Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Παρανομο δώμα σε ταρατσα


θεοδωρα καραλη

Recommended Posts

Καλησπέρα σας,

 

Θα ηθελα να σας παραθέσω το προβλημα μου.

 

Πριν απο 4 μηνες αγορασα ενα σπιτι στην περιοχη της γλυφαδας

στον 1 οροφο αυτος που μου το πουλησε μενει στο τριτο και εχει κλεισει

την τερατσα αφου την εχει διαμορφοσει σαν σοφιτα περιπου 40τμ.Στην συσταση που διαβασα γραφει δωμα 12τμ με αποκλειστικη χρηση της ταρατσας και μου απαγορευει να βαλω τον ηλιακο μου πανω απο την σοφιτα-δώμα που εχει φτιαξει και οπου υπαρχουν αναμονες για ηλιακο.Ολα αυτα τα εχει τακτοποιησει βαση συστασης..τι να κανω??μπορω να βρω μια ακρη?να καταφυγω στην πολεοδομεια?

Link to comment
Share on other sites

πριν πάτε στην πολεοδομία ρωτήστε ένα μηχανικό. Ποτέ δεν ξέρετε...

Βέβαια θα πρεπε να τον ρωτήσετε πριν το πάρετε.

Αλλά δεν είστε η μόνη που τσιγκουνεύεται λίγα χρήματα για ένα μηχανικό να κάνει ένα έλεγχο πριν το αγοράσει ώστε να γλιτώσετε μερικά χρήματα από τον πωλητή όταν μάθετε τι είναι αυτό που πραγματικά αγοράζετε....

Link to comment
Share on other sites

χμ χωρίς να διαφωνήσω με την απάντηση του Εvan συμπαθέστατου κ . Τσε ΘΑ πρόσθετα ότι αν ο χώρος έχει δεσμευτεί με σύσταση και προβλέπει οτι δεν μπορείτε να εγκαταστήσετε τέτοιες συσκευές χωρίς την έγριση, άδεια συνιδιοκτήτη. Τότε δεν μπορείτε, εξ' άλλου όταν αγο΄ραζατε διαβάσατε την σύσταση.

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ, αυτά ισχύουν στην αποκλειστική χρήση εκτός αν αλλιώς ορίζεται στη σύσταση ή υπάρχουν εξαιρέσεις για ηλιακούς, κεραίες κλπ.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Παιδιά έχω κι εγώ μια απορία για δώμα σε ταράτσα. Έχω την περίπτωση δώματος <20τμ, αλλά ο ιδιοκτήτης θα φτιάξει και στέγαστρο (1,5μ.χ2,7μ.) που θα στηρίζεται σε δύο ξύλινες κολώνες για να προστατεύει την πόρτα από τη βροχή.

Δε λαμβάνω υπ'όψιν το ότι δεν το έχει φτιάξει ακόμη. Η απορία μου είναι: το στέγαστρο ως τι το μετράω; Ως λοιπές πολεοδομικές και κτιριοδομικές παραβάσεις; Ως βοηθητικό χώρο; Υπάρχει περίπτωση να ληφθεί ως Η/Χ το στέγαστρο;

Έχω και τον πελάτη στο περίμενε για το πρόστιμο και είναι και πιεστικός! Γιατί αν δεν είχε το στέγαστρο τότε θα πήγαινε κατ'αποκοπήν ως μία και μοναδική αυθαιρεσία <20τμ., τώρα πως να το υπολογίσω;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.