Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Δικαίωμα Υπογραφής για Ν.4014/2011


cendroid

Recommended Posts

καλα εκανε το υπουργειο.....εχει ψωμι για ολους....αν δεν γινουν @@@ πως θα κονομησουν και οι δικηγοροι μετα?

να μην πεσουν και μπουνιδια να κονομησουν και οι ιατροι?

 

μην ειμαστε παρτακηδες....

 

 

τεσπα επειδη σημερα μου τηλ για μια δουλεια που επαθα πλακα με το μεγεθος της...ενα εχω να πω πρεπει να υπαρχουν καμια 2 μυρια αυθαιρετα συνολικα ολων των ειδων......απο 20 τμχ εκαστος μια χαρα ειμαστε....

 

1000+ και παμε διακοπες γαλλικη πολυνησια (ναι ξερω μεγαλο ταξιδι και πολλες ωρες αλλα μουκατσε)

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 162
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

ΓΟΚ --> Νόμος του κρατους, συνεπώς οσοι ζουν στην Ελλαδα ειναι υποχρεωμενοι να τον γνωριζουν.

Αν κάποιος μηχανικος (οποιασδηποτε ειδικοτητας) ασχολειται με κτιριακες μελετες και δεν γνωριζει ΓΟΚ και Κτιριοδομικο τοτε φοβαμαι πως οι μελετες του δεν μπορουν να εφαρμοστουν στην Ελλαδα.

Link to comment
Share on other sites

Μάλιστα, τι άλλο θα διαβάσουμε.Άρα γνωρίζεις όλους τους νόμους του κράτους,καθώς και ποινικό και αστικό δίκαιο.Το πιο πιθανό είναι μέχρι τώρα να έχεις συντάξει από μηδέν έως κανένα Διάγραμμα κάλυψης.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δεν ξερω αν διαβασατε στο εγχειριδιο αλλα αναφερει..

 

Συμμετέχοντες Μηχανικοί Τα πιστοποιημένα με κωδικό πρόσβασης Μέλη του ΤΕΕ ή οι Τεχνολόγοι εγγεγραμμένοι στο βιβλίο Τεχνικών Επωνυμιών του ΤΕΕ.

 

 

Εγω αυτο το θεωρω γελίο...

Τη στιγμη που πρεπει να υποβληθουν (εστω και ηλεκτρονικα) αρχιτεκτονικα σχεδια και τοπογραφικο, ΥΠΟΓΕΓΡΑΜΕΝΑ, ποιος θα τα υπογραψει??? Ο ΜΜ θα υπογραψει αρχιτεκτονικα? Ή ο ΜΠΕΡ θα υπογραψει τοπογραφικο???

 

Τωρα, αν μιλαει απλα για την υποβολη του αιτηματος να το δεχτω..

Αλλα οχι και την υπογραφη των μελετων που απαιτουνται...

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχει καμία δουλειά να ασχολείται με τέτοια πράγματα, ειδικότητα που δε μπορεί να λάβει μελετητικό κατηγορίας 2 (Πολεοδομικές-ρυμοτομικές μελέτες) κατά τη γνώμη μου. Δηλαδή κανείς εκτός ΑΜ, ΠΜ, ΑΤΜ με βάση αυτό: http://www.chorotaxia.gr/gem.doc

Ακόμα καλύτερα να απαιτείται υποχρεωτικά η δυνατότητα λήψης και της κατ. 6 (Αρχιτεκτονικά) και να πετάξουν και εμάς τους ΑΤΜ εκτός (αναφέρομαι μόνο στις αρχιτεκτονικές "μελέτες" που απαιτούνται ασφαλώς και παρά το παράδοξο -ομολογώ- γεγονός ότι έχουμε δικαιώματα στα αρχιτεκτονικά για ...ιδιωτικά έργα). Αν είναι ποτέ δυνατό να εμπλέκονται Ηλεκτρολόγοι, Μηχανολόγοι, ...Μεταλλειολόγοι και Χημικοί με θέμα που ουδεμία γνώση και σχέση έχουν! Για τις τακτοποιήσεις ημιυπαίθριων έκαναν τα στραβά μάτια γιατί η δουλειά ήταν ασήμαντη και δεν ήθελαν να "κακοκαρδίσουν" κανέναν. Εδώ το θέμα είναι πολύ σοβαρό όμως. Το θέμα των επαγγελματικών δικαιωμάτων ουσιαστικά το έχει λύσει η ΓΕΜ προ πολλού. Μπορεί να τελειώνει αυτό το παραμύθι επιτέλους. Απλά επιμένουν να στρουθοκαμηλίζουν ορισμένοι από τους αρμόδιους...

