Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Λοιπές παραβάσεις - Αναλυτικός προυπολογισμός


bou

Recommended Posts

Βασικά έχει κι άλλες αυθαιρεσίες με πατάρι και τέτοια.

Το θέμα είναι ότι σύμφωνα με εγκύκλιο: η κατασκευή w.c. στο υπόγειο για εξυπηρέτηση συμπληρωματικών λειτουργιών, δεν προσμετράται στο Σ.Δ. (όπως εδώ που είναι το 2ο μπάνιο στην κατοικία.

Αντίστοιχα άλλη εγκύκλιος λέει: Αν αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της κατοικίας τότε κατασκευάζεται w.c. στο υπόγειο αλλά μετράει στο Σ.Δ. και το κλιμακοστάσιο και ο διάδρομος προσπέλασης αυτού.

Εγώ λοιπόν θεωρώ ότι δεν είναι Υ.Δ. και άρα μπαίνει με αναλυτικο, όμως τελικά συμφώνησα με τον πελάτη να το βάλω ως Υ.Δ. βοηθητικού χώρου (διότι είναι υπόγειο σε αυτό το τμήμα) αλλά στα τετραγωνικά να προσθέσω και όλη τη σκάλα κ το διάδρομο....Βέβαια δεν ξέρω, να βάλω τις εσωτερικές διαστάσεις ή και τους τοίχους?

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα, είμαι νέα μηχανικός και θα ήθελα τη βοήθειά σας. Έχω περίπτωση αυθαιρέτου όπου στεγάστηκε εξώστης και έγινε ημιυπαίθριος χώρος. Μου είπαν ότι πάει με αναλυτικό προυπολογισμό. Αλλά δεν έχω κάνει ποτέ και δε ξέρω τι πρέπει να κάνω. Μπορεί να μου πει κάποιος τι εργασίες πρέπει να βάλω και με τι τιμές? (Έχω ένα πρόγραμμα αμοιβών που έχει να επιλέξω ανάμεσα σε επικρατούσες τιμές μονάδας και τιμές ΥΠΕΧΩΔΕ)

Link to comment
Share on other sites

καλησπερα σε ολους τους μηχανικους...... εχω μια περιπτωση την οποια κ θελω να προλαβω να δηλωσω αυριο πριν κλεισει το συτστημα αλλα κολλαω στο ποσες παραβασεις να δηλωσω με αναλυτικο κ θελω μια γνωμη....διαβασα ολες τισ προηγουμενες αποψεις απλα θα θεσω τον δικο μου προβληματισμο....

 

εχω περιπτωση τροχοβιλας 18τμ καθαρου υψους 2,30μ που τοποθετηθηκε επανω σε μεταλλικο πλαισιο, με μια βεραντα 12τμ μπροστα επισης σε μεταλλικο πλαισιο, περιφραξη απο σκυροδεμα και καγκελακι, και ενα μεταλλικο στεγαστρο "κιοσκι" .

 

την τροχοβιλα τη δηλωνω κανονικα ως σπιτι και οχι ως βοηθητικο χωρο ( που ισως μπρουσα αλλα και ο πελατης ζητησε να το κανουμε ετσι να εχουμε το κεφαλι ησυχο με την τροχοβιλα ). Τις αλλες 3 παραβασεις πρεπει να χρεωσω 3 πεντακοσαρια η μπορω να τα υπολογισω ολα ως διαμορφωση περιβαλλοντοσ χωρου κ να γλυτωσω κατι ?

 

ΥΓ μια αλλη σκεψη που εκανα ειναι να δηλωσω βεραντα κ περιφραξη 2 πεντακοσαρια και να τελςιωσω να μη δηλωσω καθολου το κιοσκι και αν χρειαστει ή σε μια πιθανη καταγγελια το ξηλωνει ...

Link to comment
Share on other sites

Giwrgos1919 εγώ θα υπολόγιζα με αναλυτικό όλα τα μεταλλικά και θα έβγαζα π.χ. 1 παράβαση κ΄την περίφραξη άλλη παράβαση. Δε στέκει πάντως σα διαμόρφωση περιβάλλοντος διότι διαμόρφωση εννοούμε το μπάζωμα ξεμπάζωμα την πλακόστρωση και τέτοια.

Link to comment
Share on other sites

Roukat συμφωνω ετσι θα το δηλωσω ..... 1 παραβαση τα μεταλλικα και αλλη 1 η περιφραξη και να τελειωνω .

παντως ειναι πολλοι που δηλωνουν τα παντα σε μια παραβαση και βγαινει ενα 500αρικο και τελειωνουν....για να δουμε θα υπαρξει κανενας ελεγχος αργοτερα ή παλι αυτι θα δικαιωθουν κ οσοι το ψαχνουμε θα βγουμε μακακες.....αντε να δουμε..

Link to comment
Share on other sites

Ως λοιπές παραβάσεις σε αγροτεμάχιο με υπάρχουν:

 

1)Μια μεταλλική σκάλα που οδηγεί από τον κήπο στην ταράτσα της ισόγειας κατοικίας.

2)Δύο πέργκολες, η μία κλειστή από πάνω με πάνελ και η άλλη όχι.

3)Βεράντα μη μπαζωμένη, με επικάλυψη από λαμαρίνα που πατάει σε μεταλλικό δικτύωμα, και στηρίζεται σε μεταλλικές κολώνες.

 

Πόσες παραβάσεις θα βάζατε; Πρέπει να μετρήσουν κ σαν υπέρβαση της κάλυψης;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.