Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Κατατακτήριες στους μεταλλειολόγους μηχανικούς


Geo86

Recommended Posts

''Επιμελητής στο εθνικό και καποδιστριακό πανεπιστήμιο αθηνών,τμήμα γεωλογίας (1974-1977)''

 

Μάλλον με αυτό μπερδεύτηκα....κάποια στιγμή είχε ερθει για μια διάλεξη πάνω στη γεωτεχνική μηχανική στη σχολή και κάτι ανέφερε,αλλα μάλλον το κατάλαβα λάθος..my apologies! :)

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχως βγηκε στη συνταξη!!!έτσι τουλάχιστον είπε φέτος στο τελευταίο μάθημα που έκανε...μόνο το GSI να βάλεις με τον Ηοek και τα μεταγενέστερα διαγράμματα για ετερεογενείς βραχόμαζες (σχηματισμοί φλύσχη) φτάνει και περισσεύει!!!

 

από τους μεγαλύτερους Γεωτεχικούς Μηχανικούς στην Ελλάδα!

 

πάντως Geo86 αν δεν πας για μεταλλειολόγους μπορείς να έρθεις στους πολιτικούς, είναι καλές και οι δύο σχολές έτσι και αλλιώς και θα σου προσφέρουν πολλα μαθήματα Γεωτεχνικού Μηχανικού

Link to comment
Share on other sites

Γεωτεχνική μηχανική,κατασκευές και τα σχετικά έχω κάνει στην κατεύθυνση της σχολής μου.Θα σου φανεί περίεργο αλλα πιο πολυ να κάνω mining θέλω και κάποια μαθήματα μηχανικής (αντοχή υλικών,στατική κλπ) που δεν έχω διδαχτει στη σχολή και συμπληρώνουν τα γεωτεχνικά απο άποψη μηχανικής..βασικά γενικώς μ αρέσει σα σχολή :) ....πάντως όντως είναι απ τους καλυτερους ο μαρινος! :)

Link to comment
Share on other sites

ειλικρινα δεν ξερω σε τι ''βαθος'' τα κάνατε τα μαθηματα της Γεωτεχνικης Μηχανικής και τις κατασκευες (!!!!!!!!) στη σχολή Γεωλογιας, αλλά φαίνεται από τα συμφραζομενα να τα κατεχεις πάρα πολύ.Μπραβο!!!!...οπότε καλή σταδιοδρομια σου εύχομαι...και κουραγιο!!!

Link to comment
Share on other sites

Η καθηγήτρια που μας κάνει είναι μηχανικός..για να εξηγήσω λίγο καλύτερα δεν επεκτεινόμαστε σε τρελο βάθος,μας δίνει όμως ένα σχετικά καλό background..αλλα είμαι της άποψης οτι αν δεν το χεις,όσο και να στο πουνε αναλυτικότατα,απλά δεν....και ειδικά ο τομέας της γεωτεχνικής που τον θεωρώ απ τους πιο απαιτητικούς..προσωπικά έχω δουλέψει πάνω σε μελέτη ευστάθειας σηραγγας σε γραφείο αλλα ακόμα είναι νωρίς για να πω οτι κατέχω παρα πολλα.. :) σ ευχαριστώ πολυ πάντως,να σαι καλα!

Link to comment
Share on other sites

τι σήραγγα επιφανειακή?? ή σε μεγάλο βάθος??τι είχε βραχομαζα (ή/και άρρηκτο) και σχηματισμούς φλύσχη?? ή ήταν σε εδαφικό σχηματισμό??ελαστοπλαστικές κατανομές φόρτισης στη σηραγγα ??υδατικές πιέσεις ή υδατική ροή είχε??αλληλεπίδραση σχηματισμού-σήραγγας κάνατε(+ΝΑΤΜ)??δοκοί προπορείας,μέθοδο εκσκαφής (εκρηκτικά ή μηχανικά μέσα)??κάνναβος διατρημάτων (+ANFO,εναυσματικα μεσα γομωσης,επιγομωση και πολλά άλλα) σε περίπτωση εκρηκτικων??