Link to comment
Share on other sites

Εγώ ξέρω 1-2 που ασχολούνται (ο ένας μάλιστα 35άρης). Για μένα κακώς. Αντε πες τους...

Για αυτό ξαναλέω ότι δεν πρέπει να αφήνει παράθυρα ο νόμος, φορέας δεν ξέρω ποιος. Σου λέει μηχανικός με κωδικούς ΤΕΕ κτλ...Οκ, τα έχω και εγώ σου λέει ο άλλος. Μα δεν ξέρεις του λες...Ντάξη μωρέ θα τη βρούμε την άκρη. Υπογραφές και τα σχετικά αν είσαι χρόνια στο κουρμπέτι τα κουμαντάρεις..

Από συζήτηση που είχα με μηχανολόγο-ηλεκτρολόγο...

Link to comment
Share on other sites

Ο νόμος στο σύνολό του έχει μπαλκονόπορτες ανοικτές, όχι παράθυρα....

 

Και μην τα βάζετε με τους συναδέλφους που απλώς θέλουν κομμάτι της πίτας γιατί ξεχνάτε ότι είναι οι πιο αδικημένοι όλα αυτά τα χρόνια...

Βιομηχανία δεν υπάρχει, τους τάιζε η οικοδομή, τους κλέβανε και τα λεφτά οι άλλες ειδικότητες... βράσ'τα...

 

Τώρα με την αναδουλειά, θέλουν κι αυτοί μερίδιο... σεβαστό...

Πιο σωστό είναι να τους πούμε ότι εδώ δεν είναι Η/Χ, παίζεται η περιουσία του κοσμάκη και δεν θα πρέπει να γίνουν λάθη γιατί θα σας κυνηγήσουν!.. Είστε άσχετοι αγαπητοί και η ασχετοσύνη σας με οτιδήποτε δομικό στοιχείο έκανε και τους ΠΜ ενεργειακούς επιθεωρητές...

 

Λοιπόν, εγώ μαζί σας, συμπάσχω στη "πείνα" που έπεσε αλλά δεν μπορούμε να τα ισοπεδώνουμε όλα... Λυπάμαι...

Το βιώνω κι εγώ αυτό που λέτε και μάλιστα σε χειρότερο βαθμό... Δηλαδή εγώ δεν λέω ότι ξέρω ΓΟΚ ενώ είμαι άσχετος, ΠΡΑΓΜΑΤΙ ξέρω - εννοώ ως Τ.Ε.- ΓΟΚ ισότιμα με τον όποιο ΠΜ, άλλωστε αυτό το μαθαίνεις στη δουλειά και δεν διδάσκεται μόνο...

Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα υπογράφω για 8όροφη ακόμη και αν είναι τυπικός όροφος δηλαδή πρακτικά μονόροφο...

 

Δεν παίζει ρόλο καν, το τί ξέρεις... το ποιός και τί είσαι μετράει...

Link to comment
Share on other sites

Μάλιστα, τι άλλο θα διαβάσουμε.Άρα γνωρίζεις όλους τους νόμους του κράτους,καθώς και ποινικό και αστικό δίκαιο.Το πιο πιθανό είναι μέχρι τώρα να έχεις συντάξει από μηδέν έως κανένα Διάγραμμα κάλυψης.

 

Προφανως και δεν εχω κανει διαγραμμα καλυψης. Δεν ειμαι μελετητης των παντων εγω. Το προνομιο αυτο το εχεις εσυ προφανως που κανεις τα παντα και συμφερεις.

Ειναι πιο πολλοι οι ΠΜ που ασχολουνται σημερα με Φ/Β απο τους ΗΜ.

