Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Περί αυθαιρέτων και ΓΟΚ: Ν.4014 - Ρύθμιση Αυθαιρέτων


theomina

Recommended Posts

Δυστυχώς δεν είσαι σαφής στην περιγραφή σου. Αυτό που ρωτάς θα πρέπει να το δει κάποιος μηχανικός από κοντά ή τουλάχιστον από τα σχέδια για να μπορέσει να σου δώσει μια υπεύθυνη απάντηση.

Θεωρητικά πάντως, αν ο χώρος που έχει δημιουργηθεί αποτελεί ξεχωριστό όροφο (βάσει των ορισμών του κτιριοδομικού κανονισμού) και όχι πατάρι μέσα σε άλλο ενιαίο χώρο ή σοφίτα κάτω από κενό που δημιουργεί η στέγη, τότε θα υπολογιστεί ως χώρος κύριας χρήσης (χωρίς μειωτικό συντελεστή στο πρόστιμο).

Επίσης, εφόσον γράφεις σε φόρουμ μηχανικών ζητώντας συμβουλή, θα έπρεπε να έχεις υπομονή και καλούς τρόπους και να μην εκνευρίζεσαι και από πάνω που αργεί η απάντηση που ζητάς.

Καλά από που και ως που έβγαλες συμπέρασμα ότι δεν έχω καλούς τρόπους και ότι εκνευρίζομαι;Επηδεί ξαναρώτησα 2η φορά για το αν γνωρίζει κάποιος η όχι;

Ευχαριστώ πάντως για την απάντηση.

Link to comment
Share on other sites

Συγγνώμη αν σε παρεξήγησα αλλά το "Δεν μπορεί να δώσει κανείς μηχανικός απάντηση σε αυτό το ερώτημα;" δεν ακούγεται και πολύ ευγενικό. Τέλος πάντων, δεν τρέχει τίποτα.

Ελπίζω να πήρες την απάντηση που ήθελες, αλλά το καλύτερο είναι να συζητήσεις επί πραγματικού με τον μηχανικό σου.

Link to comment
Share on other sites

Καποιος και για το δικο μου προβλημα?Ακουει κανεις?

 

 

αν στο σχεδιο διακρίνεται ότι υπάρχει η αποθήκη και όχι μόνο το κυρίως κτίριο τότε δε χρειάζεται να την τακτοποιήσεις, αλλιώς θα ενταχθεί στο νόμο ως βοηθηιτκός χώρος.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω παρα πολυ όλους σας για τις απαντησεις.

 

Οι δυο μηχανικοι που εχουν δει την αδεια λενε οτι ισχύει, επίσης ότι υπάρχει και διευκρίνηση στις απαντησεις του υπουργειου για τις αδειες μικρής κλίμακας, ότι ισχύουν.

 

Όμως ο ένας λέει οτι αν βαλεις "με αδεια" πρεπει να μπουν οι συντελεστες της περιοχης και ο αλλος οτι δεν μπαινουν συντελεστες σε μη αρτιο - μη οικοδομησιμο γιατι δεν μπορεις να ορισεις παραβασεις με κομπογιαννιτικο τροπο πχ να ορισεις υποχρεωτικη απόσταση Δ .

 

 

Σε περίπτωση που παω στην δευτερη περιπτωση και δηλώσω "με αδεια" χωρις να μπουν οι συντελεστες, μετα τι γινεται αν ισχυει κατι διαφορετικο? Γιατι αν πιάσουν το "με άδεια" αλλα βαλουν ολους τους συντελεστες στο μεγιστο το προστιμο βγαινει τριπλασιο απ οτι βγαινει απ την μη δηλωση της "αδειας".

 

χωρίς άδεια και χωρίς συντελεστές για να είσαι εντάξει, έτσι είχαν πει και σε μια ημερίδα στο τεε. Πάντως σε καμιά περίπτωση μη βάλεις άδεια και τους συντελεστες, δε σε συμφέρει.

