Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Αποδεκτή διαφορά εμβαδού μεταξύ τίτλου - τοπογραφικού ως 2%


GRTOPO

Recommended Posts

Συνάδελφοι,

ψάχνω τη διάταξη, νόμο ή ότι άλλο έγγραφο αναφέρει ότι αποδεκτή διαφορά μεταξύ τίτλου και "νεότερης καταμέτρησης" είναι στο εύρος του 2%. Δια λόγου το ξέρω..... όμως δεν το έχω δεί πουθενά εγγράφως....

Μπορεί κανείς να βοηθήσει??

 

Παρατήρηση: Τα κεφαλαία απαγορεύονται τόσο στο κείμενο των δημοσιεύσεων όσο και σ' αυτό των τίτλων.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ.

Χάρης

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 266
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

δε νομίζω να υπάρχει κάτι που να αφορά επιτρπόμενη απόκλιση.

Μπορεί σε κάποιες περιοχές οι συμβολαιογράφοι να μη δέχονται μεγάλες αποκλίσεις αλλά από όσο ξέρω δεν υπάρχει κάτι στα χαρτιά.

Φαντάσου άλλωστε παλιά συμβόλαια που λέγανε 500τμ περίπου και στην πραγματικότητα μπορεί να είναι και 450τμ

Παλιά μετρούσανε ακόμη και με βήματα και κάνανε συμβόλαια είναι λογικό να υπάρχουν διαφορές

Επίσης με το νόμο 651/77 μπήκανε τα τοπογραφικά στα συμβόλαια πριν από αυτό υπάρχουν μεγάλες διαφορές στα εμβαδά των τίτλων και στα πραγματικά εννόειται μιλάμε για γήπεδα που δεν έχουν παραχωρηθεί ή κτηματογραφηθεί.

Link to comment
Share on other sites

Κι όμως chris_anst, πρέπει κάτι να υπάρχει...

Δε σου έχει τύχει να σου λέει συμβολαιογράφος ότι έχει πρόβλημα διότι η απόκλιση είναι >2%???

Επίσης δε σου έχει τύχει να δείς τοπογραφικό μετάγενεστερο του '77 απο πολιτικό μηχανικό ή αρχιτέκτονα τεχνολογίας αιχμής ... κορδέλλας, στο οποίο όλα τα όρια ειναι ευθείες γραμμές και ακεραίων μονάδων που σε αντιπαραβολή με αυτό που μέτρησες με το όργανο να μην έχει καμιά σχέση τόσο στο σχήμα όσο και στο εμβαδό????

Μηπως πρέπει να ρωτήσουμε κανένα γνωστό συμβολαιογράφο????

Απλά για λόγους προσωπικούς (prestige τοπογράφου) δεν θέλω να ρωτήσω κανένα από αυτούς που συνεργάζομαι....

Link to comment
Share on other sites

Moυ ζητήθηκε πρόσφατα απο συμβολαιογραφο να "πλησιάσω" τις μετρήσεις μου στον τίτλο για να αποφύγει ο πελάτης κάποιο κόστος στην εφορία.Πρωτη φορα ακουσα κι εγω για αυτο το 2% και εχει να κανει καθαρα με την εφορια.Ηταν για γονικη παροχη το συγκεκριμενο.Οποιος γνωριζει κατι περισσοτερο, ας μας διαφωτισει.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Εγώ έχω πάθει το εξής μπλέξιμο:

 

Μου παραδίδει φίλος μου τοπογραφικό έτοιμο φτιαγμένο από άλλον (Τεχνολόγο δομικών). Μου λέει ότι δεν ήξερα ότι κάνεις και τοπογραφικά και μου αναθέτει την οικοδομική άδεια.

 

Αφού κάνουμε την αρχιτεκτονική μελέτη (με το τοπογραφικό έτοιμο πλήρες με υψόμετρα κλπ) πάμε στην Πολεοδομία.

