Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Δεύτερος φάκελος για την ίδια ιδιοκτησία.


gez

Recommended Posts

Πελάτης μου δήλωσε ημιυπαίθριο σε διαμέρισμα. Του ήρθε το πρόστιμο αλλά δεν το έχει πληρώσει ακόμα.

Στο ίδιο διαμέρισμα υπάρχουν και 2 κλειστοί φωταγωγοί που επειδή δεν φαίνονται από πουθενά έξω από το σπίτι δεν ήθελε να τους δηλώσει.

Έμαθε όμως για την βεβαίωση που θα απαιτείται στα συμβόλαια στο εξής, άλλαξε γνώμη, και θέλει να δηλωσει και τους φωταγωγούς.

Σύμφωνα με την πολεοδομία που ρώτησα δεν μπορεί να γίνει αλλαγή στον υπάρχοντα φάκελο.

Τι άλλο μπορεί να γίνει; Μπορεί να γίνει νέος φάκελος; Ο 3843 λέει οτι 1 δήλωση για κάθε ιδιοκτησία. Φοβάμαι μήπως κανένας συμβολαιογράφος του δημιουργήσει πρόβλημα στο μέλλον.

Καμία γνώμη;

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνα με παρόμοιο θέμα που μου έτυχε και εμένα και ρώτησα την πολεοδομία μου είπε ότι:

α) αν είναι ανενεργός ο κωδικός πληρωμής, αν δεν εχει πληρωθεί πρόστιμο ή δόση, μπορεί να αλλάξει ο υπάρχον φάκελος για να συμπληρωθούν τα νέα τ.μ. και να αντικατασταθεί με τα νέα δεδομένα και να βγει νέος κωδικός πληρωμής για την ιδιοκτησία.ή

β) αν είναι ενεργός ο κωδικός πληρωμής, αν εχει πληρωθεί πρόστιμο ή δόση, δεν μπορεί να αλλάξει ο υπάρχον φάκελος και κατά συνέπεια, πρέπει να κατατεθεί νέος φάκελος για τα επιπλέον μέτρα με νεο παραβολο, αμοιβες, κλπ., όπου θα αναγράφεται ότι είναι συμπληρωματικός του υπ'αρ... προηγούμενου φακέλου, για να υπολογιστόυν με τον ανάλογο συντελεστή τα πρόστιμα

Link to comment
Share on other sites

Σε παρομοια περιπτωση η προισταμενη ηταν ανενδοτη για "ενημερωση" του αρχικου φακελου, πολυ πριν ακομα υπολογιστει καν το προστιμο. Η ιδια αλλα και η υπαλληλος μου ειπαν να κανω νεο φακελο, οποτε και εκανα.

Το μονο θεμα που ειχα εγω ηταν οτι αρχικα ειχαν δηλωσει υπογειο >25τ.μ. και επειτα ημιυπαιθριους χωρους οι οποιοι υπολογιστηκαν με συντελεστη 5% (<25τ.μ.). Το ειπα στην πολεοδομια οτι υπαρχει αυτο το προβλημα αλλα δεν ενδιαφερθηκαν. Οποτε εξηγησα την κατασταση στον πελατη και προχωρησα..

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.