Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατάθεση αμοιβής μελέτης - επίβλεψης σε Εταιρεία


Faethon11

Recommended Posts

Yπάρχει και ένα καλό και ίσως πρέπει να τον σκεφτείτε καλά .

Εγώ με τον συνεταίρο μου που είναι Αρχιτέκτονας , έχουμε μία τεχνική εταιρεία , αλλά και τις ατομικές μας γιά τις μελέτες μας .

 

Εχοντας μπροστά μας τον εσμό , των τελών επιτηδεύματος , των αντικειμενικών κριτηρίων και των λοιπών σοφιστειών των κυβερνώντων ΔΝΤάριων , ίσως είναι πολύ καλύτερο να κλείσουμε τις ατομικές μας και να ενσωματώσουμε τις μελέτες στην εταιρεία .

 

Νομίζω ότι θα έπρεπε να το σκεφτούνε όλοι όσοι είναι σε παρόμοια κατάσταση .

Link to comment
Share on other sites

καλα τα λες....αλλα το τελος δεν το γλυτωνεις θα σουρχεται στο ατομικο σου αφμ......επισης επειδη τοδα απο γνωστο μου....τα εσοδα πουχε απο μεριδιο σε ΕΤΕ πηρανε και αυτα εκτακτη εισφορα......

 

 

 

και στην τελικη μην το πολυλεμε και το μαθει μεχρι και ο περιπτερας......καλα οι μεσιτες τους βλεπω ετοιμους....τοχαν κανει με η/χ τα αυθαιρετα θα τους γλυτωσουν?

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω θα έρθει μόνο το τέλος της ετιαρείας πλέον και όχι των μελών , αφού δεν θα ασκούν ατομικό επάγγελμα .

 

Γιά την εισφορά το είδα και εγώ , μου ήρθε και στα αυτοτελώς φορολογούμενα ποσά .

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι τόσο φοβερό το θέμα. Είναι περισσότερο η ρύθμιση μίας αδυναμίας του συστήματος που ούτως ή άλλως υπήρχε πάντοτε ως τώρα, όταν μία μελέτη - επίβλεψη ανατίθεται σε εταιρία. Και αυτό όχι απαραίτητα σε δημόσια έργα, αλλά και σε ιδιωτικά. Π.χ. ένας μεγάλος ιδιωτικός φορέας (π.χ. ΟΤΕ Α.Ε., ΔΕΗ Α.Ε., μεγάλοι ιδιώτες κλπ.) συνήθως αναθέτει σε μεγάλους μελετητικούς οίκους ένα σοβαρό έργο.

 

Μέχρι τώρα υπήρχε η λογική ότι μία μελέτη ή επίβλεψη ασκείται από συγκεκριμένο άτομο. Αυτό είναι αληθές, καθώς συγκεκριμένο άτομο - άτομα, έστω και μέσα σε μία εταιρία, εκπονούν μία μελέτη ή μεταβαίνουν επιτόπου σε μία επίβλεψη και αναλαμβάνουν την ευθύνη. Όταν έρθει η ώρα της Οικ. Άδειας, όμως, η πολεοδομία ζητάει να προσκομιστεί η αμοιβή για το συγκεκριμένο άτομο. Αυτό όμως δεν είναι αληθές, καθώς η αμοιβή δόθηκε στην εταιρία και εν συνεχεία η εταιρία αμοίβει με άλλο καθεστώς έναν μισθωτό ή συνεργάτη.

Link to comment
Share on other sites

Jimmy, ένα από τα θέματα είναι : Ποιος θα έχει την οποιαδήποτε ευθύνη; Ο μηχανικός που υπογράφει ή η εταιρεία που παίρνει τα χρήματα;

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα με τις ευθύνες νομίζω πως πολύ εύκολα μπορεί να λυθεί:

Τα μέλη Δ.Σ. της εταιρείας να είναι απαραιτήτως μηχανικοί

Αυτοί θα έχουν τις ευθύνες.

 

Κάτι παρόμοιο έχει πρωτοδιατυπωθεί στο σχέδιο νόμου περί ΜΗΚΙΕ.

Link to comment
Share on other sites

1.εγώ έχω και εταιρία και την ατομική και βάζω μελέτες και επίβλεψη στην εταιρεία, αλλά η ευθύνη πάει σε μένα σαν φυσικό πρόσωπο ενώ πληρώνω και τέλος επιτηδεύματος και για τα 2

2. είναι άλλο να συστήσει την εταιρία μηχανικός και να παίρνει αμοιβές και ευθύνη και άλλο να παίρνει τα λεφτά ο πχ επιχειρηματίας και την ευθύνη ο μηχανικός υπάλληλος.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό ισχύει ανέκαθεν...

την ευθύνη την έχει πάντα ο υπογράφων μελετητής-φυσικό πρόσωπο και πρέπει να είναι μέτοχος ή υπάλληλος της εταιρίας.

 

οι αμοιβές κατατίθενται στο λογαριασμό ΕΤΕ της εταιρίας και πρέπει να είναι τουλάχιστον όσο οι ελάχιστες, και το ΤΣΜΕΔΕ στο όνομα του υπογράφοντα μηχανικού (η εταιρία δεν έχει ΤΣΕΜΕΔΕ...)

 

δεν είναι τίποτα νέο

Link to comment
Share on other sites

μέχρι τώρα την εταιρία έπρεπε να τη συστήσουν μηχανικοί για να πάρει κωδικούς ΤΕΕ για αμοιβές, τώρα θα μπορεί να τη συστήσει το carrefour, o σκλαβενίτης, και οποιαδήποτε εταιρεία που ΔΕΝ θα ανήκει σε μηχανικούς. Εγώ αυτό κατάλαβα, αν δεν ισχύει αυτό πάω πάσο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.