Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Δικαίωμα Υπογραφής για Ν.4014/2011


cendroid

Recommended Posts

Φιλε τοπογραφε, αν πιστευεις οτι οι εννοιες πολεοδομια και χωροταξια ειναι ασημαντες και θα παραμεινουν ασημαντες, τοτε κοιμασαι τον υπνο του δικαιου και απορω τι εμαθες μεσα στη σχολη σου..Εμαθες μαλλον να μετρας ενα οικοπεδο και να μην ασχολεισαι με τιποτα αλλο..Λαμπρα!Μαλλον δεν εχεις καταλαβει οτι οι χρησεις γης που χρησιμοποιεις, οι οικοδομικες και ρυμοτομικες γραμμες αποτελουν εννοιες της πολεοδομιας και ολα αυτα τα χρονια οι μηχανικοι σαν εσενα κοιτουσαν το δεντρο και χασανε το δασος (κοιτουσαν δηλαδη ανεξαρτητα ενα κτισμα διχως να νοιαζονται για την πολη)και γι αυτο τωρα παραπονιομαστε ολοι για το επιπεδο ζωης στις πολεις κλπ..Καλο ειναι να βαλεις ενα αλλο ζευγαρι παρωπιδες γιατι αυτες παλιωσαν..

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 162
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Συνάδελφε, νομίζω πως πρέπει να ξαναδιαβάσεις αυτό που έγραψα γιατί από την βιασύνη σου δεν το αντιλήφθηκες. Εγραψα πως σε αυτή την χωρα που ζω και ζεις, οι έννοιες πολεοδομία και χωροταξία είναι και θα παραμείνουν άγνωστες. Και έλα πες μου που διαφωνείς. Πες μου που συναντας εσύ στο περιβάλλον που ζεις πολεοδομικό και χωροταξικό σχεδιασμό, σε μια χώρα που πολεοδομήσεις γίνονται όταν μια περιοχή έχει ήδη υπερκορεστεί από αυθαίρετα ημι-παραπήγματα, σε μία χώρα που δεν έχει εθνικό χωροταξικό, σε μία χώρα που οι χρήσεις γης επιβάλλονται από τον κάθε τοπικό άρχοντα που θέλει να ικανοποιήσει τις ορέξεις των ψηφοφόρων του. Για την κατάσταση πρφανώς δεν φταίνε μόνο οι μηχανικοί (μάλλον το μικρότερο κομμάτι ευθύνης έχουν οι μηχανικοί) αλλά και οι νομοθέτες και οι πολίτες!! Και αν εκτιμάς εσύ πως η κατάσταση είναι αναστρεψιμη, νομίζω οτι είσαι αδικαιολόγητα αισιόδοξως. Και εκεί κολλάει το σχόλιο μου πως οι παραπάνω ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΕΣ έννοιες θα παραμείνουν άγνωστες.

Ο σχολιασμός και η κριτική είναι παντα δεκτή, αλλά επί αυτών που έχω γράψει, όχι επί αυτών που θέλεις εσύ να καταλαβαίνεις.

Ικαρε έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτά που λές και συμφωνώ μαζί σου. Προσωπικά δεν έχω ασχολήθεί με θέματα επιθεωρήσεων, ούτε πρόκειται και πάλι από τον κύκλο μου, δεν γνωρίζω κάποιον τοπογράφο που να κάνει επιθεωρήσεις λεβητών παρά μόνο κτηριακών. Φαντάζομαι πως έχεις συναντήσει και τέτοιους αλλά ειλικρινά δεν πιστεύω πως η πλειονότητα των ΑΤΜ ασχολείται με το θέμα και πως συμμερίζεται την άποψη σου. Ελπίζω να μην πέφτω έξω σε αυτή μου την εκτίμηση.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Πιστευω οτι λυθηκε το θεμα..


  • Τη δήλωση αυθαιρέτων κατά τις διατάξεις του Ν. 4014/2011 υποβάλει ομάδα Μηχανικών , ανάλογα με τις απαιτήσεις του Νόμου. Συγκεκριμένα, στις δηλώσεις αυθαιρέτων συμμετέχουν:
    1. Μηχανικός ειδικότητας η οποία του παρέχει το δικαίωμα εκπόνησης αρχιτεκτονικής ή στατικής μελέτης αντίστοιχης με ολόκληρο το κτήριο που εντάσσεται, ως προς το σύνολο ή τμήμα αυτό, στη ρύθμιση.
    2. Μηχανικός ειδικότητας η οποία του παρέχει το δικαίωμα εκπόνησης τοπογραφικών μελετών, εξαρτημένο από το κρατικό σύστημα συντεταγμένων ΕΓΣΑ 87’, για το οικόπεδο ή αγροτεμάχιο που βρίσκεται το κτήριο που εντάσσεται ως προς το σύνολο ή τμήμα αυτό, στη ρύθμιση.
    3. Μηχανικός ειδικότητας η οποία του παρέχει το δικαίωμα εκπόνησης μελετών ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων για τους αντίστοιχους ελέγχους, με τις μελέτες ολόκληρης της εγκατάστασης του κτηρίου που εντάσσεται, ως προς το σύνολο ή τμήμα αυτό, στη ρύθμιση.
     
    ΕΔΩ το κειμενο απο το ΤΕΕ

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα σε όλους.. μία ερώτηση..

 

Εγώ είμαι Τοπογράφος Μηχανικός Τ.Ε. και έχω κωδικό ΤΕΕ άρα ο νόμος μου δίνει το δικαίωμα της δήλωσης αυθαιρέτων.

