Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Επίσημες απαντήσεις από το ΤΕΕ


Recommended Posts

Thodoris οι τιμές ζώνης πάνε με τις ελάχιστες των ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ (δηλ. των πρώην δήμων πριν τον Καλλικράτη) και εάν δεν υπάρχουν αυτές με τις ελάχιστες των ΔΗΜΩΝ (δηλ. των νέων σύμφωνα με τον Καλλικράτη).

 

 

Απλά στα εκτός σχεδίου στον 3843 πήγαινες με τον Καλλικρατικό δήμο με΄τα την 1-1-2011, ενώ τώρα αναφέρει ο 4014 ότι πας με την ελάχιστη στις υποδαιίρεσεις του Καλλικρατικού δήμου. Νομίζω το παράδειγμα που έγραψα είναι πιο χειροπιαστό από αυτά που λέω.

Link to comment
Share on other sites

Εκτός του ότι το παραπάνω δεν λέει τίποτα, και του γεγονότος πως δεν υπάρχει θεσμοθετημένη «βεβαίωση γνωστοποίησης στοιχείων για µεταβίβαση

ακινήτου»,....

 

Τελικά υπάρχει αυτή η βεβαίωση.

Στην ΚΥΑ 41498 λέει στο άρθρο 5.

 

....

Ειδικότερα για την κατάρτιση συμβολαιογραφικών εγγράφων με αντικείμενο τη σύσταση τη μεταβίβαση ή τη σύσταση εμπράγματου δικαιώματος σε κάθε ακίνητο, συμπεριλαμβανομένων των αδόμητων οικοπέδων, γηπέδων και αγροτεμαχίων απαιτείται η θεωρημένη βεβαίωση του άρθρου 2 παρ. 1 της παρούσας, η οποία προσαρτάται στα συμβολαιογραφικά έγγραφα.

Link to comment
Share on other sites

Οκ...

Επεισόδιο 20 Season 3.

 

Μόλις πληροφορήθηκα από το Τεε ότι βγήκε το σύστημα αμοιβών...

Κατά τα άλλα:

 

20 ερωτήσεις, απάντηση μία---> "Περίμενε, περίμενε, περίμενε...ούτε εμείς δεν ξέρουμε. Και να σου απαντήσω τι θα βγει? αφού ο καθένας εδώ μέσα έχει τη δική του άποψη."

Link to comment
Share on other sites

Για πενηντάρη+ μηχανικό που ανοίγει το κομπιούτερ με το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης και θέλει 2 εβδομάδες να πατήσει ένα πλήκτρο στο ηλεκτρονικό σύστημα 250$, για χάκερ τσακάλι κάτω πενταετίας 5000$, γιατί μπουρδελοτεεσπιρτζούλη είσαι...

Link to comment
Share on other sites

Θα παραθέσω και τις δικές μου απαντήσεις που πήρα τηλεφωνικά πάντα, γιατί σε e-mail που έστειλα ακόμα περιμένω.

 

Επικοινωνία 11/10

 

Ο αναλυτικός προυπολογισμός γίνεται με τιμές είτε Λιάσκα, είτε Σουφλιά, είτε ΑΤΟΕΕ, είτε αγοράς.

 

Όταν το αυθαίρετο εκτός από ΚΧ έχει και ημιυπαίθριο χώρο, αυτός προσαυξάνει τα τετραγωνικά του ΚΧ. Ο ΗΧ δεν δηλωνεται ιδιαίτερα.

 

Οι αμοιβές προκύπτουν χρησιμοποιώντας το λογισμικό του ΤΕΕ, είτε με χρονοχρέωση είτε με αποτύπωση, κατά την κρίση μας. Εδώ υπάρχει ένα κενό. Είναι σε αναμονή ο καθορισμός ελάχιστων αμοιβών για τον υπολογισμό των κρατήσεων.

 

Η εξουσιοδότηση με την θεώρηση του γνήσιου της υπογραφής μπορεί να σκαναριστεί και να υποβληθεί ηλεκτρονικά στην β φάση

 

Επικοινωνία 13/10

 

Ο Η/Χ που κατασκευάστηκε καθ΄υπέρβαση δηλώνεται σαν βοηθητικός χώρος

(αντίθεση με την προηγούμενη απάντηση?)

 

Το ξεμπάζωμα με αναλυτικό

 

Όσα αυθαίρετα δεν έχουν υπερβάσεις των επιτρεπόμενων όρων δόμησης μπορούν να βγάλουν άδεια νομιμοποίησης, δεν υποχρεούνται, απάντηση που δόθηκε όμως με σχετική επιφύλαξη

Link to comment
Share on other sites

sonja_k δεν έχω επικοινωνήσει με πολεοδομία, ούτε και πιστεύω ότι θα έχουν να μου δώσουν κάποια απάντηση!

Link to comment
Share on other sites

στο σημερινο σεμιναριο δωθηκαν καποιες απαντησεις για τις περισοτερες αποριες ομως η απαντηση ηταν περιμενουμε εγκυκλιο.

τα βασικότερα που ακουστηκαν ηταν οτι οσα μπορουν να βγαλουν αδεια πληρωνουν παραβολο βγαζουν αδεια και ΔΕΝ πληρωνουν προστμα νομιμοποιησης. μπορουν ομως να επιλεξουν να πληρωσουν τα προστιμα του νεου νομου και να τελειωνουν.

στα εξ αδιερετου πρεπει να δηλωθουν ολα τα αυθαιρετα κτισματα και οχι μονο το ενα του πελατη πχ , αυτο σιγουρα θα ρυθμιστει με εγκυκλιο ομως

οριστικη νομιμη αμοιβη για την οποια πληρωνονται τσμεδε αλλα φπα και φεμ επι της πραγματικης που θα δηλωσεις.

για την υπερβαση υψους δεν μπορει να δωθει ακομα απαντηση

ξεμπαζωμενα υπογεια πανε με αναλυτικο

Link to comment
Share on other sites

Σε σημερινή επικοινωνία με το ΤΕΕ, μου είπαν ότι οι λοιπές παραβάσεις (πέργκολες, ΒΒQ, περιφράξεις) μπορούν να ομαδοποιηθούν και να πάνε με έναν κοινό συνολικό αναλυτικό προυπολογισμό (τον οποίο τον διαιρείς κατά τα γνωστά δια 5,000 και βγαίνει ο αριθμός των παραβάσεων). Μακάρι να πάνε έτσι, γιατί διαφορετικά είναι π.χ. πέργολα 500e + bbq 500e + περίφραξη 500ε = 1500e πρόστιμο. Στην ομαδοποίηση λογικά ο συνολικός αναλυτικός προυπολογισμός θα βγάλει λιγότερο απο 5,000e οπότε το πρόστιμο θα είναι 500e. Έχει ακούσει κανείς τίποτα για το ίδιο θέμα;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.