Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Οικοδομικές Άδειες-Αδειοδοτήσεις Λάθος Πολ. Μηχανικού


Zagrefs

Recommended Posts

Εγώ το έχω ξαναπεί τοπογραφικά μόνο οι τοπογράφοι.

 

Εγώ δεν έθεσα πάντως θέμα ειδικότητας στο συγκεκριμένο, γιατί δεν είναι στην ειδικότητα το πρόβλημα. Μια χαρά δικαίωμα υπογραφής είχε ο Αρχιτέκτων για αυτό.

Αυτό που πρέπει να τελειώσει οριστικά, είναι αυτή η "φάμπρικα" με τα ασφράγιστα που πηγαινοέρχονται ...με κούριερ και σαν .dwg με "email". Και λυπάμαι που το λέω αλλά δυστυχώς σε αυτό έχουμε τεράστια ευθύνη εμείς οι Τοπογράφοι (γιατί συνήθως εμείς κατέχουμε τον εξοπλισμό και άρα "μετράμε") που το επιτρέπουμε. Αυτή η ιστορία με τα σκέτα "μετρήματα" και τις σκέτες "υπογραφές" επιβάλλεται με κάποιον τρόπο να λάβει τέλος.

Link to comment
Share on other sites

εγω τοχα θεσει και μια φορα σαν ηθικο το θεμα....

 

παω για νεα αδεια......περνω το παλιο τοπογραφικο βαζω δικο μου πινακακι και το παω στον ελεγχο τοπογραφικου?

Link to comment
Share on other sites

@Zagrefs

 

Στοιχεία επικοινωνίας με τη νομική υπηρεσία του Τεχνικού Επιμελητηρίου θα βρείτε εδώ (το λεγόμενο "Γρ. Δικαστικού" είναι). Θα σας ενημερώσουν ποιες ενέργειες ενδεχομένως μπορείτε να κάνετε.

 

 

υγ. αν θελήσετε να κινηθείτε δικαστικά κατά του πρώτου μελετητή να ξέρετε ότι μπορεί μεν να δικαιωθείτε αλλά θα "καεί' και ο δεύτερος μελετητής...

Link to comment
Share on other sites

Ναι και με λάθος στο τοπογραφικό π΄οι πολεοδομιλές παραβάσεις είναι απειρες,ουτε ένα σχέδιο δεν είναι σωστό.

Link to comment
Share on other sites

εγω τοχα θεσει και μια φορα σαν ηθικο το θεμα....

 

παω για νεα αδεια......περνω το παλιο τοπογραφικο βαζω δικο μου πινακακι και το παω στον ελεγχο τοπογραφικου?

 

Εδώ αυτό σου το ζητάει η ίδια η Πολεοδομία!!! Απαράδεκτο για μένα!

Και όταν αρνήθηκα να το κάνω και βάλαμε τοπογράφο να το ξαναμετρήσει, δεν ήθελε η Πολεοδομία να υπολογίσει αμοιβές. Με το σκεπτικό οτι μπορούσε να χρησιμοποιηθεί λέει το παλιό σχέδιο. Ε αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί το παλιό τοπογραφικό, να μείνει με το παλιό του πινακάκι, γιατί να το υπογράψω εγώ;;;

Link to comment
Share on other sites

ΟΤΑΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙΣ ΦΕΡΕΙΣ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ....

 

αντιγραφεις και βαζεις την σφραγιδα σου!!!

 

 

κατι μας ελεγε απο μικρους ο πατερας μας....για 2 πραγματα να προσεχουμε που την βαζουμε....

Link to comment
Share on other sites

Πολυ τυχερός ο πολ. μηχ που δεν χρησιμοποιήθηκε το τοπογραφικο του σε καποια μεταβιβαση, οποτε δεν προεκυψε ζημία προς τριτόν.

Εφόσον δεν μεταβιβάστηκε ως οικοδομησιμο, τοτε δεν έχει επέλθει ζημία σε καποιον αφού και πριν την λαθος δήλωση μη οικοδομησιμο ήταν και μετα από αυτην μη οικοδομήσιμο παρέμεινε. Ηθικα έχει ευθυνη για το λαθος που έκανε, αλλα τα λαθη δεν έχουν παντα συνεπειες. Ένα δικαστήριο θα εξεταζε το αν είχε συνεπειες ή όχι το λάθος του. Την αδεια δεν την χασατε επειδή εκανε λαθος στην δήλωση αλλα επειδη ουτως ή αλλως δεν μπορουσε να βγεί.

Τωρα για τα έξοδα του φακέλου θα έπρεπει και αυτός που κατέθεσε το φακελο να σιγουρευτεί για την αρτιότητα πριν κανεί την όλη διαδικασία, να ζητούσε καποια χρηματα ως προκαταβολή για αυτην την διερυνηση και αυτά να κρατούσε ασχέτως θετικού ή αρνητικού αποτελέσματος.

Ελπίζω να βοήθησα στην νομική πλευρα του θέματος όπως την αντιλαμβάνομαι εγω, αλλα περισσότερα θα πρεπει να ρωτήσετε δικηγόρο και να μας πείτε και έμας!

Link to comment
Share on other sites

ένας συνάδελφος εμπιστεύτηκε τη δουλειά ενός άλλου συναδέλφου ... ας είναι μάθημα για όλους (αυτούς που την έχουν πατήσει ήδη και για αυτούς που θα την πατήσουν μετέπειτα) να κάνουμε ένα τσέκ σε αυτά που μας δίνουν ... για τις ευθύνες δεν μπορώ να πω μιας και ο αναμάρτητος πρώτος το λίθο βαλέτω!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

εγω παντως θα τρελαθω με αυτα που διαβαζω εδω.

 

Ρωταει ενας ιδιωτης ενα θεμα (ειναι και απο αυτα που εχει νοημα να ασχοληθουμε) που αφορα κακη δουλεια συναδελφων. Και οι περισσοτερες απαντησεις αφορουν διαπληκτισμους για τα επαγγελματικα δικαιωματα. (ΕΕ ρε πεινα που εχει πεσει....).

 

Για το φλεγον ερωτημα την παπια???

Αυτοι που υπογραψανε δεν εχουν ευθυνη? Μονο ηθικη ή και αστικη?

 

Βαση της γνωματευσης που εκανε ενας μηχανικος Ο ιδιωτης υποβληθηκε σε μιαταλαιπωρια και εξοδευσε καποιο ποσο. Ο /οι μηχανικοι δεν πρεπει να τον αποζημιωσουν για την ηθικη βλαβη που υπεστησε και για τα εξοδα που εκανε? Χρειαζεται ενας δικηγορος για να μας το πει αυτο? Ο δικηγορος το μονο που θα κανει ειναι να προσδιορισει (κατεκτιμηση του προφανως) το κοστος αποζημιωσης και να προχωρησει την αγωγη εφοσον το επιλεξει ο ιδιωτης.

 

ΥΓ προφανως και οποιος υπογραφει εχει ευθυνη. Υπηρχε λογος ο αρχιτεκτονας να βαλει την δικια του υπογραφη και να μην χρησιμοποιησει το ηδη υπογεγραμμενο τοπογραφικο του πολιτικου μηχανικου?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.