Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περί αυθαιρέτων και ΓΟΚ: Ν.4014 - Ρύθμιση Αυθαιρέτων


theomina

Recommended Posts

Αυτό ίσχυε αλλά τώρα έδωσαν την επιλογή να πάμε και σε μικρότερα πρόστιμα από τα κατ'αποκοπή, όσο βγαίνει δηλαδή από τους συντελεστές.Δυστυχώς αυτή τη δυνατότητα δεν την υποστηρίζει ακόμα το σύστημα του ΤΕΕ οπότε λίγη υπομονή.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα σας κι ευχαριστώ πολύ!

Δυστυχώς το πρόστιμο με τους συντελεστές βγαίνει παραπάνω από το πρόστιμο κατ'αποκοπή. Οπότε δυστυχώς για μας, δεν θα την γλιτώσουμε την καμπάνα.

Link to comment
Share on other sites

Γεια σας και από μένα και συγχαρητήρια για την δουλειά που κάνετε εδώ καταρχάς.

 

Εχω μια μεζονέτα και στις αρχές του 2011 πλήρωσα με τον νόμο για τους ημιπαίθριους παράβολα για να δηλώσω παραβάσεις όπως ημιπαίθριοι,αλλαγή χρήσης αποθηκευτικού χώρου και παραπάνω ταβάνι που είχε σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθούν και άλλα δωμάτια στον τελευταίο όροφο που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν(δεν ξέρω πως να το πω αλλιώς το τελευταίο).

 

Με τον νόμο που βγήκε για τα αυθαίρετα ενδιαφέρθηκα να μάθω πόσο κοστίζει να δηλώσω και ένα ξεμπάζωμα που υπήρχε μπροστά από τον χώρο που έκανα αλλαγή χρήσης.

 

Ο μηχανικός μου είπε ότι μπορώ να τα δηλώσω όλα στον νέο νόμο(ημιπαίθριοι14τμ.,αλλαγή χρήσης χώρου50τμ.,ξεμπάζωμα κτλ.)"αναιρώντας" την προηγούμενη δήλωση που είχα κάνει και συμψηφίζοντας τα παλιά παράβολα με τα νέα και μου είπε και την τιμή μάλιστα μαζί με την αμοιβή του που είναι οικονομικότερη από την παλιά.

 

Ισχύει όντως κάτι τέτοιο και συμφέρει να γίνει;(Κάνω την ερώτηση γιατί θέλω να πάρω μια επιβεβαίωση).

 

Οι τιμές(μαζί με φπα) για τέτοια πράγματα από πόσο ξεκινάνε με δεδομένες όλες τις παρανομίες που έγραψα και ότι η τιμή ζώνης είναι 1100 ευρώ;

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Μηπως ξερει να μου απαντησει κανεις αν σε πυλωτη που εχει χτιστει ενα μικρο τμημα και εχει γινει κατοικια θα πρεπει στον υπολογισμο του προστιμου να υπολογισω και αλλαγη χρησης εκτος απο υπερβαση δομησης??

επισης ισχυει οτι παρολο που μπορει να νομιμοποιηθει η αυθαιρεσια (εχω υπολοιπο δομησης) εχω την δυνατοτητα να υπολογισω το ειδικο προστιμο κ να τελειωνει εκει η υποθεση??

Link to comment
Share on other sites

Η αλλαγή χρήσης μπαίνει μόνο αν η νέα χρήση είναι διαφορετική από τη χρήση του κτιρίου (π.χ κάνεις κατάστημα σε κτίσμα κατοικιών)

Μπορέις να τακτοποιήσεις και να τελειώνεις ενώ έχεις το δικαίωμα της νομιμοποίησης.Πρέπει να σταθμίσεις καλά τα + και τα - της κάθε περίπτωσης.Πάντως αν επιλέξεις τη νομιμοποίηση να προσέξεις να μη σου χωρίζει τη πιλοτή σε 2 ξεχωριστά τμήματα το διαμέρισμα γιατί έτσι δεν νομιμοποιείται.

 

Να συνεχίσουμε όχι στο χώρο των ιδιωτών.

Edited by Manolis gon
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,

Ο πατερας μου εχει ενα οικοπεδο εκτος σχεδιου στα Γλυκά Νερά και θέλω να ρωτησω αν γινεται να φτιαξουμε μια αποθηκη για επαγγελματική χρήση. Το οικοπεδο ειναι καπου(αν θυμαμαι καλα) στα 250 τ.μ. Γινετε αυτο ? στη περπτωση λυομενης κατασκευης αλλαζει τιποτα? Ευχαριστω εκ των προτερων!

Link to comment
Share on other sites

Δεν επιτρέπεται σε γήπεδο 250μ2 να γίνει οποιαδήποτε κατασκευή (παρά μόνο ίσως αγροτική αποθήκη και αυτή μετά από σοβαρό έλεγχο στοιχείων) ούτε λυόμενο.Θα μπορούσε να τακτοποιηθεί με το Ν4014 αν είχε κατασκευασθεί πριν από τις 28-7-2011.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καταλαβαίνω ότι είναι πολύ δύσκολο το θέμα και υπάρχει ασάφεια σε πολλά πράγματα και για αυτό δεν απαντήσατε στις προηγούμενες ερωτήσεις.Έχω μια ακόμη ερώτηση.

Ημιπόγειος αποθηκευτικός χώρος στα χαρτιά που μπήκαν μέσα πλακάκια καλοριφέρ παράθυρο και ξεμπαζώθηκε από μπροστά και μετατράπηκε σε χώρο κατοικίας πρέπει να δηλωθεί σαν αλλαγή χρήσης;

Σε ένα site ενός μηχανικού έλεγε ναι ενώ στο νούμερο 56 εδώ λέει όχι.

http://www.pheme.gr/...le.aspx?id=2173

Αν δεν δηλωθεί σαν αλλαγή χρήσης μπορεί να νοικιαστεί μετά αυτός ο χώρος ξεχωριστά;

Edited by Hayate_
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.