Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Αμοιβές


kwstas

Recommended Posts

Σύμφωνοι και δεν αναφέρεις και αμοιβες αλλων.

Επίσης στο σύστημα στο ΤΕΕ γα το 4014, εκει που λεει νόμιμη μπορείς να συμπληρώσεις μόνο για τις μερες και τυχον αποτυπωση αφου η δήλωση αφορά αυτά ενώ η περαίωση της διαδικασίας έχει να κανει με τα υπολοιπα (τοπογραφικα, Η/Μ, στατικη επαρκεια) και θα τα υπολογισεις οταν πρεπει.

Τι λέτε;

Link to comment
Share on other sites

Απλά μια φιλική διευκρίνιση καλό δεν είναι να βγει εντελώς απο το αρχείο "το μελέτη στατικής επάρκειας" διοτι αναφερόμαστε στον 4014 και αναφέρουμε οτι δεν είναι μελέτη στατικής επάρκειας (απλά το λέω για να μην μπερδευτεί κανένας συνάδελφος και το αφήσει :???:

 

Και μία ερώτηση έστω οτι υπογράφεις σύμβαση με τον πελάτη πληρώνεις το 2% υπερ τεε σε οποια τράπεζα θες και στο extre της τράπεζας αναφέρεισ οτι ειναι παρακράτηση του τεε για την σύμβαση με αριθμο προτοκώλου ταδε όταν πας να πληρώσεις τσμεδε και εμπ πως μπορείς να αναφέρεις την σύμβαση που έχεισ κάνει με τον πελάτη έτσι ώστε οι κρατήσεις να αναφέρονται στην συγκεκριμένη τακτοποίηση αυθαιρέτου;

Edited by Manolis gon
Link to comment
Share on other sites

συμφωνα με την λογικη της απελευθερωσης των αμοιβων τα υπερ τεε τσμεδε και εμπ τα πληρωνεις στην εθνική σύμφωνα με την νομιμη αμοιβη που προκυπτει απο το συστημα του ΤΕΕ ( και το σωστο συστημα θα επρεπε να βγαζει ότι για τις Ακαι Β εργασιες κρατησεις τόσες-> pdf εντολη πληρωμης για τις κρατησεις και απλα σε καποιο κουτακι να επρεπε να γραφει ο μηχανικος την αμοιβη του βαση συμφωνητικου μονο για διασταυρωση αργοτερα οταν το ΤΕΕ ζητησει τα συμφωνητικα)

την αμοιβη μηχανικου βαση συμφωνητικου την πληρωνεσαι οπως θες

αλλα για λογους διαφανειας για ποσα πανω απο 1500ευρω οι συνδιαλλαγες γινονται μεσω τραπεζων

Link to comment
Share on other sites

Εγώ θα έλεγα βάλε μόνο σε χώρους που δεν βρίσκονται στην άδεια και κατόπιν σωστής ενημέρωσης (αν ποτε υπαρξει) από το ΤΕΕ, το ξαναυπολογίζεις.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα! Υπάρχει κάπου αναλυτικά η διαδικασία σχετικά με την αμοιβή του μηχανικού; Υπογράφεις ιδιωτικό συμφωνητικό με τον πελάτη και μετά τι; Όταν ολοκληρωθεί η υπαγωγή στο νόμο 4014/2011 σου καταθέτει την αμοιβή + ΦΠΑ + ΦΕΜ + ΤΕΕ + ΤΣΜΕΔΕ στον τραπεζικό λογαριασμό που έχεις ανοίξει στην Εθνική και από εκεί πας και κάνεις ανάληψη; Οι κρατήσεις του ΤΕΕ και ΤΣΜΕΔΕ γίνονται αυτόματα ή πρέπει να πάω αυτοπροσώπως να τις καταθέσω; Όμοια πρέπει να πάω στη ΔΟΥ να καταθέσω ΦΕΜ και ΦΠΑ;

 

Και κάτι τελευταίο: Σε περίπτωση συγγενικού προσώπου όπου δε θέλω να λάβω αμοιβή, ποια διαδικασία ακολουθείται; Ευχαριστώ!

Edited by Paixtaras86
Link to comment
Share on other sites

και αν σε 3 μήνες απο τώρα ζητάνε αναδρομικά εισφορές υπερ ΤΕΕ και δεν έχουμε τα λεφτά απλά?

 

Ετσι όπως την βλέπω την κατάσταση φίλε πάνος, σε 3 μήνες απο τώρα θα συναντηθούμε όλοι στα γουναράδικα, πρώτα οι του ΤΕΕ και μετά εμείς τα θύματα.

Link to comment
Share on other sites

Στο ιδιωτικό συμφωνητικό που θα υπογραψουμε με τον εργοδότη στη συμφωνηθείσα αμοιβή θα βάλουμε την καθαρή αμοιβή; Εξηγούμαι: έστω καθαρή αμοιβή 1000 ευρώ + 23% ΦΠΑ (230 ευρώ) + 10% ΦΕΜ (100 ευρώ) + 5% ΤΕΕ,ΤΣΜΕΔΕ,ΕΜΠ της νόμιμης αμοιβής (5% x 1592 ευρώ = 79,6 ευρώ) + 2,4% επί του 5% (1,91 ευρώ) = 1411,51 ευρώ. Αυτό το ποσό θα κόψουμε στην απόδειξη;

 

Ή κόβουμε 1230 ευρώ και τα άλλα τα καταθέτουμε από τη τσέπη μας; Αν γίνεται το τελευταίο, χάνουμε ουσιαστικά από την αμοιβή μας, η οποία τελικά γίνεται 1000-100-79,6-1,91=820 ευρώ περίπου. Εκτός αν του πούμε του εργοδότη να πληρώσει και τις κρατήσεις μας. Σε αυτήν την περίπτωση, όμως, του κόβουμε απόδειξη με μικρότερο ποσό απ'ότι πληρώνει στην πραγματικότητα...

 

Παρακαλώ απαντήστε μου ώστε να ξέρω τι να γράψω στο ιδιωτικό συμφωνητικό. Ευχαριστώ!

Edited by Paixtaras86
Link to comment
Share on other sites

Στη σύμβαση με τον πελάτη σου γράφεις το καθαρό ποσό που συμφωνείς να εισπράξεις (και σημειώνεις ότι πλέον του ποσού αυτού έχεις και ΦΠΑ 23%).

Το ποσό αυτό για να το "συμφωνήσεις" θα πρέπει να σε καλύπτει σχετικά με αυτά που θέλεις να κερδίσεις!!!!

Από το ποσό αυτό θα αφαιρέσεις το ΦΕΜ και όποιες κρατήσεις αναλογούν στις εργασίες που έχεις να κάνεις και συμφωνείς. Πρόσεχε, π.χ. αν η δήλωση αυθαιρέτου που αναλαμβάνεις έχει τοπογραφικό ή αποτύπωση κ.λπ. τότε οι κρατήσεις της νόμιμης που πρέπει να αφαιρέσεις είναι μεγαλύτερες από αυτές που αναφέρεις στο post σου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.