Με τους τίτλους ιδιοκτησίας δεν έβγαλα άκρη γιατί ο άνθρωπος είχε 15 συμβόλαια από το 1927 με κάθετες συστάσεις, αποδοχές κληρονομιάς, αγοραπωλησίες κλπ. Πάντως το οικόπεδο δεν είχε διασπαστεί πριν το '80 (οπότε και το ΦΕΚ για τον οικισμό)

 

Αφού η πολεοδομία με γείωσε "δεν βγάζω άκρη με τα συμβόλαια" - και είχε δίκιο στην συγκεκριμένη περίπτωση - κάθησα εγώ να βγάλω άκρη. Και διαπιστώνω τελικά ότι:

 

-Ο πελάτης μου δεν γνώριζε καλά με ποιο οικόπεδο είχε κάθετη σύσταση. Αντί να δείξει στον τοπογράφο το βορεινό που ήταν το σωστό, έδειξε το δυτικό, το οποίο με πράξη του 56 είχε μεταβιβαστεί αλλού.

-Ο δε δομικός που εκπόνησε το τοπογραφικό, θεώρησε καλό να πάρει μόνο τα μέτρα και να μην προχωρήσει σε έλεγχο τίτλων... οπότε έβαλε φαρδιά πλατιά υπογραφή "...είναι άρτιο και οικοδομήσιμο..." σε λάθος οικόπεδο!!

-Τελικά μέτρησα ξανά το οικόπεδο (το σωστό) και πάλι βρήκα διαφορές από τα συμβόλαια.

-Βρήκα το τοπογραφικό του '89 από συμβολαιογράφο (ο πελάτης το είχε χάσει) με το οποίο είχαν γίνει τα συμβόλαια και είναι κι αυτό διαφορετικό...

 

Συνάδελφοι βοήθεια....

1) Έχω κάνει μια πλήρη αρχιτεκτονική μελέτη (στο Πήλιο - ξεσκιστήκαμε για να γίνει κάτι καλό). Αφού πλέον ο δυτικός είναι όμορος και όχι ό έταιρος της σύστασης... πρέπει να αφήσω Δ!!! (άχρηστη η μελέτη...)

2) Έχω τρία τοπογραφικά: ένα του '89 με το οποίο έγινε σύσταση καθέτου και όλες οι αγοραπωλησίες από 'κει και μετά, ένα του τεχνολόγου φετινό και ένα το δικό μου

3) Έχουν λάθη και τα δύο τοπογραφικά (με βάση την δική μου μέτρηση)

 

...4) ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ;;;

 

Α) Να αγνοήσω τις δικές μου μετρήσεις και να παρουσιάσω το τοπογραφικό του '89 (αντιγραμμένο);

Β) Να εκμεταλλευτώ την απόκλιση μέχρι 2% και να τα "φέρω" όσο μπορώ στην δικιά μου μέτρηση; ή

Γ) Να Βάλω την δικιά μου μέτρηση και να γίνει τροποποίηση συμβολαίου;;

 

Σημειωτέον ότι και τρεις περιπτώσεις αλλάζει η αρχιτεκτονική μελέτη...

Link to comment
Share on other sites

Προς Γιάννη

 

1ον:Ο δομικός καλά έκανε και δεν προχώρησε σε έλεγχο τίτλων.Είναι δουλειά δικηγόρου κ όποιος από εσάς το κάνει πέρα από το να διαπιστώσει τον ιδιοκτήτη και τους όμορους είναι ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΡΟΙΔΟ γιατί δεν το πληρώνεται.Σας κατοχυρώνει όλους το ότι ''τα όρια υποδείχθηκαν από τον ιδιοκτήτη και δεν έγινε έλεγχος τίτλων.Το παρόν οικόπεδο-αγροτεμάχιο ανήκει στον τάδε κατά δήλωσή του'' και πάρτε του την υπογραφή.

2ον:Η επιτρεπτη απόκλιση 2% θεσπίστηκε για να μην φτάσουν τα σύνορα της Ελλάδας στην Κίνα,αφού πριν τον Τρίτση όλοι κουνούσαν τον φράκτη.Αν θες περισσότερες πληροφορίες ρώτα τον Έφορο στην πλησιέστερη Εφορεία.Να ξέρετε όλοι σας ότι αν βρείτε διαφορετικό εμβαδό πάνω από 2% έχετε τις εξής επιλογές:

α)Ενημερώνετε τον πελάτη σας ότι πρέπει να κάνει πρόσθετο συμβόλαιο μαζί με έλεγχο τίτλων των όμορων και να πληρώσει πρόσθετο φόρο(αφού το οικόπεδό του μεγάλωσε).

