Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Μηχανικός - Εκτιμητής αξιών ακινήτων


georkats

Recommended Posts

Δεν χάνω κάποια δουλειά εγώ . 

Το έχω ξαναπεί . Δεν με ενδιαφέρει προσωπικά το θέμα . Είναι απλά για λόγους Αρχής και Τάξεως .

Οντως δεν υπάρχει λόγος να πούμε κάτι παραπάνω .

Συμφωνούμε ότι διαφωνούμε .

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
  • Απαντήσεις 60
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλησπέρα.

Γνωρίζει κανείς τηλέφωνο επικοινωνίας γραφείου στο ΥΠ.ΟΙΚ. για την εγγραφή στο μητρώο πιστοποιημένων εκτιμητών, για επιβεβαίωση των δικαιολογητικών που πρέπει να αποσταλούν (για φυσικό πρόσωπο)?

θέλω κυρίως να επιβεβαιώσω πόσο τιμολόγια ή ΑΠΥ χρειάζεται να αποστείλουμε για την επαγγελματική εμπειρία? 

επίσης από που θα πάρω σήμερα

α) ασφαλιστική ενημερότητα? 

β) φορολογική ενημερότητα? 

και τί θα πρέπει να έχω μαζί για να μου τα δώσουν (αρκεί η ταυτότητά μου)?

Edited by anavatis
Link to comment
Share on other sites

Για ασφαλιστική ενημερότητα θα χρειαστείς από ΤΣΜΕΔΕ και από ΙΚΑ. Θα πρέπει και στις δύο περιπτώσεις να πας στα τοπικά καταστήματα γιατί το ΤΣΜΕΔΕ δεν δίνει ακόμα ηλεκτρονικά ενώ στο ΙΚΑ είσαι αναπόγραφος και δεν γίνεται να βγάλεις ηλεκτρονικά. Σίγουρα χρειάζεται ταυτότητα μαζί σου.

Φορολογική ενημερότητα μπορείς να βγάλεις και από το taxis με τους κωδικούς σου.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

(Μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33)

Συνάδελφοι καλησπέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος είναι εκτιμητής ακινήτων και έχει συνεργασία με Τράπεζες ως εξωτερικός συνεργάτης, πού απευθύνθηκε για την αποστολή βιογραφικού; Επειδή στο τοπικό κατάστημα που επισκέφτηκα δεν γνωρίζουν πού να με κατευθύνουν.
Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας!

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

2 ώρες πριν, Eleni Katsi said:

.......... πού απευθύνθηκε για την αποστολή βιογραφικού; .....

στείλε στην Τεχνική Διεύθυνση της Τράπεζας και αναζήτησε τηλέφωνα να μιλήσεις 

 

Φυσικά το θέμα πιστοποίησης είναι δεδομένο 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Καλησπέρα συνάδελφοι.

Πριν κάνα χρόνο έκανα το πρόγραμμα εκτιμητής ακινήτων που προσφέρει το ΕΚΠΑ. Είμαι πολιτικός μηχανικός και θέλω να ασχοληθώ με τον τομέα αυτό. Θα ήθελα να μου δώσετε τα φώτα σας σε ορισμένα ζητήματα στα οποία δε βγάζω άκρη. Αρχικά είναι δυνατόν να υπογράψω εκτιμήσεις ακινήτων χωρίς πιστοποίηση; Πρέπει να συμπληρώσω ενα αριθμό εκτιμήσεων για να δώσω εξετάσεις για πιστοποίηση, και δεδομένου οτι δε βρίσκω κάποιο γραφείο να με προσλάβει εδώ στα χανιά ώστε να μπορέσω να συμμετέχω σε όλες αυτές τις εκτιμήσεις και να πάρω την εμπειρία που απαιτείται, πώς θα πιστοποιήσω αν εγώ απο μόνος μου κάνω κάποιες σαν ελεύθερος επαγγελματίας (έχω κάνει έναρξη); Τέλος, έχω μελετήσει καποιες εκτιμήσεις, και όσοι χρησιμοποιούν συγκριτική μέθοδο έχουν μάλλον το ίδιο εξέλ και δουλεύουν. Υπάρχει κάποιο λογισμικό ή εξέλ τυποποιημένο;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων 

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα. Μπορείς να δώσεις εξετάσεις αφού όμως έχεις τουλάχιστον 10 εκτιμήσεις τα τελευταία 2 χρόνια και τουλάχιστον 2έτη εκτιμητική εμπειρία μετά την κτήση του διπλώματός σου (Για περισσότερα δες εδώ) Θα πρέπει να εγγραφείς στο σύλλογο εκτιμητών Ελλάδος (Σ.Ε.ΚΕ) αρχικά μπορείς και ως δόκιμο μέλος. Παρακολουθείς το σεμινάριο μέσω του οποίο θα λάβεις 20 ώρες c.pd που αποτελεί προαπαιτούμενο για τις εξετάσεις.  Αν δεν είσαι πιστοποιημένος δεν μπορείς να υπογράφεις εκτιμήσεις για πλειστηριασμούς (απαιτείται η εγγραφή στο μητρώο εκτιμητών του Υπ. Οικονομικών), ενώ ακόμη και για να γίνεις εξωτερικός συνεργάτης εκτιμητής σε κάποια τράπεζα πρέπει και πάλι να πιστοποιηθείς (είτε ως valuer in r.e property ή ως R.E.V) καθώς υπάρχει διάταξη που δεν επιτρέπει εκτιμήσεις για εγγραφή βάρους σε ακίνητα στεγαστικής πίστης (όπως την έλεγαν παλιότερα) από μη πιστοποιημένους εκτιμητές.   Πιθανώς θα μπορούσες να παρουσιάσεις εκτιμήσεις, τις οποίες θα υπέγραφε πιστοποιημένος ως ας πούμε ελεγκτής σου και εσύ θα συνυπέγραφες. Όμως, επειδή δεν το γνωρίζω σίγουρα, αν τέτοιες εκτιμήσεις θα ληφθούν υπόψη, καλύτερα να επικοινωνήσεις με τον Σ.ΕΚ.Ε για να σε κατατοπίσουν στο τι μπορείς να κάνεις. Το excel δεν είναι κάτι δύσκολο. Ένας απλός πίνακας είναι με τα κριτήρια που θέτεις για τις αναγωγές και από κάτω σε κάθε σειρά έχει την στάθμιση σε ποσοστό. Τίποτα δεν είναι απόλυτα τυποποιημένο, αλλά και δεν χρειάζεται να είναι. Απλώς υπάρχει γενικώς μια βασική φόρμα με τα συνήθη κριτήρια αναγωγής. Να υποθέσω ότι οι εκτιμήσεις που έχεις δει είναι στο eauction για  πλειστηριασμούς, με την σφραγίδα της γνωστής εκτιμητικής εταιρίας;

Link to comment
Share on other sites

Ναι είναι της γνωστής εταιρίας οι περισσότερες, αλλά και ανεξάρτητοι έκτιμητες που έχω δει χρησιμοποιούν το ίδιο φύλλο εξελ. Τελως πάντων, θα επικοινωνήσω με το ΣΕΚΕ να δω αν βγάλω μια άκρη. Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας και την απάντηση. Γενικά είναι όμως ένας τομέας στον οποίο δύσκολα μπαίνεις απ ότι έχω καταλάβει. Και δεν υπάρχει και πολύ ενημέρωση ακόμα σε διάφορα θέματα για όσους θέλουμε να μπούμε σε αυτό.. Ελπίζω να τα καταφέρω. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.