Μετάβαση στο περιεχόμενο

Με τα εξ' αδιαιρέτου τι γινεται;


Recommended Posts

Σ' ευχαριστώ! Εγώ όμως πρέπει να υποβάλλω νέο τοπογραφικό με το οικόπεδο των 500m2-δηλαδή όλο-για να δείξω και την κατοικία του διπλανού που δεν υπήρχε στο τοπογραφικό της αδείας που έχω στα χέρια μου?

Και τελικά στο σύστημα θα περάσω και το όνομα του διπλανού ως συγκύριου? Στο Ε9 του διπλανού δεν φαίνεται το κτίσμα του πελάτη μου αλλά μόνο το δικό του.. 'Εχω μπερδευτεί!

Και ο πελάτης μου επιμένει ότι δεν έχει σχέση με τη διπλανή εξ αδιαιρέτου ιδιοκτησία αφού όταν έβγαλε άδεια δεν του ζήτησαν καμία συναίνεση του διπλανού.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 2k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλησπερα.Σημερα διαβασα ενα συμβολαιο του 1991 που αναφερεται σε γηπεδο 4200μ2 .Για αυτο εγινε συσταση οριζοντιας ιδιοκτησιας σε 8 ιδιοκτησιες οπου η καθε μια αναφερεται ως"διαιρετό και διακριτό τμημα ".Ειδα και το τοπογραφικο της συστασης που φαινονται 8 επιμερους ιδιοκτησιες με το εμβαδον της καθε μιας καθως και το ποσοστο της.Ο πελατης μου εχει αγορασει 3στη σειρα απο αυτες απο 500 μ2 η καθε μια.ΓΙα την τακτοποιηση απαιτειται και η συναινεση των αλλω ιδιοτητων των τμηματων ?η αποτυπωση θα ειναι 4200μ2 και θα πρεπει να δειξω και τα αλλα ακινητα στις επιμερους ιδιοκτησιες?"Διαιρετο και διακριτο τμημα τι σημαινει ?

Γενικα οταν υπαρχει συμβολαιο με συσταση ιδιοκτησιας ( με συγκεκριμενα ποσοστα και εμβαδα) πριν απο το 92, μπορω να κανω τακτοποιηση μονο του τμηματος που με ενδιαφερει ? το τοπογραφικο θα ειναι για ολο το γηπεδο?και θα ειμια υποχρωμενη να δειξω και τα αλλα αυθαιρετα σπιτια στις αλλες επιμερους ιδιοκτησιες?και τι αμοιβη αποτυπωσης θα βαλω? ο καθε ιδιοκτητης μπορει να εχει το δικο του μηχανικο , το τοπογραφικο θα πληρωθει πχ 20 φορες οσο και οι επιμερους ιδιοκτησιες?Σας φορτωσα με ερωτησεις αλλα μου προεκυψαν 5 τετοιες περιπτωσεις την ιδια μερα και εχω πελαγωσει

Link to comment
Share on other sites

Απ' ότι έχω πληροφορηθεί (από εδώ και από ερωτήσεις σε ΤΕΕ-υπεκα-ιεκεμ ΤΕΕ) το τοπογραφικό ΠΡΕΠΕΙ να είναι όλων!!! Δηλαδή στην περίπτωσή σου θέλει και τα 40 στρέμματα, και με τα αυθαίρετα βέβαια. Ίσως να βγάλουν καμία διευκρίνιση προς αυτό, διότι μου ακούγεται πολύ δύσκολο σε πολλές περιπτώσεις, ά΄ρα δε θα εισπράξει το κράτος.

Δεν γινεται ρε παιδια να κανεις κατι το οποιο ειναι αντιθετο με την ισχυουσα νομοθεσια! Και σε αυτο τον Νομο και στον αλλο με τους Ημ.Χ., το προσεξανε παρα πολυ αυτο διοτι -απλα- δεν θελουνε να χασουνε τα εσοδα.

 

Δεν μπορεις να δειξεις ενα οικοπεδο εξ αδιαιρετου στο τοπογραφικο με κανενα αλλο τρόπο εκτος απο την ολοκληρη εκταση! Μα τι άλλο θα δειξεις; Ποια έκταση; Και πως τεκμαιρεται οτι η εκταση αυτη που δειχνεις εσυ αντοστοιχει στο ιδανικο ποσοστο του συνιδιοκτητη; Βασει ποιου εγγραφου;

Σκεφτειτε οτι ακομα και σε περιπτωσεις καθετου ιδιοκτησιας, στο τοπογραφικο δειχνουμε όλο το οικόπεδο! Πόσο μαλλον στην εξ αδιαιρετου που τα πραγματα ειναι πολυ πιο "ρευστα".

Μανόλη, σε αυτήν την περίπτωση δηλαδή, εξ' αδιαιρέτου, πάλι προχωράμε ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ από τους άλλους που έχουν τμήματα του ολόκληρου τεμαχίου???

Πως θα γινει αυτο;;;

Πως θα κανεις κατι χωρις συγκαταθεση συνιδιοκτητων;

Και -πολυ περισσοτερο- τι πιθανοτητα μη παραβίασης κοινοχρηστου χωρου, δινεις σε ενα εξ αδιαιρέτου;

Και τελος πως υπολογιζεις το προστιμο;;

"Εχτισα 100 απο τα 200 που χτιζει το οικόπεδο, άρα έχω υπέρβαση ΣΔ 50-100% και άρα παιρνω τον αναλογο συντελεστή"?????

