Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Δικαίωμα Υπογραφής για Ν.4014/2011


cendroid

Recommended Posts

φυσικά και με προσβάλει γιατι να πληρώνω ένα φορέα που με πολεμάει? όπου μας συμφέρει τεχνολόγοι και όπου μας συμφέρει πληρώνουμε υπερ τεε? αλλά όπως μάθει κανείς φυσικά και απέτυχε η ΕΕΤΕΜ αυτό δεν σημαίνει όμως πως θα σκύψουμε το κεφάλι...την δουλειά δεν στη μαθαίνει το πανεπιστήμιο, μόνος σου την μαθαίνεις!!!

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 162
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

...

...ας υπογράψει ο καθένας ότι γουστάρει

...

Η παρούσα φράση περικλείει όλη την κακοδαιμονία της κατασκευής (και όχι μόνο) στην Ελλάδα.

 

Το παρόν θέμα (στο γενικό σύνολο) από χρήσιμο για τους επαγγελματίες έγινε λυπηρό και μόνο να το διαβάσεις και ντροπιαστικό,

παρ ότι υπάρχουν και νηφάλιες φωνές οι οποίες χάνονται στους αλαλαγμούς.

Edited by Didonis
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

στους ημιυπαίθριους το ίδιο δεν έγινε? όλοι δεν υπογράφανε? και τονίζω μάλιστα οτι όλοι δίνανε 232,53 αμοιβή ενώ ήτανε μηχανικοί δεκαετίας...μάλλον συνάδελφοι σας αρέσει να κρύβεστε πίσω απο το δάχτυλο σας!!!

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την απάντηση JTB. Σε συγκεκριμένη ερώτηση μου απάντησες "αηδίες". Sotiria ο 3843/10 που δεν χρειαζόταν ούτε καν μηχανικό και μας δώσανε αυτά τα λίγα χρήματα για ένα χρόνο, δε συγκρίνεται καθόλου μα καθόλου ούτε σε δυσκολία, ούτε σε απαιτούμενες γνώσεις, ούτε σε όγκο δουλειάς, αλλά το κυριότερο σε πραγματικές ευθύνες μηχανικού με το Ν4014/2011. Ή μήπως κάνω λάθος;

Link to comment
Share on other sites

sotiria το έχεις ξαναπει αυτό με την δεκαετία.

Όλοι οι άνω 10ετίας δήλωναν στο σύστημα ότι είναι άνω 10ετίας, γίνονταν αυτόματα από το σύστημα στην ουσίια, αλλά δήλωναν μικρότερο χρόνο απασχόλησης. Που βλέπεις το λάθος;

Link to comment
Share on other sites

@ΜΟΝΟS : Εχεις δίκιο, ζητώ συγγνώμη, σε πήρε η μπάλα.... δεν έπρεπε να χρησιμοποιήσω την ερώτησή σου...

 

@Faethon11: Νομίζω ότι δεν έγινε έτσι... Ο καθένας έβαζε ότι ήθελε και το σύστημα το δεχόταν...

Link to comment
Share on other sites

JTB αντιγράφω

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ

ΤΜΗΜΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Θέμα : «Αμοιβή Μηχανικού για τις περιπτώσεις ρυθμίσεων του Ν. 3843/10»

Για όλες τις υπηρεσίες Μηχανικού που τυχόν απαιτηθούν σχετικά με τις ρυθμίσεις του Ν.3843/10 (ΦΕΚ 62 Α’), υπολογίζεται αμοιβή κατά το άρθρο 102 του Π.Δ.696/1974, όπως ισχύει, αναλόγως του χρόνου απασχόλησης.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι, σύμφωνα με την ανωτέρω διάταξη, η ημερήσια αποζημίωση για Μηχανικό έως 10ετούς εμπειρίας (για απασχόληση 5 τουλάχιστον ωρών και λ=0,23253), ορίζεται σε 1000.λ=232,53 ευρώ.