β)Κάνετε την πάπια και το δείχνετε εντός της απόκλισης,είναι η δοκιμασμένη λύση με τα λιγότερα προβλήματα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.Έτσι κ αλλιώς η οποιαδήποτε μελέτη θα γίνει με τοπογραφικό αδείας,τότε θα έχετε 2 τοπογραφικά(ένα για εφορεία,ένα για πολεοδομία)Το έπαθα σε κατασκευή,να έχει γίνει η μελέτη επάνω σε τοπογραφικό συμβολαίου και έφριξα κ ακόμα φρίζω γιατί με πάει αίμα.

γ)Ενημερώνετε τον πελάτη σας να κάνει έλεγχο τίτλων με δικηγόρο για την επιφάνεια της ιδιοκτησίας εις βάθος χρόνου.ΠΡΟΣΟΧΗ αν επιλέξετε αυτή τη λύση,ΜΗΝ πιστέψετε ότι το κατέχετε το θέμα,αφήστε το δικηγόρο.Σε περίπτωση που ακόμη δεν έχετε χάσει τη δουλειά επιστρέφετε στις επιλογές α) και β)

3ον:Προς το Γιάννη

Εξηγείς στον πελάτη σου πόσο φταίξιμο έχει που έκανες λάθος μελέτη και πόσο θα του κοστίσει το ότι δεν έχει ασχοληθεί ΠΟΤΕ στην πραγματικότητα με την περιουσία του κ πόσες λάθος επιλογές έκανε για να γλυτώσει λεφτά στο παρελθόν και αν αποζημιωθείς (ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ με προκαταβολή φίλε)προχωράς στη διόρθωση της μελέτης σου ειδάλλως την κρατάς για να θυμίζει λάθη του παρελθόντος.Και μην στενοχωριέσαι γιατί όλοι μας έχουμε φάει φέσι λίγο πολύ(ΕΓΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΛΕΩ ΕΤΣΙ).Τραβάς χειρόφρενο στη διεκπεραίωση της άδειας και αν έχεις ήδη καταθέσει την αποσύρεις επειγόντως μέχρι να πληρωθείς.έτσι κ αλλιώς για να προχωρήσεις πρέπει να λύσεις όλα τα προβλήματα που έχει η ιδιοκτησία του και να ξεκινήσεις με ένα σωστό τοπογραφικό συμβολαίου και ένα δεύτερο επίσης σωστό τοπογραφικό αδείας και ας δείχνουν διαφορετική επιφάνεια.

Και όσοι από εσάς συνεχίζουν παρόλα αυτά να επιμένουν ότι ένα σωστό τοπογραφικό γίνεται αν πάνε να στήσουν ένα total station,δεν υπάρχει καλύτερη απόδειξη από αυτά τα προβλήματα που αναφέρθηκαν σε αυτό το topic ότι οι ερωτήσεις που έθεσα εδώ http://www.michanikos.gr/ftopic3147-0-asc-15.html ήταν εύστοχες και κυκλοφορούν πολλά ψάρια στην πιάτσα που νομίζουν ότι οι σπουδές μας στο Πολυτεχνείο ανταποκρίνονται στην Ελληνική πραγματικότητα και καμαρώνουν για την επιστήμη ''της ακρίβειας χιλιοστού''

Με κάθε σεβασμό σε όλους τους συναδέλφους που παλεύουν να επιβιώσουν στο Γιουνανιστάν.

ps:ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΛΕΓΧΟ ΤΙΤΛΩΝ.ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΠ' ΟΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ.ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΔΙΑΙΩΝΙΖΕΤΑΙ.ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΔΕΝ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΙΤΛΩΝ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΙΤΛΩΝ.ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ.ΘΑ ΤΡΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΦΤΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΤΕ Κ ΑΛΛΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΑΡΑΜΑΖΩΜΑ ΑΝ ΘΕΩΡΗΣΕΤΕ ΟΤΙ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΕΧΕΤΕ ΕΛΕΓΞΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ.ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΝΗΡΟΙ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΑΝ ΣΑΣ ΚΡΥΨΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΑΣ.ΜΗΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΤΕ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ.

