Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Αμοιβές


kwstas

Recommended Posts

Ρε παιδια το κορυφαιο ειναι οτι μου ζητουσε τον λογο γιατι λεει να σας πληρωσουμε εμεις φπα,τσμεδε κ.λ.π. Α ειπε και το αλλο.Εσεις μπορει να εχετε 10 αυθαιρετα και να παρετε πολλα λεφτα.Εμεις ομως εχουμε προστιμο 15000 ευρω να πληρωσουμε. Σε λιγο θα πει οτι την εβαλαν οι μηχανικοι να το φτιαξει για να μοιραστουμε το προστιμο της...

Link to comment
Share on other sites

Χαχαχαχαχα έχει δίκιο η πελάτισσά σου xritso! Από που κι ως που να πρέπει να πληρώσει πρόστιμο κάποιος για την παρανομία του και από που κι ως που να πρέπει να εισπράξει χρήματα κάποιος για τη δουλειά του? :)

Link to comment
Share on other sites

Προσεξα οτι στο εντυπο του τεε με τον κωδικο πληρωμης , υπαρχει μια ακομα στηλη που λεει "ποσο καταβολης".(δεν θυμαμαι να υπηρχε απο την αρχη).Δηλαδη υπαρχει η στηλη με το ποσο της αμοιβης , η στηλη με το ποσο φπα , η στηλη με το συνολο και η τελος η νεα στηλη με το ποσο καταβολης.Τελικα μηπως εκει θα βαζουμε την συμφωνειθησα αμοιβη θα κατατειθεται στην ετε το ποσο με τον κωδικο πληρωμης που θα εχουμε , απο το οποιο το τεε θα παρακρατει το 2% επι της νομιμης ?(πχ νομιμη αμοιβη 2000, ποσο καταβολης 1500-συμφωνειθησα αμοιβη , και παρακρατηση τεε 2000*2% =40 οποτε στα χερια μας θα παρουμε 1460?)οποτε ετσι δεν θα εχουμε και προβλημα μεταξυ ποσου καταθεσης και ποσου στην απυ

 

Επιβεβαιώθηκε από κάποιον η πληρφορία αυτή; Έχει ολοκληρώσει κάποιος την διαδικασία;

Link to comment
Share on other sites

Και σε έναν ΗΧ που τακτοποίησα με 3843 την περασμένη εβδομάδα, υπήρχε στήλη "ποσό καταβολής" στην εντολή πληρωμής. Θυμάται έστω κανείς αν υπήρχε τέτοια στήλη με τους ΗΧ πριν απελευθερωθούν (και καλά) οι αμοιβές?

Link to comment
Share on other sites

Αυθαιρετούχοι εναντίον μηχανικών. Πολύ γέλιο. http://ksipnistere.blogspot.com/2011/11/blog-post_2751.html?showComment=1321113143041#c2358196353869222088.

Link to comment
Share on other sites

Πριν το διαβάσω μου βγαίνει να πω... "ΩΧ..!!!"

 

Καλά... RESPECT !!!!! Ειλικρινά ο τίτλος έπρεπε να λέει "Πώς να φτιάξετε τη μέρα ενός μηχανικού!"

 

Θα το διαβάζω κάθε πρωί για να ξεκινάει η μέρα μου χαρούμενα!!!!! Όντως... ΠΟΛΥ ΓΕΛΙΟ!!!!!

 

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Edited by architect_duth
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι έστειλα στο ΤΕΕ την παρακάτω (λίγο τροποποιημένη εδώ) επιστολή:

 

Αγαπητέ πρόεδρε του ΤΕΕ,

 

Στην προσπάθεια να παταχθεί πραγματικά η νομοθετική ασάφεια σας θέτω προς διευκρίνιση το παρακάτω σημαντικότατο θέμα, για το οποίο σας κάνω και την πρότασή μου για την λύση του.

 

Διαβάζοντας την από 2-11-2011 επιστολή σας, θέλω να σας ζητήσω να βάλετε ένα τέλος στην ασάφεια με την οποία αντιμετωπίζονται οι συμβατικές και νόμιμες αμοιβές των μηχανικών.