Επισημαίνεται ότι το όριο αυτό (1.000λ) αποτελεί και την ελάχιστη αμοιβή για τις παραπάνω υπηρεσίες μηχανικού, ανά ιδιοκτησία.

Η αμοιβή κατατίθεται, ως γνωστόν, στην υπό του ΤΕΕ εξουσιοδοτημένη Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας και οι Πολεοδομικές Υπηρεσίες ελέγχουν σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις και την από 20/05/2008 σχετική εγκύκλιο του ΥΠΕΚΑ, τα σχετικά παραστατικά.

Η έκδοση εντολών πληρωμής θα γίνεται μέσω του μηχανογραφικού συστήματος του ΤΕΕ από 11/06/2010.

Έως την ως άνω ημερομηνία η έκδοση εντολών θα πραγματοποιείται κατόπιν αίτησης του Μηχανικού στο αρμόδιο Τμήμα του ΤΕΕ (Αίτηση -2)

Σχετ. πληροφ. Τηλ : 2103291662, 2103291552.

Αναφέρει σαφώς πως η ελάχιστη αμοιβή για όλους είναι το 1000λ όπως για τον 4014 λένε 1500λ

Edited by Faethon11
Link to comment
Share on other sites

αυτό με το περιβάλλον και την καταστροφή του έχει αν κάνει με την αλλοτρίωση των ανθρώπων των πόλεων και γενικά την κουλτούρα και την ηθική που κουβαλά κάθε περιοχή Αυτή η διαμόρφωση των κατοίκων μιας περιοχής έινια κάτι που διαμορφώνεται σε χρονικό διάστημα πολλών γεννεών και αντικατροπτίζει και το δομημένο και αδόμητο περιβάλλον του Όσο λιγότερο αλλοτριώνεται (και από το χρήμα)τόσο και το περιβάλλον του είναι καλύτερο. Είναι τυχαίο που περιοχές με μεγάλη εγκληματικότητα έχουν ανάλογο άθλιο περιβάλλον ? Οσο για τα δικαιώματα το καλύτερο αποτέλεσμα έρχεται ύστερα από συνεργασία Και αναφορικά με τους τοπογράφους μην ξεχνάμε ότι είμαστε και Αγρονόμοι με αποτέλεσμα να διαθέτουμε καλύτερη εικόνα στην αγροτική ανάπτυξη που περιλαμβάνει και την αγροτική κατοικία . Στο τομέα αυτό νομίζω ότι κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει την ενασχόλησή μας (των ΑΤΜ) αρκεί να γίνεται εκεί , και όχι από την άνεση των μεγάλων αστικών κέντρων . Όσο αναφορά την ενασχόλιση μου με τον 4014 το θεωρώ την μεγαλύτερη ξεφτίλα και συμβιβασμό που κάνω λόγω ανάγκης και ευτυχώς που εδώ στην Κάρυστο το πρόβλημα με τα αυθαίρετα είναι μικρό λόγω της ανάλυση που κάνω πιο πάνω. Εχω πάψει εδώ και αρκετό καιρό να κάνω κάτι δημιουργικό για τον τόπο μου πράγμα που έκανα πριν λίγα χρόνια (δρόμους , κλειστό , αναπλάσεις κλπ) και αυτό με στεναχωρεί γιατί εκεί έιχα την ευκαιρία να συνεργαστώ με όλες σχεδόν τις ειδικότητες των συναδέλφων μηχανικών.

Edited by GEORGE MICHEAL
Link to comment
Share on other sites

οι οδηγίες του ΤΕΕ περι αμοιβής για ρυθμιση ΗΧ τι έλεγαν;

http://portal.tee.gr/portal/page/portal/TEE/MyTEE/images/n3843_2010_instructions.pdf

 

τις διάβασες ποτε;

----

γενικώς

πριν αρχίσετε να 'τα υπογράφετε όλα' και να 'ντρέπεστε να ζητήσετε αξιοπρεπεις αμοιβές' ρίξτε και ενα διαβασμα

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.