ΕΝ ΕΙΣΤΕ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΛΕΓΧΟ ΤΙΤΛΩΝ.ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΠ' ΟΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ.ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΔΙΑΙΩΝΙΖΕΤΑΙ.ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΔΕΝ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΙΤΛΩΝ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΙΤΛΩΝ.ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ.ΘΑ ΤΡΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΦΤΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΤΕ Κ ΑΛΛΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΑΡΑΜΑΖΩΜΑ ΑΝ ΘΕΩΡΗΣΕΤΕ ΟΤΙ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΕΧΕΤΕ ΕΛΕΓΞΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ.ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΝΗΡΟΙ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΑΝ ΣΑΣ ΚΡΥΨΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΑΣ.ΜΗΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΤΕ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ.

  • Like 1
  • Upvote 5
Link to comment
Share on other sites

Μισό λεπτό φίλε μου:

 

1) Πως θα υπογράψω ότι "είναι άρτιο και οικοδομήσιμο κατά παρέκκλιση" αν δεν ελέγχω ότι "υπάρχει" το οικόπεδο πριν την ημερομηνία του ΦΕΚ του οικισμού;;;

 

Θα πάει ο πελάτης πρώτα σε δικηγόρο για να του βεβαιώσει κάτι τέτοιο;;

Ο τοπογράφος που κάνει τοπογραφικό διάγραμμα για άδεια οφείλει να διερευνήσει και να ενημερώσει σχετικά τον πελάτη και να το αναφέρει πάνω στο τοπογραφικό την αρτιότητα είτε κατά κανόνα είτε κατά παρέκκλιση.

 

2) Έχει κανείς νόμο - εγκύκλιο - ΠΔ ή οτιδήποτε που να λέει περί 2%; Ισχύει για το εμβαδό ή και για τα μήκη των πλευρών;

 

3) Αφού έχω καταθέσει φάκελο στην πολεοδομία ήδη έχω πληρωθεί τις αμοιβές των μελετών που κατέθεσα. Άρα δεν υφίσταται πρόβλημα απ΄αυτήν την άποψη. Κατά τ' άλλα συμφωνώ απόλυτα ότι τη δουλειά που ρίχνουμε δεν την βλέπει και δεν την εκτιμά κανένας. Και είναι πολύ πιο δύσκολη όσο θέλεις να είσαι σωστός και να δίνεις σωστές λύσεις. Γιατί αν ήθελα εγώ να πω "στα τέτοια μου" θα ξεμπέρδευα γρήγορα σε αυτήν την περίπτωση. Πιθανόν όμως, να τα βρισκε μπροστά του ο πελάτης ή ο έταιρος της καθέτου στο μέλλον και τότε ΘΑ ΕΦΤΑΙΓΑ ΕΓΩ και όχι οι προηγούμενοι συνάδελφοι...

 

Τελικά τι μου προτείνεις; να τα μπουζουριάζω με βάση το τοπογραφικό του συμβολαίου (χρησιμοποιώντας την απόκλιση του 2%) αγνοώντας την δική μου μέτρηση;

Link to comment
Share on other sites

Για το 2% ρώτα τον έφορό σου σου είπα,εγκύκλιος υπάρχει,αν βρω το φεκ θα στο δώσω να είσαι σίγουρος.η μητέρα μου είναι συμβολαιογράφος και ότι είπα προηγουμένως είναι ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ σωστό.

Κατά δεύτερον,αυτό σημαίνει έλεγχος τίτλων,ότι ο δικηγόρος πηγαίνει στα υποθηκοφυλάκεια να ανακαλύψει την ταυτότητα του αγροτεμαχίου-οικοπέδου κλπ,τη μερίδα των ιδιοκτητών,τυχούσες υποθήκες,συστάσεις οριζόντιας και κάθετης ιδιοκτησίας,τυχούσες συνιδιοκτησίες κλπ.Είναι αδύνατον για εμάς να το κάνουμε αυτό και η γνώμη μου επειδή την έχω πάθει είναι κάθετη σε αυτό,ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ.Αλλιώς ας κάνουμε και τα συμβόλαια και να παίρνουμε τη δουλειά όλη πακέτο.ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ???????

