, επενδύουν στην έρευνα τεχνολογιών που μπορούν να εγκατασταθούν ΕΝΤΟΣ του κτιρίου.

 

Ενδεικτικά αναφέρω δεξαμενές εκμετάλλευσης της θερμικής μάζας των ανθρώπινων ούρων και κοπράνων, πλακάκια δαπέδου με δυνατότητα παραγωγής ενέργειας μέσω τριβης ή κραδασμών από το περπάτημα, θερμικά φίλτρα υαλοπινάκων κλπκλπ.

 

Φυσικά το κόστος του know how το φορτώνεται ο καταναλωτής.Φυσικά, μετά το 2020, όποια κατοικία βρίσκεται εκτός του στόχου, πληρώνει πρόσθετη επιβάρυνση.

 

Άλλο ένα καταπληκτικό ποστ από ένα φανταστικό καλλιτέχνη, που δυστυχώς όπως και πολλά άλλα, θα πάει άπατο.

Link to comment
Share on other sites

"Ενδεικτικά αναφέρω δεξαμενές εκμετάλλευσης της θερμικής μάζας των ανθρώπινων κοπράνων"

 

Ισως πρέπει να γίνει και αυτό υποχρεωτικό. Ποιος θα ενημερώσει τον Υπουργό;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.