Μετάβαση στο περιεχόμενο

Λοιπές παραβάσεις - Αναλυτικός προυπολογισμός


Recommended Posts

ΜΙα ερώτηση σχετικά με τον υπολογισμό προστίμου..

 

Έχω σε οικόπεδο >4000μ2 εκτός σχεδίου 3 συγκρτήματα κατοικιών(έχει γίνει κάθετη ιδιοκτησία). Ένα από τα συγκροτήματα περιλαμβάνει 3 κατοικίες κολλημένες μεταξύ τους. Ο ιδιοκτήτης - πελάτης μου- "μετακίνησε" το σπτίτι του σε απόσταση περίπου 1,50μ από την αρχική θέση με συνέπεια να εφάπτεται μόνο με τη μία εκ των 2 κατοικιών. Σε σχέση με το πρόστιμο τι κάνω? Δεν πιστέυω να πηγαίνει όλο αυθαίρετο.

Link to comment
Share on other sites

σε μεζονετα υπαρχουν 2 περγκολες..μια στον 1ο οροφο και μια ακριβως απο πανω στον 2ο. ενας ιδιοκτητης

 

πρεπει να πληρωσει 2 500αρικα?

 

το αθροισμα του προυπολογισμου και των 2 ειναι κατω απο 5000 ευρω μαζι..

 

μια παραβαση ή 2?

Link to comment
Share on other sites

ο νόμος μιλάει για έναν αναλυτικό ανά είδος παράβασης (εγκύκλιος 13), συνεπώς ο faethon έχει δίκιο,

αν και είναι γελοίο. θα έπρεπε να κάνουμε ένα συνολικό αναλυτικό προϋπολογισμό.

Link to comment
Share on other sites

Κατηγοριοποιησε εσυ τις παραβασεις οπως θελεις...

Μπορεις να κανεις μια κατηγορια "διαμορφωση περιβαλλοντος χωρου" στην οποια θα βαλεις φραχτες, πλακοστρωσεις, BBQ κλπ...

Στους εξωστες εννοειται θα βαλεις και τα στεγαστρα τους απο πανω και ολους τους εξωστες εναν αναλυτικο...

 

Δεν προκειται σε κανενα αυθαιρετο να χρεωσω τον ιδιοκτητη παραπανω απο 2 διαφορετικες λοιπες παραβασεις, εκτος κι αν εχει κραυγαλεα πραγματα...

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνούμε για ακόμη μία φορά συνονόματε! ΑΚΡΙΒΩΣ όπως το είπες... "διαμόρφωση υπαίθριου χώρου" ... που στην πραγματικότητα ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ρε γ@μώτο!!!

 

Επίσης, ως BBQ εγώ ορίζω την χτιστή κατασκευή και ΟΧΙ τις προκάτ ψησταριές που έχουν σχεδόν όλοι οι Έλληνες στον κήπο τους (όσοι έχουν δλδ εξοχικό)... οπότε μην περιμένουν να το δηλώσω ως παράβαση. Αν είναι έτσι να δηλώσουμε και την πέτρινη βρύση και τα πιθάρια !!!! :mrgreen:

 

Ωστόσο, πριν από όλα αυτά, θα ενημερώνεται ο ιδιοκτήτης, ώστε αργότερα να μην έχουμε "παρατράγουδα".

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι δεν είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα όπως τα λέτε!Νομίζω πιο σωστό θα ήταν να κοιτάξετε στην έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας να δείτε για ποιες κατηγορίες μπορείτε να βγάλετε άδεια!Νομίζω έχει καμιά 12 αριά!Από όσο πιστεύω κάθε μία από αυτές είναι και μία κατηγορία!Γιατί αν το πάμε έτσι μόνο 2 κατηγορίες θα υπήρχαν !Διαμόρφωση περιβάλλοντος (επιχώσεις, εκσκαφές,ΒΒq, πέργκολες, μάντρες, πλακοστρώσεις κλπ), αλλαγές όψεων (μπαλκόνια , κουφώματα , επιχρίσματα, κλπ)!Ενώ έχει χαρακτηριστικά υπολογισθεί σε παράδειγμα Υπουργείου BBq ξεχωριστά, πλακόστρωση ξεχωριστά, κλπ κλπ. με τις κατηγορίες αναλυτικά!Μακάρι να μπορούσαμε να το κάνουμε αλλιώς συνάδελφοι!

Link to comment
Share on other sites

Μπορεί να έχεις δίκαιο συνάδερφε, αλλά ιδίως για το BBQ θα επιμείνω! Δεν είναι δυνατόν μία προκάτ ψησταριά να λαμβάνεται ως "κατασκευή" !!! Με την ίδια λογική, στην ίδια κατηγορία (πχ προκάτ κατασκευές) εμπίπτουν και οι πέτρινες βρύσες. Λογικά (αν υπάρχει λογική) λέγοντας BBQ, το παράδειγμα εννοεί χτιστή-κανονική ψησταριά.

 

Τώρα θα μου πείτε, "λύσαμε τα υπόλοιπα, κολλήσαμε στο BBQ" .... δίκαιο έχετε, αλλά στο κάτω-κάτω, το πρόστιμο... περνάει από το στομάχι !!! :grin:

 

Και όπως είπα παραπάνω, η "ομαδοποίηση" θα γίνει εις γνώση του πελάτη.

 

Σε εκτός σχεδίου μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο "εξοχικό", υπάρχει περίπτωση το πρόστιμο των 500άρικων από τις λοιπές παραβάσεις να είναι ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ από το πρόστιμο του σπιτιού... χωρίς ομαδοποιήσεις!!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.