Εσύ φιλότιμος ήσουν να κάνεις σωστά τη δουλειά αυτή και είσαι άξιος επαγγελματίας που ασχολήθηκες,αλλά για να σε προστατέψω σου εξήγησα ότι είναι επικίνδυνο να φορτωθείς εσύ αυτή την ευθύνη.Οι ιδιώτες πολλές φορές είναι γίδια και σου κρύβουν πράγματα γιατί θεωρούν ότι αν υπογράψεις κάτι που έχουν στο μυαλό τους,έχουν κάνει τη δουλειά τους.

Για το πρόβλημά σου τώρα:

1.Αν η έκταση που περιγράφεται στο συμβόλαιο καθιστά το οικόπεδο-αγροτεμάχιο ΜΗ ΑΡΤΙΟ η ΜΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΙΜΟ παρά την αποτύπωση,τότε παράτατο,θα κάνεις χρόνια α τελειώσεις τη δουλειά γιατί πρέπει να γίνει διόρθωση ιδιοκτησίας ώστε να οικοδομείται,σύμφωνα με όσα προανέφερα.

2.Αν δεν ισχύει το 1.,προσάρμοσε ,αν γίνεται, τη μελέτη σου στην ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ που έχεις κάνει,τουλάχιστον αυτό που θα μελετήσεις να μπορεί να κατασκευαστεί.Στη συνέχεια ξεκίνα να τρως την αποτύπωση από τις πλευρές που δεν σου επηρεάζουν το κτίριο.Το 2% δεν αναφέρεται σε διαστάσεις,αλλά σε επιφάνεια.Με λίγα λόγια κάνε το μάγειρα στο τοπογραφικό σου έτσι ώστε να μπορέσεις να εφαρμόσεις ΓΟΚ,να μην έχεις πρόβλημα με πολεοδομία μέχρι να τελειώσει η κατασκευή.Αν τώρα έχεις τεράστια απόκλιση(πάνω απο 10%) και δεν μπορείς να μαγειρέψεις και η ιδιοκτησία έχει πρόβλημα διάλυσέ τα όλα,ρίξε την ευθύνη στον πελάτη σου και ξεκίνα να λύσεις τα άλυτα για την ελληνική πραγματικότητα.Να είσαι σίγουρος ότ κ εγώ πιστεύω στη σωστή δουλειά,αλλά θεωρώ ότι ο πελάτης σου θα μπει στο χορό με τις μίζες και δεν θα κάνει τίποτα σωστό για την ιδιοκτησία του,θα τα μαγειρέψει κ αυτός κ στο τέλος θα χρησιμοποιήσει την έτοιμη δουλειά που έχεις κάνει ήδη για να μην την ξαναπληρώσει,οπ΄τε μην πολυαγχώνεσαι για λεπτομέρειες εκατοστών.Αν μαγειρέψεις σωστά το τοπογραφικό συμβολαίου με την αποτύπωση που έκανες και σου βγει,το καταπίνεις και δεν ενημερώνεις κανένα.Διαφορετικά πες του ότι είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ υπεύθυνος που παραπλάνησε το Μηχανικό και δέξου ότι αυτός μπορεί να λεει ότι τον εξαπάτησες εσύ,αφού δεν θα καταφέρει να ολοκληρώσει τη δουλειά του.Τα προβλήματα που ανέφερες είναι καθημερινά,οπότε μην χαλιέσαι.Και ξέχνα τις αηδίες για το ποιός φταίει,πάντα φταίει ο ιδιοκτήτης που θέλει την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο.ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΟΝΑΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΚΟΥΤΕ ΒΛΑΚΕΙΕΣ.Για τοπογραφικό μεταβίβασης(εκεί ξεκινάνε όλα)ο κόσμος θεωρεί ότι θα πληρώσει 200 ευρώ ένα τυπάκι κακόμοιρο που θα βρεθεί να το υπογράψει,2500 ευρώ συμβολαιογραφικά και καθόλου δικηγόρο.οπότε καλά να πάθουν,Θα τα πληρώσουν 100πλάσια και θα είναι κ ευχαριστημένοι στο τέλος,εκεί είναι που τρελαίνομαι!!!!!!!!!!!!!!Και φυσικά πάντα ο μ******* σε ότι πάει στραβά είναι ο μηχανικός.........................................

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.