Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Βεβαίωση μηχανικου για αδόμητα ακίνητα


Recommended Posts

Ουσιαστικά ναι, τυπικά όχι γιατί ο νόμος μιλάει για βεβαίωση

 

υ.γ. Η βεβαίωση θα εξαχθεί από το σύστημα που ετοιμάζουν και όσες έχουν εκδοθεί μέχρι τότε θα πρέπει να σκαναριστούν και να εισαχθούν στο σύστημα.

Link to comment
Share on other sites

Θα ήθελα τις απόψεις σας για το ερώτημά μου και όχι για το υστερόγραφο.

Δηλ. Υπογράφοντας ένα τοπογραφικό οικοπεδου, γηπέδου κλπ στο οποίο δεν απεικονίζεται κανένα κτίσμα δεν είναι σαν να δηλώνουμε (και να υπογράφουμε) ότι το γήπεδο είναι αδόμητο;

 

Ειναι αδομητο οσον αφορα κτισμα.Με τους μανδροτοιχους και τα συρματοπλεγματα,τι γινεται?Δινετε βεβαιωση περι μη υπαρξη αυθαιρεσιων,αφου και τα δυο απαιτουν εγκρισεις και αδειες?

Link to comment
Share on other sites

Τελικά συνάδελφοι τι γίνεται με αυτη τη βεβαίωση? την συντάσουμε όπως θέλει ο καθένας η υπάρχει καπου τυποοποιημένη και δεν την εχω δει? ... Με την αμοιβη τι να πω..πέρνουμε ότι θέλουμε και τέλος...ετσι και αλλιως ποιός θα ζητήσει παραστατικα κλπ?

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα σε όλους,

Μετά από την παρακολούθηση ημερίδων του ΤΕΕ Θεσσαλίας έχω να σας πω τα εξής: Η αμοιβή για τη βεβαίωση είτε πρόκειται για αδόμητο είτε για δομημένο θα είναι όση και για τους ημιυπαίθριους, δηλ. 1000λ και πιο κατανοητά ακόμα 233 ευρώ καθαρά και γύρω στα 330 αν βάλουμε και τους φόρους. Επιπλέον, θα παίρνουμε και αμοιβή τοπογραφικού με βάσει τη νόμιμη ή αλλιώς την πρώην ελάχιστη. Εδω δεν μπορώ να σας πω τιμή γιατί ούτε εγώ έχω καταλάβει. Κάποιοι λένε ότι η πρώην ελάχιστη για τοπογραφικές εργασίες μόνο είναι γύρω στα 1000 ευρώ και για άδεια είναι λιγότερο. Τώρα πως θα το παίρνει το σύστημα αγνοώ. Πάντως το ΤΕΕ Λάρισας έβγαλε στο site του διάφορα υποδείγματα. Μπείτε να τα δείτε

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

αν λάβουμε υπόψην μας το ψηφισθέν νομοσχέδιο για τον νέο τρόπο έκδοσης Ο.Α. (άρθρο 49/παρ.15) είναι υποχρεωτικό πλέον να βγαίνουν από το ΤΕΕ και μάλιστα πρέπει να συνυποβάλλουμε το τοπογραφικό του ακινήτου σε ΕΓΣΑ (προσοχή όχι γεωγραφικό εντοπισμό..!!), τώρα πώς θα γίνεται αυτό άλλο καπέλο...

Edited by kontegr
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

σύναδελφοι, για να δώσω βεβαίωση για αδόμητο γήπεδο, εκτός σχεδίου εξ΄αδιαιρέτου, χρείαζομαι συναίνεση από συνιδιοκτήτες?

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Καλησπέρα ! Σήμερα πού άνοιξε το σύστημα μπήκα για να δώσω βεβαιώσει μηχανικού για αδόμητο οικόπεδο κ πριν κάνω οριστική υποβολή, μπήκα στις αμοιβές για να πάρω Α/Α αμοιβής αλλά δύστυχος δεν μπόρεσα γιατί σαν ακάλυπτο χώρο έβαλα μ2 του οικοπέδου κ μ2 κτίσματος δεν έχω αφού είναι αδόμητο κ δεν δέχεται το σύστημα τι κάνω τώρα???? Τι Α/Α να βάλω ?? Ο συμβολαιογράφος μου είπε ότι είναι επείγον !! Τι κάνω???

 

Ευχαριστώ!!!!

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.