Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Κατατακτήριες στους μεταλλειολόγους μηχανικούς


Geo86

Recommended Posts

Παιδιά ενδιαφέρομαι να δώσω κατατακτήριες στη σχολή μεταλλειολόγων μηχανικών και θα ήθελα να ρωτήσω τα εξής Πρώτον,απ τη στιγμή που δίνεις κατατακτήριες και περνάς μετα παρακολουθείς στη σχολή απ του χρόνου το σεπτέμβρη?Δεύτερον κανένα καλό φροντιστήριο για να κάνω κάποια μαθηματάκια λίγο πριν δώσω γνωρίζετε (παρότι τα μαθήματα τα εξεταζόμενα τα χω κάνει στο πρώτο έτος της σχολής :P)? ευχαριστώ πολύ! :)

Link to comment
Share on other sites

Bασικά το ερώτημα είναι - εκτός αν έχεις βέβαιο μέλλον - να μην δώσεις εξετάσεις για τους Μεταλλειόλογους Μηχανικούς. Ισως να κοίταγες κάτι άλλο! Δεν νομίζω να είναι καλή ιδέα.

Link to comment
Share on other sites

Ναι καταλαβαίνω πως το λες..απλά επειδή ως γεωλόγος έχω σχεδόν το περισσότερο πτυχίο κοινό με τους μεταλλειολόγους (οπότε γρήγορο σχετικά δεύτερο πτυχίο) και επειδή σκοπεύω να την κάνω εκτος ελλάδας και θέλω και ένα πτυχίο απ το πολυτεχνείο (γιατι θέλω να ασχοληθώ με πρώτες ύλες αλλα και για παραπάνω προσον σε msc κλπ)..και βασικά μ αρέσει κιόλας περα απ τα υπόλοιπα.. :) έχεις κάτι άλλο που να σου ρχεται στο μυαλό απ τα παραπάνω που να ταιριάζει επίσης καλα να προτείνεις? :)

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν κανω λαθος με κατατακτηριες μπαινεις στο 3ο εξαμηνο στους μεταλλειολογους. Οποτε στην καλυτερη περιπτωση θες 4 χρονια για να παρεις πτυχιο. Κατα τη γνωμη μου δεν αξιζει καθως μπορεις να πας κατευθειαν για σπουδες εξωτερικο σε οποιο αντικειμενο θες. Θα σε δουν με αλλο ματι εχοντας το πτυχιο της Γεωλογιας και αφου τελειωσεις θα ειναι πιο ευκολο να βρεις δουλεια εκει μεσω διασυνδεσεων με το πανεπιστημιο κτλ. Νομιζω αν περασεις με κατακτηριες ξεκινας την παρακολουθηση απο το εαρινο εξαμηνο δηλαδη απο Φεβρουαριο.

Link to comment
Share on other sites

thanks για την απάντηση..Βασικά περνάω όντως στο δεύτερο έτος αλλα απο την άλλη όμως οι σχολή μου με τους μεταλλειολόγους είναι σχεδόν ίδια αν εξαιρεθούν κάποια μαθήματα μεταλλογνωσίας κλπ που κάνουν + στατική και αντοχή υλικών.Οπότε θα προσπαθήσω να αναγνωριστούν αυτά και να καταλήξω να τη βγάλω σε πολυ λίγο χρόνο σχετικά.Τώρα απ την άλλη αυτο που λες με προβληματίζει και μενα παράλληλα με τις κατατακτήριες εδώ και καιρό..το σκέφτομαι να την κάνω κατευθείαν έξω για κανα Msc πάνω στη γεωτεχνική και περιβαλλοντική μηχανική..αλλα ελα μου ντε που πρώτον μ αρέσει σα σχολή και δεύτερον θα βοηθήσει το δεύτερο πτυχίο ως προσόν και στο Msc και σε δουλειά έχω την εντύπωση..βασικά,είμαι μπερδεμένος :P a0xa0x0ax

