Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Με τα εξ' αδιαιρέτου τι γινεται;


Recommended Posts

  • 1 month later...
  • Απαντήσεις 2k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλησπερα σε ολους...Εχω καποιες αποριες καθως ειμαι τελειως ασχετος με το θεμα...Υπαρχει ενα χωραφι εκτος οικισμου το οποιο ειναι εξ αδιαιρετου...Απ οτι καταλαβαινω,ειναι χωρισμενο δηλαδη,αρα υπαρχουν καποια νοητα ορια...Σε περιπτωση που θελω να πουλησω εγω το δικο μου κομματι,μπορω?Αν ναι,τι ακριβως θα χρειαστω?Ευχαριστω εκ των προτερων...

Link to comment
Share on other sites

εισαι "εξ αδιαιρετου"

 

που σημαινει παντου και πουθενα...

 

...."χωρισμενο" μπορει να ειναι...αλλά   προφορικα

 

Το μονο που μπορεις να πουλησεις ειναι το "ποσοστο σου"

οχι το   κομματι"...αφου δεν υπαρχει

 

δες και τον μηχανικο σου...αν υπαρχουν κτισματα  πρεπει να ακολουθησεις ......άλλη διαδικασια...

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω για την απαντηση...Δεν υπαρχουν κτισματα...Οποτε αν καταλαβαινω σωστα,απο την στιγμη που δεν εχω "κομματι",δεν μπορω να πουλησω το "ποσοστο" μου αν δεν συμφωνησουν οι υπολοιποι κατοχοι...Γιατι οκ,το χωραφι γενικα ανηκει σε οικογενειακο περιβαλλον...Αν πουλησω εγω σε αγνωστο πως θα τα βρουν μετα μεταξυ τους?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλησπέρα συνάδελφοι,πρόσφατα μου έτυχε μια περίπτωση που έχει ως εξής:Σε οικόπεδο που αγοράστηκε το 1979 και ανήκει σε 2 αδέλφια ανεγέρθη μονώροφη κατοικία(ο πελάτης έχει μόνο τον αέρα στους τίτλους).Ύστερα από 2 χρόνια το 1981 ο ενδιαφερόμενος έχτισε αυθαιρέτως από πάνω κατοικία 80 τ.μ. και τώρα θέλει να κινήσει τη διαδικασία νομιμοποίησης του. Στο σημείο αυτό να σημειώσω ότι ΔΕΝ έχει πραγματοποιηθεί σύσταση κάθετης ιδιοκτησίας πράγμα το οποίο επιθυμεί ο πελάτης για να λάβει τη κυριότητα του κτίσματος.Θα μπορούσε κάποιος να με κατευθύνει στο τι ενέργειες απαιτούνται καθώς είναι η πρώτη μου δουλεία και δεν έχω την απαραίτητη εμπειρία  :???: ,σχετικά με τα θέματα που πρέπει να ασχοληθώ εγώ,καθώς και ο πελάτης για τη σύσταση κάθετης ιδιοκτησίας,μετέπειτα αμοιβές μηχανικού,και αμοιβή συμβολαιογράφου περίπου. Περιοχή  Αρτέμιδα Αττικής

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

δεν χρειαζεσαι καμμια "καθετη"

 

αφου εχει με τιτλο  τον "αερα" αυτο σημαινει οτι   ηδη   εχει γινει συσταση ΟΙ

 

Και αφου τον "αερα" τον εχει ο ιδιος που εχτισε,

 

θα πας για "νομιμοποιηση" ... δες τον συμβ/φο σου να σου εξηγησει τα συμβολαια...

 

[και,  καλο θα ηταν να  μην αναρτατε θεματα του 4178 στον...4014.....αφου με αυτον δεν ασχολούμαστε πλεον...]

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

 καλησπερα

εξ αδιαιρετου οικοπεδο 1300 τμ ,χωρις συσταση οριζοντιας και καθετης ιδοκτησιας, με δυο παλαια κτισματα (1940 χρονολογικα περιπου χτιστηκαν)  το ενα α)90 τμ οικεια με 90 τμ υπογειο και το αλλο β)118τμ οικεια με δυο μαγαζια απο κατω 30τμ και 50τμ. Ο ενας συνιδιοκτητης με ποσοστο 3/16 κατεχει αποκλειστικα το α ακινητο ,2 συνιδιοκτητες με ποσοστα 4/16 και 5/16 κατεχουν το β ακινητο και ο 4ος συνιδιοκτητης 4/16  δεν ζει εκει και δεν αξιωνει κατι εωσ να γινει η διανομη .σε περιπτωση διανομης του οικοπεδου ο 1ος συνιδιοκτητης με τα 3/16 που κατεχει εξολοκληρου το ενα κτισμα θα αξιώνει να παρει και ολο το ποσοστο του 3/16 στα 1300 τμ του οικοπεδου? τα 200 τμ ειναι το ελαχιστο οριο για αρτιο και οικοδομισιμο οικοπεδο. Θεωρητικα του ανηκουν τα 243,75 τμ του ολο οικοπεδου. Εφοσον κατεχει κτισμα στη διανομη του οικοπεδου θα παρει ολα τα μετρα που αναλογουν δηλαδη 243,75τμ εντος αυτων και το κτισμα?

Edited by frixmaniak
Link to comment
Share on other sites

θα μιλησεις με τον μηχανικο σου

 

Ενα οικοπεδο για να χτιζει πρεπει να εχει και εμβαδον και προσωπο

 

με βαση αυτα

θα σου πει ο μηχανικος αν υπαρχει δυνατοτητα  "διανομης"   σε  αρτια και οικοδομησιμα οικοπεδα

 

ή αν μπορει να γινει συνδυασμος  διανομης  με συσταση καθετης...

 

ή  μονον καθετες..

Link to comment
Share on other sites

Υπαρχει δυνατοτητα να γινει διανομη σε αρτια και οικοδομηδιμα οικοπεδα σιγουρα.ελαχιστο προσωπο ειναι τα 10 μετρα, το κτισμα που κατεχει ο 3/16 εχει 11 μετρα προσωπο.αυτο που θελω να μαθω ειναι αν σε περιπτωση διανομης ,εφοσον ο 3/16 που κατεχει κτισμα ολοκληρο μονος του,το οποιο εχει και μεγαλυτερο προσωπο συμφωνα με το ποσοστο του, μπορει να παρει και ολα τα 3/16 και στο οικοπεδο?δεν πρεπει να το λαβει υποψιν και αυτο ο μηαχανικος που θα κανει την διανομη??

και μια τελευταια ερωτηση,συγνωμη αν ζαλιζω , υπαρχει εργολαβος που θελει να αγορασει ολοκληρο το εξ αδιαιρετου οικοπεδο απο ολους τους συνδιοκτητες, συμφωνουν στην πωληση τα 13/16 και οχι ο 3/16, υπαρχει καποιο νομικο πλαισιο που να υποχρεωνει και τον 3/16 να αποδεχτει την αγοροπωλησια εφοσον συμφωνει η πλειοψηφια??

Link to comment
Share on other sites

θα μιλησεις με τον μηχανικο σου

 

 

και με τον δικηγορο σου

 

υγ

απλα,  ο κανονας ειναι οτι "οταν πουλας εξ αδιαιρετου μεριδια"   ...χανεις  απο την αξια...αφου φορτωνεις στον αγοραστη τους κοπους και τα εξοδα να βρει ακρη

με τους συγγενεις σου, που δεν μπορεσες εσυ]

 

απο μενα....τελος

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.