Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Τοιχείο από Ξερολιθιά αντιστήριξης αναχωμάτων


Recommended Posts

Υπαρχει μια κατασκευη σε περιοχη εκτος οριων αιγιαλου , προκειται για κατακορυφο τοιχο αντιστηριξης φυσικων χωματων σε περιοχη επικλινες, κατασκευασμενος απο ξερολιθια, υψους απο την εξωτερικη πλευρα 2 μετρων αλλα απο την εσωτερικη πλευρα ειναι στο επιπεδο του εδαφους. Κτισμενη απο το 1970 με εγκριση απο δασαρχειο. Προσφατα εγινε καταγγελια και αναρωτιεμαι αν χρειαζεται ειδικη πολεοδομικη αδεια η οχι. Υπαρχει κτισμα εντος μεταγενεστερο της ξερολιθειας με πολεοδομικη αδεια αλλα ο μηχανικος που την εβγαλε δεν ενταξε το τοιχιο.Τελικα χρειαζεται οικοδομικη αδεια ή οχι? μπορειται να με παραπευψετε σε νομους σχετικους με το θεμα?

Link to comment
Share on other sites

Πρέπει να δει κάποιος αναλυτικά την οικοδομική σας άδεια.

Μπορεί πχ να δείχνει σωστά τις στάθμες εδάφους και να είναι εντάξει. Μπορεί στις τομές να δείχνει και εκεί άλλα πράγματα και να είσαι πάλι εντάξει.

Άρα με τα σχέδια σου παραμάσχαλα στον κοντινότερο μηχανικό σας.

Link to comment
Share on other sites

Ο μηχανικος που το εχει αναλαβει , εξαρχης θεωρεισε οτι ειναι νομιμη η ξερολιθεια. Εμενα με ενδιαφερει να γνωριζω αν νομικα ειμαι καλυμενη και συγκεκριμενα ποιοι νομοι ειναι αυτη που αναγνωριζουν ή οχι την νομιμοτητα μου. Φαινονται οι σταθμες εδαφους αλλα ποια ειναι τα νομιμα ορια .Μεχρη τωρα οι νομοι που εχω βρει δεν καλυπτουν την δικη μου περιπτωση.π.χ. αδεια μικρης κλιμακας,

Link to comment
Share on other sites

Πάντα η γνωμάτευση του επαγγελματία που είχε όλα τα δεδομένα στα χέρια του και στα μάτια του έχει μια μεγαλύτερη βαρύτητα.

Οπότε καλό είναι να τον ακούσεις.

 

Ζήτησε του αφού δείχνεις να έχεις αμφιβολίες να σου υπογράψει Βεβαίωση για συμβόλαιο μεταβίβασης (φυσικά πληρώντας του και το ανάλογο τίμημα) και θα έχει δεσμευτικό χαρακτήρα η γνωμάτευση του για τον ίδιο.

 

 

Αν θέλεις να ανεβάσεις φωτογραφίες από σχέδια της οικοδομικής άδειας και φωτογραφίες της υπάρχουσας κατάστασης να μπορούσαμε να λέγαμε και κάτι περισσότερο, με κάθε επιφύλαξη φυσικά.

 

Δεν ξέρω κάτι καλύτερο να σου πω επ αυτού τουλάχιστον εγώ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.