Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Με τα εξ' αδιαιρέτου τι γινεται;


Recommended Posts

Ωραίο πέσιμο κάνεις στο δευτερο σου ποστ...lacharette.

 

Καλα τα λες, οι συμβολαιογραφοι μας βαζουν "ο ταδε με 30% εξ'αδιερετου, ο ταδε με 50%...", αλλά τι; Επειδη και στη μια και στην αλλη περιπτωση σου δινουν ποσοστό, παει να πει πως εχεις τα ιδια δικαιωματα και υποχρεωσεις;; Παει να πει οτι το μεν με το δε, ειναι το ίδιο πραμα;

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 2k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Οοοοο.... mister Fear.... δεν υπαρχει ποσοστο συνιδιοκτησιας οταν ειναι εξ'αδιερετου??? και απο που σου βγηκε αυτο??? Ολοι οι συμβολαιογραφοι της Ελλαδος, εδω και χροοοοοοοονια, εχουν κανει τετοιο χοντρο λαθος και μας βαζουν "ο ταδε με 30% εξ'αδιερετου, ο ταδε με 50%..." ?? Εσυ τι λες?? Μην μπερδεψεις τα πραγματα!! Στην οριζοντια δεν μπορεις να χωρισεις το οικοπεδο σε τμηματα με συμβολαιογραφικη πραξη, αλλα και βεβαια και εχεις ποσοστο....!!!!!!!

 

 

 

χαιρομαι που αμεσα μεσα απο την αγνοια σου απαντας μονο σου στο προβοκατορικο μηνυμα σου. με απαλασεις απο το θλιβερο κοπο να απαντησω

 

"Στην οριζοντια δεν μπορεις να χωρισεις το οικοπεδο σε τμηματα με συμβολαιογραφικη πραξη, αλλα και βεβαια και εχεις ποσοστο....!!!!!!"

 

ποια??? οεοοοο??? οριζοντια??? οεοοοο????

 

εξ αδιαιρετου φιλε μου , που ειναι η οριζοντια???? οεοοοο!!!!

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Tελικά υπάρχει κανενα νεότερο για τις εξ αδιαιρέτου ιδιοκτησίες ως προς τον υπολογισμό του προστίμου;

Link to comment
Share on other sites

Μονο αυτό στις οδηγίες της 20/10

 

12)Αν σε εκτός σχεδίου οικόπεδο υπάρχουν περισσότεροι ιδιοκτήτες και αντίστοιχα κτίσματα ή διαμερίσματα, τα οποία έχουν μοιραστεί μεταξύ των ιδιοκτητών -χωρίς σύσταση κάθετης ιδιοκτησίας που απαγορεύεται- και οι ιδιοκτήτες έχουν διαφορετικά κοινωνικά κριτήρια, πως υπολογίζεται το πρόστιμο ; Για κάθε ιδιοκτήτη χωριστά για τα μεγέθη που τους αντιστοιχούν ή γίνεται χρήση των ευνοϊκότερων συντελεστών για όλους?

Κατ’ αρχάς κάθε αυτοτελής ιδιοκτησία (διαμέρισμα) ρυθμίζεται ανεξάρτητα από τις υπόλοιπες. Στην παρ. 2δ, του άρθρου 24 αναφέρεται ότι «Στην περίπτωση συγκυριότητας του ακινήτου στο οποίο έχει εκτελεστεί η αυθαίρετη κατασκευή ή έχει εγκατασταθεί η αυθαίρετη χρήση οι συντελεστές του παραρτήματος λαμβάνονται υπόψη για όποιον από τους συγκυρίους πληροί τις σχετικές προϋποθέσεις.»

Link to comment
Share on other sites

Για τις περιπτώσεις σε εκτός σχεδίου που υπάρχει συνιδιοκτησία σε κτίριο χωρίς να έχουν οριστεί αυτοτελείς ιδιοκτησίες,

δεν έχουν αποφασίσει ακόμη, το σκέφτονται..(τηλεφωνική απάντηση από ΔΟΚΚ).