 

@JTB

Εγω 2 χρονια ειμαι ελευθερος επαγγελματιας και 2,5 χρόνια εχω αδεια.

Οι δουλειες μου μεχρι σημερα ειναι ανοδικες απολυτα.

Τακτοποιησεις ημιυπαιθριου δεν εχω κανει, εχω αποριψει 2 περιπτωσεις οχι γιατι δεν εχω δικαιωμα αλλα γιατι ειναι γελοιο να φαω 2 μεροκαματα στην πολεοδομια περιμενωντας τεμπεληδες υπαλληλους ποτε θα αποφασισουν να με εξυπηρετησουν, τη στιγμη που μπορω ησυχα να φτιαξω εναν ηλεκτρολογικο πινακα και να βγαλω τα ιδια χρηματα.

2 χρονια στην αγορα και εχω καταφερει να δινω δουλειες Η/Μ σε αλλους γιατι δεν προλαβαινω. Αν κρινω απ τον εαυτο μου δουλεια για Ηλεκτρομηχανολογο υπαρχει αφθονη, το προβλημα της κρισης προς το παρον μαλλον ειναι των ΠΜ. Υπαρχουν πολλοι μηχανολογοι που κρεμονται απο τη γραφειοκρατια της πολεοδομιας για να ζησουν; Αντιθετα οι ΠΜ κρεμονται απο εκει.

Φωναζουν οι ΠΜ για επαγγελματικα δικαιωματα στις τακτοποιησεις τη στιγμη που αν ψαξουμε στις πολεοδομιες θα βρουμε το 50% και παραπανω των αδειων να ειναι ακυρες αφου οι ΠΜ πρακτικα υπογραφουν απ την πιο απλη μεχρι την πιο συνθετη Μηχανολογικη εγκατασταση.

 

 

Το ΤΕΕ εχει συστημα αμοιβων για κτιριακα εργα. Αφου λοιπον οι αρχοντες της οικοδομης ΠΜ κόπτονται τοσο για την ασφαλεια, για τα δικαιωματα κτλ, γιατι δεν απαιτουν απο το ΤΕΕ να διορθωσει την ιστοσελιδα του συστηματος αμοιβων ώστε αυτο να αποριπτει αμοιβες μηχανικου σε εργασιες που αυτος δεν εχει δικαιωμα να κανει. Ειναι 2 γραμμες κωδικα στη σελιδα, τιποτα παραπανω. Ετσι θα δω κι εγω στο συστημα 1 αμοιβη για κλιματισμο στο ονομα μου, που δεν εχω δει μεχρι σημερα, παρολο που εχω κανει καμια 15αρια τετοιες μελετες.

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Παρακολουθω με ενδιαφερον , πολιτικους μηχανικους ακομα και τοπογραφους !!!!!!!! να αμφισβητουν την επιστημονικοτητα του νομου ο οποιος αφηνει παραθυρο σε αλλες ειδικοτητες να δαγκωσουν απο την πιτα των αυθαιρετων.............

 

η μεγαλη πλακα ειναι οτι οι ιδιοι ακριβως , υπερασπιζοταν και υπερασπιζονται το ρουσφετι των ενεργειακων επιθεωρησεων που απολαμβανουν ,και παριστανουν εδω και 1 χρονο τους ειδικους σε καταναλωσεις ρευματος , ειδη καυστηρων , αυτονομιες , θερμοστατες ενω τελευταια ασχολουνται και με φωτοβολταικα..................

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Συγνωμη βρε Σαβα...

Δλδ εχεις δικαιωμα υπογραφης τοπογραφικου?? αρχιτεκτονικων??? στατικης επαρκειας???

 

 

να αμφισβητουν την επιστημονικοτητα του νομου

 

Ποια επιστημονικοτητα?? Περαν τουτου, ο νομος ΔΕΝ αναφερει τιποτε περι δικαιωμα υπογραφης στην ολη διαδικασια..

 

Εγω ειμαι μαζι σου με τους εν. επιθεωρητες..αλλα μην ξεχνας πως υπαρχει κ το κελυφος.. ισως μια λυση θα ηταν η επιθεωρηση απο μηχανικους δυο ειδικοτητων..

(ασχετο με το θεμα αυτο...)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.