Μετάβαση στο περιεχόμενο

2ο πιστοποιητικό για το εξοικονομώ


Recommended Posts

Καλησπέρα. Στο 2ο πιστοποιητικό για το εξ' οικονομω απλά ανεβάζω το σενάριο που έκανα στο 1ο, έχοντας προφανώς τα πιστοποιητικά απο το U των κουφωμάτων?

Link to comment
Share on other sites

Εάν ελέγξεις ότι όλα έγιναν όπως τα γράφεις στο σενάριο, κάνεις το σενάριο πρώτη επιλογή και ετοιμάζεις και ένα σενάριο ακόμη για να υπάρχει.

Και συμπληρώνεις και ότι έγγραφο χρειάζεται.

Link to comment
Share on other sites

Το άλλο σενάριο το κάνω για ποιον λόγο και με τι στόχο, π.χ. ανώτερη κατηγορία? Τα έγγραφα που μπορώ να τα βρώ? Σ ευχαριστώ για την άμεση απάντηση

Link to comment
Share on other sites

Στο παρακάτω link θα βρεις τα πάντα για την 2η επιθεώρηση.

http://exoikonomisi.ypeka.gr/Default.aspx?tabid=674&language=el-GR

 

Όταν ανεβάζεις μία επιθεώρηση χωρίς σενάριο, σου γράφει στο buildingcert ότι ένα τουλάχιστον σενάριο είναι υποχρεωτικό (σου επιτρέπει να βγάλεις ΠΕΑ και χωρίς σενάριο, αλλά γράφει πως είναι υποχρεωτικό). Εφόσον το παλιό σενάριο το κάνεις κυρίως πιάτο, θα χρειάζεσαι ένα νέο σενάριο για το ΠΕΑ που θα έχει ιχύ για 10 έτη.

Δεν σε υποχρεώνει να ανεβαίνεις κατηγορία, οπότε κατά την κρίση σου, βάλε κάποια επέμβαση που να έχει καλό λόγο απόδοσης/τιμή

Link to comment
Share on other sites

Το θεωρώ περιττό να ξανακάνεις σενάριο από την στιγμή μάλιστα που υλοποιήθηκε το 1ο. Αλλωστε δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο.

Δες και εδώ http://exoikonomisi.ypeka.gr/Default.aspx?tabid=673&language=el-GR

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Για το 2ο πιστοποιητικό έχω τις εξης ισως και αφελείς απορίες...

1) θα υπολογίσω τις θερμογέφυρες ή τελος παντων το U +0,1 όταν στην πρώτη περίπτωση δεν είχε καθόλου θερμομόνωση και δεν υπολογίστικαν? (πριν 1979)

2) Κατα κόρον όλες οι επεμβάσεις στα κατακόρυφα στοιχεία γινονται με εφαρμογές εξωτερικής θερμομόνωση δλδ αυξηση του εμβαδού (παρανόμως κατα 10 εκ ) σε όλη τη περίμετρο. το υπολογίζεται ?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Για να κάνω το 2ο ΠΕΑ πήρα το xml απο το 1ο ΠΕΑ. Πως μπορώ να διαγράψω το κτίριο και να μου μείνει σαν βασικό κτίριο το σενάριο που είχα κάνει?

Link to comment
Share on other sites

Δεν μπορείς. Θα διαγράψεις υποχρεωτικά το σενάριο και θα ξανακάνεις τις αλλαγές του σεναρίου μία μία. Μόνο το τελευταίο κτίριο διαγράφεται

Link to comment
Share on other sites

Κόστος παρεμβάσεων μπορείς να βάζεις μόνο στα σενάρια. Τώρα και να θέλεις δεν μπορείς να βάλεις, εκτός εάν δημιουργήσεις εκ νέου σενάριο στο 2ο ΠΕΑ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.