Edited by saltapidas
Link to comment
Share on other sites

Οικόπεδο εξ'αδιαιρέτου που κατασκευάστηκε κτίριο με 3-4 άδειες...

Δηλαδή, αρχικώς υπόγειο με ισόγειο... μετά κατέβηκε ο δρόμος και το κτίριο έγινε ισόγειο + Α΄ορ.

Μετά σηκώθηκαν 2 όροφοι από πάνω... μετά μια προσθήκη αποθήκης περίπου 80τ.μ. η οποία τελικά έγινε περίπου 100τ.μ.

Δηλαδή ρε παιδιά, ΠΟΣΕΣ ΑΔΕΙΕΣ και ΠΟΣΑ ΣΧΕΔΙΑ να κοιτάξω;;;

ΠΩΣ να βγάλω Δ.ΚΑΛ. στη περίπτωση αυτή!!! ΠΩΣ να ψάξω για υπόλοιπο ΣΔ και πώς να τσεκάρω αν υπάρχουν άλλες αυθαιρεσίες αφού εγώ έχω πελάτη τον ιδιοκτήτη της πρώην αποθήκης - νύν καταστήματος!!!!!!!!!!!!!

 

Δεν είναι φανταστική περίπτωση, πελάτης που έχω ραντεβού σήμερα είναι!!!

Link to comment
Share on other sites

Έχω και εγώ μια περίπτωση εξ αδιαιρέτου οικοπέδου στο οποίο με 200μ2 δόμησης έχουν κατασκευαστεί 6 μεζονέτες των 100μ2 η καθεμία! 8-) Το οικόπεδο έχει χωριστεί στην πράξη με μάντρες οι οποίες φυσικά πολεοδομικά δεν υφίστανται. Πολύ μπερδεμένη υπόθεση δυστυχώς. Το μόνο που με σώζει ίσως είναι να υπάρχει συμβόλαιο που να καθορίζει αποκλειστικές χρήσεις στα υποτιθέμενα οικόπεδα του καθενός γιατί διαφορετικά κάτι δωμάτια κατ΄επέκταση που έχουν κατασκευασθεί θεωρητικά καλύπτουν κοινόχρηστο χώρο. Έτσι δεν είναι?

Edited by Milakis
Link to comment
Share on other sites

Σε εκτός σχεδίου με πολλές κατοικίες οι οποίες δεν έχουν κάποιου είδους σύσταση αναφερόμαστε εδώ;

Τα επιτρεπόμενα θα είναι για τον κάθε ένα ξεχωριστά όπως και στις πολυκατοικίες εντός σχεδίου ή θα αναλογούν βάση κάποιου ποσοστού ιδιοκτησίας που ίσως υπάρχει και ποιο μπορεί να είναι αυτό;

Link to comment
Share on other sites

@thodoris4: λογικά δε σε αφορούν τα επιτρεπόμενα εφ'όσον οι κατοικίες είναι χωρίς άδεια

έχω κι εγώ το κλασσικό αυθαίρετο σε εξ' αδιαιρέτου αγροτεμάχιο, αλλά ενώ περιμένουμε κάποια διευκρύνηση, να ρωτήσω τους συναδέλφους αν κάποιος απο αυτούς έχει κάνει υπαγωγή στο σύστημα ώστε να βγει εντολή για παράβολο? υπάρχει περίπτωση κατά την γνώμη σας να μην υπάγονται αυτές οι περιπτώσεις στον 4014? ο πελάτης θέλει οπωσδήποτε να τακτοποιήσει γιατί πληρώνει διατήρηση εδώ και καιρό...

Link to comment
Share on other sites

Σε εκτός σχεδίου με πολλές κατοικίες οι οποίες δεν έχουν κάποιου είδους σύσταση αναφερόμαστε εδώ;

Nαι, τουλαχιστον εγω.

Τα επιτρεπόμενα θα είναι για τον κάθε ένα ξεχωριστά όπως και στις πολυκατοικίες εντός σχεδίου...
Οχι. Ειναι ΜΙΑ η ιδιοκτησια (αν εχεις μονο εξ αδιαιρετου).
ή θα αναλογούν βάση κάποιου ποσοστού ιδιοκτησίας που ίσως υπάρχει και ποιο μπορεί να είναι αυτό;
Η ερωτηση που πρεπει να σε βασανιζει ειναι αλλη: Πως υπολογιζεται το προστιμο...

Κοιτας τι εκανε ο καθενας σε σχεση με το οικοπεδο ή τι εγινε στο σύνολο;;;

Μετα, αναρωτιέσαι αυτο που αναρωτιέσαι...

Η απάντηση είναι ανάλογη του τρόπου υπολογισμού του προστιμου και το προβλημα θα υπαρξει αν υπολογιζουμε βασει του τι εγινε συνολικα στο οικοπεδο. Διότι αν ο Χ εχει Χ% στο οικόπεδο με Ψτμ ΥΔ και ο Ζ έχει Χ% στο οικόπεδο και Ζτμ ΥΔ με Ψ>Ζ, τοτε πως θα πεις στον Ζ να πληρώσει όσο κι ο Χ???

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.