ως εδώ καλά... Εγώ μπορώ να υπογράψω το εξαρτημένο τοπογραφικό και να βάλω συμμετέχοντα μηχανικό Πολιτικό Μηχανικό Τ.Ε..???

Link to comment
Share on other sites

Προτείνω να γράψετε τις τελευταίες βλακείες του ΤΕΕ στα παλιά σας τα παπούτσια και να κάνετε ότι λέει ο νόμος και τα αντίστοιχα επαγγ. δικαιώματα. Βασικά μόνο καθυστερημένοι σαν το ΤΕΕ και τον πρόεδρό του θα έβγαζαν ανακοίνωση που θα δήλωνε ότι για να δω ένα διαμέρισμα 10όροφης αν έχει παρανομία θα πρέπει να δικαιούμαι να μελετάω 10όροφες!!!!!!!!!!!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

@JTB , To διάγραμμα κάλυψης δεν αναφέρεται στο διαμέρισμα αλλά σε όλη την οικοδομή.

Επίσης προκύπτει ένα ερώτημα.

Όταν υπολογίζεις το ποσοστό υπέρβασης δόμησης , ως επιτρεπόμενη δόμηση τι θεωρείς ;

A. Tης αυτοτελούς ιδιοκτησίας;

Β. Της συνολικής οικοδομής , ή καλύτερα του οικοπέδου;

Link to comment
Share on other sites

Δεν καταλαβαίνω τί απάντηση περιμένεις...

Για το Δ.Κ. της οικοδομής συμφωνώ... αναφέρεται σε όλο το κτίριο... Οπότε λες ότι δεν τακτοποιείται κανένα διαμέρισμα αν δεν έχω ελέγξει όλη τη πολυκατοικία; Και ποιός πληρώνει γιαυτό;;;

 

Οσο για το ποσοστό υπέρβασης δόμησης, κανονικά είναι μια ακόμη βλακεία τους... Γιατί όπως σωστά λες, δεν το γνωρίζω το ποσοστό..

Απλώς υποθετικά, με δεδομένη τη κάτοψη και εφόσον μιλάμε για μια ιδιοκτησία, αν π.χ. στα 100 τ.μ, νόμιμα έχεις κλείσει Η/Χ ή αίθρια και έχεις 140τ.μ. τότε σαφώς είσαι πάνω από 20% της επιτρεπόμενης γιατί σύμφωνα με την άδεια, στον όροφο έχεις δικαίωμα 100τ.μ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ να εξετάσεις όλο το κτίριο... Αυτά είναι μόνο για τις ολοκληρωμένες και ενιαίες ιδιοκτησίες και σαφή εφαρμογή έχουν για τα εκτός σχεδίου ή για τα 100% αυθαίρετα...

 

Βέβαια δεν καταλαβαίνω τί σχέση έχουν αυτά με το θέμα που είναι η βλακώδης -επαναλαμβάνω- διατύπωση για τα δικαιώματα ενασχόλησης με τον 4014...

Ειδικά το Δ.Κ. που αναφέρεις δεν αποτελεί αντικείμενο αρχιτεκτονικής μελέτης επί της ουσίας... είναι σχηματική αποτύπωση του σημερινού ΓΟΚ και δεν εμπεριέχει αρχιτεκτονική... είναι σχέδιο μαθηματικών οπότε νομίζω ότι δεν είναι αντικείμενο διαφωνίας για τα Ε.Δ.

Link to comment
Share on other sites

Αντί να καθόμαστε και να μαλώνουμε μεταξύ μας για το ποιές ειδικότητες έχουν το δικαίωμα υπογραφής του 4014, αλλά και γενικά όλων των μελετών, ας πάμε όλοι μαζί, ενωμένοι ΠΕ και ΤΕ σε μια παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας (!) που είναι το αρμόδιο για την έκδοση των επαγγελματικών δικαιωμάτων όσο και στο ΤΕΕ που κοιτά μόνο τις συνδικαλιστικές του δράσεις αλλά κυρίως στο ΥΠΕΚΑ ώστε να μπει εδώ ένα τέλος. Να μπει ένα τέλος, μια και για πάντα, με μια δίκαιη κατανομή των μελετών, ανάλογη με το γνωστικό αντικείμενο της κάθε μιας ειδικότητας.

 

 

@braveheart Αρχικά σκέφτηκα να μην σχολιάσω το μύνημα σου, αλλά δεν μπορώ να το αφήσω έτσι. Κάτι με πνίγει.

Εμείς οι Τ.Ε. τουλάχιστον του ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ (δεν ξέρω για τα άλλα ΤΕΙ αλλά υποψιάζομαι πως το ίδιο συμβαίνει) έχουμε μαθήματα Αρχιτεκτονικής, Στατικής και ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΑΣ. Δεν λέω ότι είμαι ο μεγαλύτερος Αρχιτέκτονας ή Στατικός ή Τοπογράφος, γιατί απλά δεν έχω τόσες πολλές γνώσεις και δεν είμαι. Αλλά και εμείς, κάτι σκαμπάζουμε...

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

ΚΑΤΑΡΧΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ, ΤΟ ΤΕΕ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΟΘΕΤΗΣ?ΕΔΩ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕΛΕΤΗ ΕΔΩ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ...ΕΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟ ΤΕΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕ ΚΑΛΕΣΕΙ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ...ΕΓΩ ΘΑ ΤΑ ΥΠΟΓΡΑΨΩ ΟΛΑ!!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.