Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ποσοστό ανοχής λάθους μεταξύ άδειας και κατασκευής


Recommended Posts

Βρίσκεσαι εκτός ορίων λόγω του min( 2% , 20 cm ) και εσύ έχεις 24 cm.

Αλλά αν υπολογίσεις και τον σοβά κλπ μπαλαμούτιασέ το και δωσ τη βεβαίωση...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Άδεια αλλαγής χρήσης, μη αποπερατωμένες εργασίες, πληρωμένη μελέτη επίβλεψη, ν.4014.

 

Σε άδεια αλλαγής χρήσης από υπόγεια αποθήκη σε ισόγεια κατοικία η οποία έχει εκδοθεί πρίν από την θέσπιση του 4014/2011 έχουν πληρωθεί η μελέτη και η επίβλεψη.

Ωστόσο στο κτίριο υπάρχουν διαφορές λίγο παραπάνω από τα όρια στις διαστάσεις του περιγράμματος. Επειδή είχε βγεί άδεια προσθήκης στο παρελθόν υπήρχαν σχέδια στο φάκελο

της πολεοδομίας για το ακίνητο παλαιότητας 1975 αν θυμάμαι καλά. Τόσο στα σχέδια της μετ' έπειτα προσθήκης όσο και στην άδεια αλλαγής χρήσης υπάρχουν αυτές οι διαφορές σε σχέση με τη πραγματικότητα. Ο ιδιοκτήτης θα βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να μη μπορεί να πάρει ρεύμα χωρίς βεβαίωση του μηχανικού περι μη ύπαρξης αυθαιρέτων;

Αν είχαν ολοκληρωθεί οι εργασίες δε θα υπήρχε αυτό το μπέρδεμα, έτσι δεν είναι;

Θέλω τη γνώμη σας για να ξεμπερδέψω την κατάσταση και να καταλάβω τι πρέπει να του προτείνω να κάνει για να μην κολήσει μελλοντικά όταν θα ζητήσει ρεύμα αφού θα έχει ολοκληρώσει τις εργασίες και θα έχει εκπνεύσει η προθεσμία ένταξης στον 4014.

Edited by Skeptikos
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Σε περίπτωση για βεβαίωση μηχανικού σε διαμερίσματος μικτής επιφάνειας 55τ.μ. κατασκευής του '69 ενώ συμφωνα με την οικοδόμικη άδεια έπρεπε να κατασκευαστεί φωταγωγός 2.60x0.80, κατασκευάστηκε φωταγωγός 2.00x0.80.

 

Έχοντας υπόψην κ την ανοχή που δίνει το ΥΠΕΚΑ:

(«Επίσης, για τον πραγματοποιούμενο έλεγχο και την βεβαίωση επί των αποτελεσμάτων αυτού δεν ελήφθησαν υπόψη οι εξής αποκλίσεις :

Μέχρι ποσοστού 2% (με μέγιστο τα 20 εκατοστά) των διαστάσεων του μεταβιβαζόμενου ακινήτου ή αυτοτελούς ιδιοκτησίας (οριζόντιας ή καθέτου ιδιοκτησίας)

Μέχρι ποσοστού 2% της μικτής επιφανείας του μεταβιβαζόμενου ακινήτου ή αυτοτελούς ιδιοκτησίας (οριζοντίου ή καθέτου ιδιοκτησίας) (με μέγιστο τα 8.0τμ).

Οι αποκλίσεις που καθορίζονται αναλόγως της κατηγορίας και της χρήσης του ακινήτου ως "ανοχές" από επί μέρους ειδικούς κανονισμούς.4 » )

 

ρωτάω: αρκεί να καλύπτεται μια απο τις παραπάνω περιπτώσεις αποκλίσεων; δηλαδή στο παράδειγμα η πλευρά που μεγαλώνει κατά 0.60cm (από 2.70μ γίνεται 3.30μ) είναι εκτός του 2%, αλλά αν το δούμε σαν μικτή επιφάνεια έχουμε "παράβαση" 0.48τ.μ. στα μικτά 55.0τ.μ. άρα εντός του 2%

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν κάνω λάθος με ΓΟΚ 55 αλλά και με ΓΟΚ 73 οι φωταγωγοί προσμετρούσαν κανονικά σε κάλυψη και δόμηση..Θεωρώ ότι δεν σε επιρεάζει σε δόμηση - κάλυψη και ύψος, αλλά απλά αφορά διαφορετική διαρρύθμιση..Αν ήσουν με ΓΟΚ 85 τότε θα υπήρχε πρόβλημα!!Ας απαντήσει όμως και κάποιος πιο έμπειρος!!

