Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απαιτήσεις κτηριοδομικού για λεβητοστάσιο μικρής ισχύος


ata

Recommended Posts

Παιδιά θα χρειαστεί να σχεδιάσω εγώ λεβητοστάσιο για το λέβητα και την δεξαμενή καυσίμου. Μιλάμε περίπου 20-25 000 kcal/h. Οι περιορισμοί στις διαστάσεις του κτηριοδομικού εφαρμοζονται και στην περίπτωση αυτή ή λόγω μικρής μονάδας μπορώ να τα βάλω σε ένα μικρό χώρο 3Χ1 πχ.

 

Ξέχασα να αναφέρω πρόκειται για μονοκατοικία μόνο ισόγειο 116τ.μ. χωρίς το λεβητοστάσιο

Link to comment
Share on other sites

δεν υπαρχουν περιορισμοί σε οτι εχει να κανει με το εμβαδόν του λεβητοστασιου για τοσο μικρές μονάδες απλα να εχει μια λογική και να μπορει να γινεί το σερβις του λέβητα. ισχύουν όμως οι διατάξεις αερισμού και πυροπροστασίας.

Link to comment
Share on other sites

ο καυστήρας όταν εφαρμόζω τον κτιριοδομικό μπορεί να κοιτάζει προς τη δεξαμενή καυσίμων αν υπάρχει 2μ απόσταση? Το λέω γιατί στον κανονισμό λέει από τοίχο..

Link to comment
Share on other sites

Αν είσαι σε περιοχή όπου επιτρέπεται η χρήση λέβητα pellet βάλε αυτό και θα σιου λύσει τα χέρια. Βέβαια καλό θα είναι να συνεννοηθέις και με τον ιδιοκτήτη για να ξέρει πως αυτό θα βάλει διότι διαφορετικά αν υπογράφεις και επίβλεψη θα είσαι εκτεθιμένος σε κάποιον ενεργειακό επιθεωρητή και γενικά θα είσαι παράτυπος.

Link to comment
Share on other sites

Είναι σίγουρη λύση? Το σκεφτόμουνα πολύ απλά δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα πουθενά.. Η διαφορά στη μελέτη μου ποια είναι? Μόνο η διαφορά στο λέβητα και τη δεξαμενή?

Link to comment
Share on other sites

1ον πρέπει να δεις αν επιτρέπεται στην περιοχή όπου θα γίνει η κατοικία. Για ποια περιοχή μιλάμε;

 

2ον δεν θέλει κάποιο ειδικό χώρο αλλά αν υπάρχει κάποιο αποθηκάκι ακόμα καλύτερο.

 

3ον δεν απαιτείται δεξαμενή το πολύ πολύ να δείξεις ένα χωνί του αυτόματου τροφοδότει που αν θες το βάζεις. Δες σε εταιρίες που πουλάνε pellet.

 

Όσον αφορά τη διαφορά στη μελέτη δεν αλλάζει τίποτα παρά μόνο ο λέβητας και δεν έχεις δεξαμενή καυσίμου. Όταν λέω αλάζει ο λέβητας ενοώ ως προς το καύσιμο , ως προς τις διαστάσεις και ως προς την ισχύ. Αν πχ. θες 15 kW μπορεί να βρείς 18 kW με pellet ενώ με πετρέλαιο 20 kW.

 

ΥΓ Για να μην κάνεις όμως τζάμπα κόπω και ψάξιμο συννενοήσω με αυτόν που έκανε τα αρχιτεκτονικά και με τον υπάλληλο που θα κάνει τον έλεγχο.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τη βοήθεια..

Για Άρτα είναι οπότε είμαι οκ. Απλά μου φαίνεται πολύ περίεργο να μην υπάρχει καμία απαίτηση για το χώρο που θα μπει ο λέβητας. Ψάχνω κ δεν βρήκα τπτ!!

Link to comment
Share on other sites

Κοίτα βασικά πρώτον πρέπει να μιλήσεις με τον υπάλληλο της πολεοδομίας.

Ακόμα κι αν είναι η πρώτη φορά που θα πας σε πολεοδομία μην μασάς.

Συνήθως οι μηχανολόγοι ή ηλεκτρολόγοι είναι πολύ πιο λογικοί άνθρωποι και πιστεύω πως θα σε κατατοπίσει. Επιμένω να πας στον υπάλληλο διότι αν δεν έχει ξανακούσει για pellet θα δεν θα σου δεχτεί τίποτα.

Αυτό το πρόβλημα με τις μονοκατοικίες κα τα λεβητοστάσια είναι μόνιμο και κακώς καλούμαστε εμείς να το λύνουμε , αλλά έτσι θα είναι για πάντα μιας και 9/10 άδειες θα σου τις δίνει κάποιος με έτοιμα τα αρχιετκτονικά χωρίς να κουβεντιάσει μαζί σου.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Η διαφοροποίηση που θα υπάρξει και δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη είναι και η διαφορά στη κατώτερη θερμογόνο δύναμη Pellet - πετρελαίου 10.500 για πετρέλαιο και 3.500 για Pellet

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.