Link to comment
Share on other sites

Βασικα επειδη σπουδαζα στο ΕΜΠ πρακτικα δε γινεται να βγαλεις τη σχολη σε λιγοτερο απο 4 χρονια οσα μαθηματα και να αναγνωρισεις. Ο κανονισμος για τις εγγραφες στα εξαμηνα δεν στο επιτρεπει. Τελοσπαντων, γνωμη μου ,καθως ειχα ψαχτει και εγω σε περιπτωση που δεν περνουσα μηχανολογος Ελλαδα, φυγε για το εξωτερικο. Ειναι 20 χρονια μπροστα σε ακαδημαικο αλλα και γενικα σε βιοτικο επιπεδο. Το πτυχιο που θα παρεις θα ειναι Msc χωρις να εχουν μεσολαβησει τα 4 χρονια στο ΕΜΠ. Αν τωρα αυτο δεν στο επιτρεπουν αλλοι λογοι (π.χ. οικογενειακοι, οικονομικοι) καλυτερα δωσε κατατακτηριες για πολιτικους αφου ειναι αρκετα καλυτερη σχολη και εχει μεγαλη σχεση με τα πεδια που σε ενδιαφερουν. Τωρα αν θες τοσο πολυ μεταλλειολογους πηγαινε αλλα πολυ φοβαμαι οτι δεν αξιζει για δευτερο πτυχιο καθως ειναι μια απο τις δευτερης διαλογης σχολες του ΕΜΠ χωρις αυτο να σημαινει οτι δεν εχει ενδιαφερον αντικειμενο. Απλα υστερει σε ποιοτητα εισαχθεντων και γενικα σχεδον κανενας φοιτητης δεν ενδιαφερεται καθως στη συντριπτικη πλειοψηφια δεν ηταν πρωτη επιλογη. Αυτο κανει τα πραγματα καπως χειροτερα σε σχεση με αλλες σχολες του ΕΜΠ.

Link to comment
Share on other sites

Thanks και πάλι!Θα τα ζυγίσω τα πράγματα και θα αποφασίσω κατάλληλα..το εξωτερικό το χω έτσι κ αλλιως στο πρόγραμμα..απλά ήθελα και κάτι παραπάνω εντος ελλάδας,έναν ακόμα τίτλο,μιας και ο συγκεκριμένος μ αρεσει κιόλας..Άσχετο πάντως,έχω παρατηρήσει οτι τους μεταλλειολόγους τους έχετε γενικώς ''στη μπούκα'' και δεύτερης διαλογής όλοι οι υπόλοιποι του εμπ..αχ0χ0αχ :P χωρίς εννοείται να γνωρίζω επακριβώς και με πάσα επιφύλαξη,απλά απ το πρόγραμμα σπουδών που έχει στο ιντερνετ,έχει ωραία και αρκετά καλού επιπέδου μαθήματα..απλά στην ελλάδα έχει μηδέν απορρόφηση σε σχέση με έξω που έχει ζητηση αρκετή!τώρα απο φοιτητές και κατα πόσο ενδιαφερονται δεν ξέρω και να σου πω,ακόμα και αν το αποφασίσω να παω δε μπορώ να σου πω οτι με ενδιαφέρει και τόσο.... :P

Link to comment
Share on other sites

.Άσχετο πάντως,έχω παρατηρήσει οτι τους μεταλλειολόγους τους έχετε γενικώς ''στη μπούκα'' και δεύτερης διαλογής όλοι οι υπόλοιποι του εμπ..αχ0χ0αχ :P χωρίς εννοείται να γνωρίζω επακριβώς και με πάσα επιφύλαξη,απλά απ το πρόγραμμα σπουδών που έχει στο ιντερνετ,έχει ωραία και αρκετά καλού επιπέδου μαθήματα..

 

Βασικα επειδη και εγω ημουν πιο πριν σε μια ''δευτερης διαλογης'' σχολη του ΕΜΠ εχω να σου πω πως αυτος ο διαχωρισμος μονο τυχαιος δεν ειναι. Μπορει τα πραγματα να φαινονται καλα στο ιντερνετ αλλα απο κοντα ειναι αλλιως. Οι τιτλοι των μαθηματων ισως ακουγονται καλοι αλλα δεν μπορεις να ξερεις το επιπεδο διδασκαλιας ή το επιπεδο δυσκολιας των θεματων. Στην παλια μου σχολη αυτα τα δυο ηταν εντελως διαφορετικα απο οτι φαινοταν στο ιντερνετ και απο αυτα που ακουγονταν γενικα εξω για τη σχολη. Καλο θα ηταν να πας να δεις απο κοντα τι γινεται...εγω παντως 2-3 φορες που ειχα παει δεν ειχα δει ψυχη στη σχολη:confused:

Link to comment
Share on other sites

Μιας και ειμαι εγω μεταλλειολογος να σας πω. Δεν ειναι ετσι οπως νομιζετε τα πραγματα. ειναι παρα πολυ καλη σχολη για οποιον τον ενδιαφερει. οποιον δν τον ενδιαφερει καθεται εκτος. και αυτο δν συμβαινει μονο στη δικια μας σχολη αλλα σε ολες. εχει τυχει να ειμαι και μονος μου σε μαθημα. δν το μετανιωσα. εχει καλους καθηγητες και δν νομιζω να εχει μεγαλη διαφορα απο τους πολιτικους σε μαθηματα που εχουμε κοινα. Μεταλλειολογοι και γεωλογοι διδασκουν και σε αυτη τη σχολη

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.