Link to comment
Share on other sites

Εχω στην κατοχη μου παλια οικια με αδεια 1955 και μαλιστα εργοταξιου ,μαλλον του Στρατου ή Αγροτικης Τραπεζας,λ

....

....

Ο βοηθητικος χωρος πρεπει να μπει στην ρυθμιση,κι αν μπει με τι χαρακτηρισμο?

Ευχαριστω εκ των προτερων.

 

Αν μπορείς να αποδείξεις ότι είναι προ 55 και το βοηθητικό, ανεξάρτητα αν το δείχνει ή όχι το σχέδιο που έχεις, τότε δεν χρειάζεται καμία τακτοποίηση.

Είναι οκ ως έχει.

 

Για περισσότερες αμφιβολίες που μπορεί να έχεις θα πρέπει να μιλήσεις με μηχανικό στην περιοχή σου που θα μπορέσει να δει τα σχέδια που έχεις, τα δεδομένα παλαιότητας και το ακίνητο, για έγκυρη και υπεύθυνη γνωμάτευση.

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

.Θα ηθελα να σας παρακαλεσω να μου πειτε αν υπαρχει καπου τεκμηριωμενο οτι η εκτος σχεδιου περιοχη Βενιας- Αγιας Κυριακης δημου Σπατων,ειναι και εκτος αντικειμενικου προσδιορισμου αξιας ακινητων. Ο μηχανικος που εχει αναλαβει την διαδικασια,δεν θελει να ακουσει κουβεντα για τιμη ζωνης 600ευρω.Επικαλειται οτι εδειξε αεροφωτογραφια και οτι μονο η εφορια μπορει υπευθυνα να απαντησει.-η εφορια εδωσε τιμη ζωνης 680ευρω.Σας ευχαριστω και συγγνωμη για την ενοχληση,αλλα οπως καταλαβαινετε η διαφορα ειναι μεγαλη.

Link to comment
Share on other sites

Το μόνο που ξέρω ΣΙΓΟΥΡΑ να σου πω είναι ότι οι ΤΖ είναι πολλαπλάσια του 50. Δηλαδή θα είναι ή 600€ ή 650€ ή 700€ κ.ο.κ. Το 680€ δεν υφίσταται!!!

Link to comment
Share on other sites

αγορασα πριν 1 χρονo καινουργιο διαμερισμα απο εργολαβο σε οικοδομη με 8 διαμερισματα και μολις τωρα ανακαλυψα πως εχει αυθαιρεσειες(αφου σε συνολο δεν ξεπερνουν τα 7 τ.μ.). καποιες απο αυτες μπορουν να μπουνε στον καινουργιο νομο 4014 για τακτοποιηση και ο εργολαβος μου ειπε οτι θα αναλαβη την τακτοποιηση τους χωρις αμοιβη.Το θεμα ομως ειναι οτι εκτος απο τα παραπανο, στο διαμερισμα εισοδος και μπανιο εχουν καταλαβει χωρο απο το σκαλωστασιο(οχι πολυ περιπου 2 τ.μ. ολα και ολα)(οπως και τα αλλα 4 διαμερισματα της εμπρος μεριας) οποτε και χρειαζονται υπογραφες και απο τους υπολοιπους συνιδιοκτοιτες (των πισο διαμερισματων που δεν εχουν τετοιο θεμα και δεν υπαγραφουν για τιποτα).Ο εργολαβος μου λεει αυτα τα μετρα (2τ.μ.)δεν θα τα συμπεριλαβη στην αιτηση για τακτοποιηση και αν θα εχω καποτε προβλημα ,να κανω ενημερωση φακελου στην αδεια .εχετε καποια αποψη πανω σε αυτο?τι μπορω να κανω που βρεθηκα με μια αυθαιρεσια που δεν γνωριζα και θελω να τακτοποιησω?

help
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.