Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Λάθος αναγραφή τετραγωνικών στο στέλεχος αδείας


Recommended Posts

Ενας παληός πελάτης θέλησε να κάνει σύσταση οριζοντίου ιδιοκτησίας σε μια παληά οικοδομή. Κοιτάζοντας τα έγγραφα και τα σχέδια και αφού έκανα αυτοψία στο κτίριο ανακάλυψα πως τα τετραγωνικά δόμησης που αναγράφονται στο στέλεχος της άδειας ειναι διαφορετικά από αυτά του διαγράμματος κάλυψης (336 στο στέλεχος, 346 στο διάγραμμα). Πήρα την πολεοδομία να τους ρωτήσω τι γίνεται στην περίπτωση αυτή και μου απάντησαν πως δεν υπάρχει διαδικασία διόρθωσης του στελέχους και πως αυτό που υπερισχύει είναι το διάγραμμα κάλυψης. Ξέρει να μου πεί κανένας τι κάνουμε σε αυτήν την περίπτωση? Δώστε μου τα φώτα σας παιδιά γιατί δεν την πολυεμπιστεύομαι την πολεοδομία Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Είναι λογικό να υπερισχύει το διάγραμμα κάλυψης γιατί έχει προκύψει από υπολογισμούς.Το φύλλο αδείας είναι μια απλή ενημέρωση στοιχείων που ανθρώπινα λάθη κατά την αντιγραφή και τον έλεγχο γίνονται.Όταν πας να κάνεις μια προσθήκη τα υφιστάμενα τετραγωνικά δόμησης ελέγχονται από το διάγραμμα κάλυψης, όχι από το φύλλο αδείας.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Εχω στέλεχος άδειας με τιτλο ''προσθηκη κατ' επέκταση ισογείου και προσθήκα α ορόφου'' (σε υφιστάμενη ισόγεια κατοικία 50τμ) . Στην πίσω σελίδα στα συνολικά τμ ορόφων γνωρίζει κανείς αν συνυπολογίζονται και αυτά της υφιστάμενης ή μόνο τα ''νεα'' τμ της προσθήκης? Δε βγάζω άκρη γιατί δεν αντιστοιχουν τα τμ του στελεχους με αυτα των κατόψεων ούτε υπάρχει και διάγραμμα κάλυψης στον φάκελο, είναι άδεια του '80.

Link to comment
Share on other sites

Μη δίνεται μεγάλη σημασία στις διαστάσεις που αναγράφει στο στέλεχος της οικοδομικής άδειας.

 

Οι εν ισχύ διαστάσεις για το οικοδόμημα, είναι στο διάγραμμα κάλυψης στις κατόψεις και τις τομές.

Αποκτούν «βοηθητική» αξία οι διαστάσεις στο στέλεχος στις περιπτώσεις ανασυστάσεως φακέλων όταν έχουν χαθεί τα άλλα.

Link to comment
Share on other sites

Επειδή είναι συχνό φαινόμενο αυτή η αναντιστοιχία του φύλλου αδείας με το ΔΚ αυτών τα παλιών αδειών, δεν μπορώ να καταλάβω πως τα καταφέρνανε να τα γράφουν τόσο μπερδεμένα.Ηθελε προσπάθεια.

Link to comment
Share on other sites

Μπα όχι Μανώλη, εύκολο ήταν. :smile:

Εσείς στην Κρήτη είχατε πιο εύκολη πολεοδομική «διαδικασία». Στην Αθήνα συνήθως την ημέρα που τελείωνες με φορολογικά και δεν σου είχε βγάλει το λάδι ξεκιναγες αγώνα δρόμου για τελικές υπογραφές και κατέληγε να συμπληρώνεις εκεί στην πολεοδομία τελευταία ημέρα και λίγο πριν κλείσουν το στέλεχος της άδειας.

Είχες συμπληρωμένα πρώτη σελίδα άντε και τα φορολογικά άντε αν είχες καλή πρόβλεψη ότι τελείωνες και το σκαρίφημα και τα μέτρα τα έβαζες στο τέλος μη έχεις κάποια διόρθωση αλλαγή της τελευταίας στιγμής.

Για αυτό υπάρχει στατιστικά συχνά αυτό το φαινόμενο.

Link to comment
Share on other sites

  • 7 years later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.