 

και πολλά αλλα ερωτηματα,μαζί με τα άνωθεν, θα απαντηθουν μερικώς ή κατά πολύ και στις δυο σχολές...κυρίως θα καταλάβεις όμως το γιατί γίνεται το καθε ένα...να κάνεις οπωσδηποτε MSc στα Γεωτεχνικα μετα αφου τελειώσεις μεταλλειολογος ή πολιτικος

 

όντως η Γεωτεχνικη Μηχανικη παιζει να είναι από τα πιο δύσκολα...θέλει πολλές σπουδες και πολύ εμπειρία

Link to comment
Share on other sites

ξέχασες απλές αγκυρώσεις,μεταλλικά πλαίσια HEB απο μορφοχάλυβα,αγκύρια swellex,ασφάλεια έναντι ολίσθησης σφηνών κλπ κλπ.. :P ότι προανέφερες βασικά πλην των εκρηκτικών (που παρεπιπτόντως θέλω πολυ να κάνω :P χα0αχ)....η συγκεκριμένη στην οποία εργάστηκα ήταν σήραγγα εκκένωσης πυθμένα φράγματος για ύδρευση.. ;) ναι,το χω στο πρόγραμμα το msc έξω είτε παω μεταλλειολόγους είτε οχι....απλά θέλω να παω γιατι πρώτον μ αρεσει κυρίως και δεύτερον είναι δεύτερο πτυχίο :) Ειναι ο σκασμένος ο τομέας γιατι είναι απ τους λίγους που εμπεριέχει αναγκαστικό ρίσκο.. ;)

Link to comment
Share on other sites

Geo86, είναι πολύ ευχάριστο να βλέπει κανείς έναν άνθρωπο τόσο συνειδητοποιημένο σχετικά με τις επαγγελματικές του επιλογές και με τέτοια ακεραιότητα. Αυτό αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία κάτω από τις σημερινές δύσκολες συνθήκες στον τομέα των γεωτεχνικών έργων... Νομίζω ότι έχεις κάνει το μεγαλύτερο βήμα, με όποιο τρόπο και αν επιλέξεις να συνεχίσεις τις σπουδές σου!

Επιπλέον, θα σου πρότεινα και μια τρίτη εναλλακτική όπως είναι το πολύ καλό και ενδιαφέρον μεταπτυχιακό "Σχεδιασμός και κατασκευή Υπογείων Έργων". Βέβαια μέσω αυτού θα αποκτήσεις πολύ και ουσιαστική γνώση αλλά όχι επαγγελματικά δικαιώματα.

Επίσης θα συμφωνήσω μαζί σου ότι το mining που σε ενδιαφέρει είναι ένα πολύ ωραίο και απαιτητικό αντικείμενο αλλά και τα γεωτεχνικά γενικότερα.

 

Καλή δύναμη σε ότι και αν αποφασίσεις να κάνεις!

Link to comment
Share on other sites

ξέχασες απλές αγκυρώσεις,μεταλλικά πλαίσια HEB απο μορφοχάλυβα,αγκύρια swellex,ασφάλεια έναντι ολίσθησης σφηνών κλπ κλπ.. :P ότι προανέφερες βασικά πλην των εκρηκτικών (που παρεπιπτόντως θέλω πολυ να κάνω :P χα0αχ)....

 

δεν τα ξεχασα :),γι αυτό και έγραψα ''''και πολλά αλλα ερωτηματα,μαζί με τα άνωθεν, θα απαντηθουν μερικώς ή κατά πολύ και στις δυο σχολές...''''

 

βάλε και τα αγκυρια split με μεγαλh έδραση κεφαλής ή αγκυρια με ενεματωση...στο προπτυχιακο θα μάθεις ποιοτικα ποτε θα βάζεις το ενα και ποτε το άλλο...

 

πάρα πολύ καλοί είχα ακόυσει κάποτε στο Mining είναι οι Καναδοι πχ McGill University

 

επίσης, οι Μεταλλειολογοι είναι και καλοπληρωμενοι στο εξωτερικο...

 

http://www.mcgill.ca/gradapplicants/mining-and-materials-engineering-0

Link to comment
Share on other sites

thanks you Αργύρη!Βασικά με το που έφτασε ώρα της κατεύθυνσης στη σχολή,κατάλαβα το τι θέλω να κάνω στη ζωή μου (άσχετα αν η διπλωματική μου είναι finite element analysis μάλλον σε μεταμορφική άλω,μιας που είσαι και μεταλλειολόγος ;) )..Το πρόβλημα δεν είναι τα επαγγελματικά δικαιώματα στα γεωτεχνικά..αυτά έτσι κ αλλιως τα χω,είναι διαπιστωμένο αυτό!Μ αρεσει γενικώς η γεωλογία και η μηχανική παράλληλα αλλα και το mining.Το χα σκεφτεί για το μεταπτυχιακό που μου λες,όμως βρήκα έξω μεταπτυχιακά που συνδυάζουν παράλληλα γεωτεχνική και περιβαλλοντική μηχανική σε πολυτεχνεία που έχουν όνομα έξω..και επειδή έχω σκοπό να παω έξω διοτι όπως είπαν και άλλα παιδιά πιο πάνω εδω ψωμί δεν έχει κάτι τέτοιο,σκέφτηκα να κοιτάξω msc εκτος ελλάδας.. :)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.