Link to comment
Share on other sites

Η λογική λέει πως λαμβάνουμε υπόψη τα ελάχιστα από τις προυποθέσεις.

- Εάν δηλαδή είμαστε πάνω από 8 τ.μ. είμαστε εκτός ανοχής.

- Εάν είμαστε κάτω από 8 τ.μ. εξετάζουμε το 2% και τα 20cm. Σε περίπτωση που υπερβαίνουμε το 2% ή τα 20cm, και πάλι είμαστε εκτός.

 

Κάνε τον έλεγχο από την αντικειμενική πλευρά και όχι προς όφελος του ιδιοκτήτη και θα δεις πως έτσι είναι δυστυχώς....βέβαια εάν είχα περίπτωση 21 ~ 25 εκατοστά θα την τεκμηρίωνα με κάποιο τρόπο λόγω επιχρισμάτων κτλ...

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδη ενα κτιριο 20 Χ 8 = 160τμ (με ανοχη τα 20εκ και 3,2τμ) κατασκευαστει 20,40 Χ 8 = 163,2τμ αρα εντος ανοχης ως προς το εμβαδον, θα αγνοησεις την ανοχη ως προς το μηκος?

 

Το βασικο ερωτημα ειναι πως αντιμετωπιζοταν ο φωταγωγος το 69. Μετραγε σε δομηση καλυψη???

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδη ενα κτιριο 20 Χ 8 = 160τμ (με ανοχη τα 20εκ και 3,2τμ) κατασκευαστει 20,40 Χ 8 = 163,2τμ αρα εντος ανοχης ως προς το εμβαδον, θα αγνοησεις την ανοχη ως προς το μηκος?

Θεωρητικά θέλει ρύθμιση.. :grin:

Edited by yian
Link to comment
Share on other sites

Στη συγκεκριμένη περίπτωση λόγω οτι είναι με ΓΟΚ 55 δεν επηρεάζει σε κάτι ουτε τη δόμηση (αν δεν κάνω λάθος, γιατί δεν είμαι παλιός, δεν υπήρχε τότε σαν έννοια) αλλά ούτε στην κάλυψη ( ο φωταγωγός συμπεριλαμβάνεται όλος στην κάλυψη).

 

Είναι καθαρά θέμα αν αρκεί να πληρείται μια περίπτωση ανοχής ή πρέπει ταυτόχρονα να πληρούνται και οι δύο....

Edited by Athin
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Συνάδελφοι μια ερώτηση:

Ενα κτίριο κατασκευάστηκε το 1995 βάση οικοδομικής άδειας σε οικόπεδο επιφάνειας 390 τ.μ. (τόσο μετρήθηκε τότε) με εξάντληση του συντελεστή δόμησης 3,4.Οικοδομήθηκαν δηλαδή 390*3,4= 1326 τ.μ.

Σήμερα προέκυψε η ανάγκη έκδοσης άδειας αλλαγής χρήσης για έναν όροφο του κτιρίου.Χρειάστηκε να συνταχθεί νεό τοπογραφικό με συντεταγμένες και το οικόπεδο μετρήθηκε 380τ.μ. που αντιστοιχούν βάση συντελεστή δόμησης σε 380*3,4= 1292 τ.μ !!,

υπάρχει δηλαδή μια διαφορά 1326-1292 = 34 τ.μ.!!!!!

Αυτά τα 34 τ.μ θεωρούνται αυθαίρετα?? Πως προχωρώ στην άδεια αλλαγής χρήσης??

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.