Link to comment
Share on other sites

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ να κάνεις σύσταση με ΚΑΝΕΝΑΝ τρόπο σε εκτός σχεδίου κληροτεμάχια σε τόσο μικρά κομμάτια (500τ.μ. 300τ.μ. κλπ) Αν μπορούσε να γίνει θα το κάναν οι μεσίτες προ πάσης πώλησης. Έχω πελάτες που έπρεπε να τους εξηγήσω εγώ τι είναι αυτό το "εξ αδιαιρέτου" που αγοράσανε πριν από 20 χρόνια!!! Όταν έκαναν την αγορά ΔΕΝ συμβουλεύτηκαν μηχανικό αλλά μόνο τον μεσίτη και άντε και κανένα γείτονα. ΟΥΤΕ μετα την τακτοποίηση θα μπορούν να τα χωρίσουν αν δεν ενταχθούν σε σχέδιο. Άσε που η εφορία όταν θα βλέπει τοπογραφικό με 20 σπίτια...δε πα να λες οτι δικό σου είναι μόνο "αυτό το μικρό εδώ στη γωνία"

 

 

 

Σε παρακαλώ συμπλήρωσε την ειδικότητα στο προφίλ σου. Ευχαριστώ. Manolis gon.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι καλησπέρα!

Ήθελα τα "φώτα" σας! Σε εντός σχεδίου εξ αδιαιρέτου οικόπεδο 500m2, δύο ιδιοκτητών, που ο καθένας έχει χτίσει 200m2, με δική του χωριστή άδεια ο καθένας, χρειάζεται συναίνεση για να υπαχθεί η μία κατοικία στον 4014??

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Μπορεις να χρησιμοποιήσεις αυτό που λέει στις οδηγίες της 20/10:

 

5)Πώς αντιμετωπίζεται η περίπτωση που διαφωνούν οι συνιδιοκτήτες ως προς την υπαγωγή χώρου στο ν. 4014/11 ;

Στην παρ. 2δ, του άρθρου 24 αναφέρεται ότι «Στην περίπτωση συγκυριότητας ...... και εφόσον η αυθαίρετη κατασκευή ή χρήση δεν έχει εκτελεστεί ή εγκατασταθεί σε κοινόχρηστο τμήμα του ακινήτου, η αίτηση μπορεί να υποβληθεί από οποιονδήποτε συγκύριο χωρίς να είναι απαραίτητη η συναίνεση των υπόλοιπων συνιδιοκτητών.»

Link to comment
Share on other sites

"Καίει" το ζήτημα της "εξ΄αδιαιρέτου" αυθαίρετης δόμησης! Σε κληροτεμάχιο 40000 τ.μ. ο ιδιοκτήτης πούλησε τμήματα αυτού με το γνωστό "εξ' αδιαιρέτου" τρόπο, που το καθένα από αυτά είναι 500 τ.μ. Κάθε ένας από τους αγοραστές έχτισε και από ένα αυθαίρετο και έκανε και περίφραξη. Από αυτούς μόνο 3 ενδιαφέρονται να τα τακτοποιήσουν. Θα πρέπει στο τοπογραφικό να αποτύπωθεί η έκταση και των 40 στρεμμάτων ή μονο τα 3 τμήματα των 500;

Edited by maria_geo
Link to comment
Share on other sites

Απ' ότι έχω πληροφορηθεί (από εδώ και από ερωτήσεις σε ΤΕΕ-υπεκα-ιεκεμ ΤΕΕ) το τοπογραφικό ΠΡΕΠΕΙ να είναι όλων!!! Δηλαδή στην περίπτωσή σου θέλει και τα 40 στρέμματα, και με τα αυθαίρετα βέβαια. Ίσως να βγάλουν καμία διευκρίνιση προς αυτό, διότι μου ακούγεται πολύ δύσκολο σε πολλές περιπτώσεις, ά΄ρα δε θα εισπράξει το κράτος.

 

Μανόλη, σε αυτήν την περίπτωση δηλαδή, εξ' αδιαιρέτου, πάλι προχωράμε ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ από τους άλλους που έχουν τμήματα του ολόκληρου τεμαχίου???

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.