Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σύνταξη τοπογραφικού για την τακτοποίηση βάσει ν.4014/11


Recommended Posts

το γνωρίζω αλλά η άποψη όλων ήταν οτι το τοπογραφικό θα είναι εξαρτημένο για να λειτουργεί και ως οδοιπορικό. Η παρούσα υπηρεσία του προγράμματος εξυπηρετεί όλα τα παραπάνω. Διαφορετικά, ποιός ο λόγος να την συμπεριλάβουν στο πρόγραμμα του ΤΕΕ?Για να παραδίδουμε 3 τοπογραφικά??Ενα αυτό της άδειας, ένα το εξαρτημένο που θα συντάξουμε και ένα αυτό μέσω της αεροφωτογραφίας του προγράμματος...υπερβολικό φαίνεται...

Link to comment
Share on other sites

Το εξαρτημένο τοπογραφικό είναι διάγραμμα, το οδοιπορικό είναι σκαρίφημα και η αεροφωτογραφία είναι...αεροφωτογραφία. Σε καμία περίπτωση δεν έχει σχέση το ενα με το άλλο.

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνών απόλυτα μαζί σου DIMITRIS80!!!

Εννοείται ότι το τοπογραφικό διάγραμμα θα είναι εξαρτημένο σε όλες τις περιπτώσεις αυθαιρέτου (εντός ή εκτός οικισμού, με ή χωρίς άδεια κλπ).

Αυτό που θα ήθελα εγώ να ρωτήσω είναι εάν οι Τοπογράφοι ΤΕ έχουν το δικαίωμα να τακτοποιούν αυθαίρετα, ημιυπαίθριους και οτιδήποτε του οποίου η αμοιβή υπολογίζεται μέσω του συστήματος ΤΕΕ. Εγώ δεν είμαι γραμμένη στο ΤΕΕ αλλά ως Μηχ. Γεωπληροφορικής & Τοπογραφίας ΤΕ είμαι γραμμένη στο ΕΕΤΕΜ.! Δεν θεωρείτε πώς είναι αδικία να μην έχουμε το δικαίωμα να αναλάνουμε τέτοιου είδους δουλειές? Μα είναι και αυτό μέρος της δουλειάς μας!!! ΑΔΙΚΙΑ! Θα αναγκαζόμαστε να κάνουμε δουλειές μέσω άλλων μηχανικών? Έχουμε τις ίδιες δυνατότητες, ικανότητες και γνώσεις(σε κάποια υστερούμε και σε άλλα υπερτερούμε)!!! Γιατί μας αφήνουν στο περιθώριο?Γιατί μας υποτιμούν ?

 

Αγαπητοί συνάδελφοι περιμένω να διαβάσω τις απόψεις σας!

Link to comment
Share on other sites

ενοούσα όσων συναδέλφων έχω συζητήση αυτό το θέμα!συγνώμη για την ασάφεια!

 

Προφανώς δεν γνωρίζετε την αναγκαιότητα και σημαντικότητα του εξαρτημένου τοπογραφικού διαγράμματος σε μία ολοκληρωμένη και ακριβή βάση δεδομένων, ούτε και την διαφορά ενός τοπογραφικού διαγράμματος με μια ορθοφωτογραφία ή ένα οδοιπορικό σκαρίφημα, ούτε ότι είναι αντιεπαγγελματικό και αντιεπιστημονικό το να χρησιμοποιούμε GPS χειρός για να αποτυπώσουμε ακίνητη περουσία.

 

Υ.Γ. Μήπως θα μπορούσε ένα πλήρες, αναλυτικότατο και εξαρτημένο τοπογραφικό διάγραμμα να υπεκαλύψει την αναγκαιότητα προσκόμισης διαγράμματος κάλυψης;

Link to comment
Share on other sites

Όχι διότι άλλος ο σκοπός του τοπογραφικού και άλλος ο σκοπός του Δ.Κ.

 

υ.γ. Να σκεφτείς ότι στο νομοσχέδιο για την άδεια δόμησης, ζητάνε Δ.Κ. με εξαρτημένες κορυφές οικοπέδου/γηπέδου και εξαρτημές κορυφές περιγράμματος κτιρίου.

Link to comment
Share on other sites

Επειδή λοιπόν το κάθε διάγραμμα έχει το σκοπό του, δεν μπορούμε να καταργούμε ένα διάγραμμα ισχυριζόμενοι ότι δεν χρειάζεται, αφού το σκοπό του τον επιτυγχάνουμε με άλλο τρόπο. Είναι συνεπώς και τα δύο αυτά διαγράμματα, όπως και άλλα, απαραίτητα για την πλήρη απεικόνιση του χώρου ή ενός κτίσματος και δεν μπορούν να αντικατασταθούν με μεθοδολογίες του "ποδαριού", όπως είναι και απαράδεκτο και αντισυναδελφικό κάτι τέτοιο να προτείνεται από συναδέλφους.

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνούμε απόλυτα.. εκτός του αντισυναδελφικού που δεν μπορώ να καταλάβω πως μπλέκει....

Link to comment
Share on other sites

Αναφέρομαι σε συναδέλφους που προσπαθούν να μειώσουν την αξία και την αναγκαιότητα του τοπογραφικού διαγράμματος.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.