Στην ασάφεια αυτή έχουν συμβάλει τα μέγιστα οι δηλώσεις σας ότι οι αμοιβές συμφωνούνται «ελεύθερα μεταξύ του πελάτη και του μηχανικού σύμφωνα με το Ν3919/2011».

 

Όμως διαβάζοντας τον Νόμο από το άρθρο 7 παρ. 2 και έπειτα και κυρίως με την παράγραφο 10 του άρθρου7, αναφέρεται «Με προεδρικό διάταγμα…εγκρίνεται κανονισμός αμοιβών των διπλωματούχων μηχανικών….Με τον κανονισμό αυτόν καθορίζεται η νόμιμη αμοιβή…..Η αμοιβή αυτή οφείλεται εφόσον δεν προκύπτει έγκυρη έγγραφη συμφωνία αμοιβής.

 

Ως συνέπεια αυτής της διάταξης ενδεχομένως βγάλατε συντελεστές που καθορίζουν την ελάχιστη αμοιβή στα 1.570 ευρώ +ΦΠΑ και λοιπές κρατήσεις (χωρίς να συμπεριλαμβάνονται οι αμοιβή τοπογραφικού, αποτύπωσης στατικών υπολογισμών κλπ.).

 

Εγώ προσωπικώς αντιλαμβάνομαι ως απολύτως δίκαιη την ελάχιστη ως άνω αμοιβή, συγκρινόμενη με την ελάχιστη αμοιβή των 1162+1162=2.324 ευρώ + ΦΠΑ και κρατήσεις, που θα απαιτείτο για την έκδοση νόμιμης οικοδομικής αδείας για μικρές και πολύ μικρές επιφάνειες οικοδομών (5-10-20 μ2).

 

Όμως αφήνεται το παράθυρο της έγκρισης μικρότερης αμοιβής μετά από γνωμάτευση αρμόδιας επιτροπής του ΤΕΕ.

Αυτό έχει ως συνέπεια την πρόκληση μεγάλης ασάφειας στους πολίτες (που ακούν για ελεύθερο καθορισμό της αμοιβής μεταξύ μηχανικού και ιδιώτη), και δεν τους έχει γίνει σαφές όπως στην περίπτωση των Η.Χ ότι έχει προσδιοριστεί ελάχιστη «συμβατή» αμοιβή. Αυτό έχει δημιουργήσει τεράστια σύγχυση και αθέμιτο ανταγωνισμό μεταξύ των συναδέλφων

(κάποιοι έχουν αναρτήσει στο διαδίκτυο διαφήμιση ότι νομιμοποιούν αυθαίρετα με αμοιβή 200 ευρώ).

 

ΠΡΟΤΑΣΗ:

 

Παρακαλώ ή κάνετε σαφές ότι δεν θα γίνονται με κανένα τρόπο και σε καμία περίπτωση δεκτές αμοιβές συνολικά (τοπογραφικό, αποτυπώσεις υπαρχόντων, διάγραμμα κάλυψης, έλεγχο ιδιοκτησιακού καθεστώτος, αρχιτεκτονικά αυθαιρέτου, στατικά, Η/Μ κλπ), μικρότερες από τις ως ανωτέρω καθορισθείσα λογικότατη ελάχιστη αμοιβή (1.570 ευρώ + κρατήσεις και ΦΠΑ)

ή

Αφήστε τις αμοιβές όντως τελείως ελεύθερες για ΟΛΕΣ τις εργασίες των μηχανικών (μελέτες, έκδοδη οικοδομικών αδειών κλπ)...

 

 

Με εκτίμηση

ΔΛΧ

Πολιτικός μηχανικός

Edited by ΔΛΧ
Link to comment
Share on other sites

Εγώ πάντως ζητάω τα νόμιμα: 2000 + Πόσο θα βγούν οι υπόλοιπες μελέτες

 

Δηλαδή αν είναι π.χ. πατάρι καταστήματος, που απαιτεί και στατική μελέτη, αυτή χρεώνεται έξτρα, έτσι;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.