Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Οροι δόμησης οικισμών προ του 1923


Recommended Posts

Μανωλη καλημερα....πρωι πρωι γραφειο κ μπηκα να δω τι απαντησατε γιατι μετα θα παω απο την πολεοδομια.... ο οικισμος εινια ξεκαθαρο οτι δεν ειναι οριοθετημενος οικισμος <2000 κατοικων γιατι με την απογραφη του 81 ειχε περιπου 2500 κατ. και το 87-89 που καθοριζονταν και γινοταν οριοθετηση οικισμων στο νομο ειναι ο μονος ισως που δεν εχει οριοθετηθει κατω των 2000 κατ.

 

απλα αυτο τους λεω κ εγω οτι δεν παει με το φεκ 181Δ αλλα με το φεκ 138Δ....και αυτοι λενε οτι ναι μεν πηγαινουν οι οροι δομησης με το 138Δ για τους προ του 23 αλλα επειδη σε αυτο το διοαταγμα λεει δεν αναφερει για προσωπο το αρθρο για το προσωπο του οικοπεδου πηγαινει με το 181Δ ..... για αυτο κ απαιτειται προσωπο 4 μ .....ειναι να τρελαινεσαι .....

 

στην ουσια παιρνουν επιλεκτικα αυτο το αρθρο , αυτην την παραγραφο και επιμενουν ....

 

ΥΓ παντως ο συγκεκριμενος οικισμος ειναι προ του 23 και σιγουρα δεν ειναι οριοθετημενος <2000 κατ...... οταν λεμε οριοθετηση εννουμε την καταταξη του σωστα ? παντως θα απευθυνθω και στην περιφερεια που απαντανε πολεοδομικα ζητηματα σε δευτερο βαθμο και θα τους τα ζητησω γραπτως.....15 μερες παιδια αυτο το θεμα ψαχνουμε...

Link to comment
Share on other sites

Με αυτή τη λογική έπρεπε να γίνει αυτό που γίνεται σε όλες τις περιπτώσεις.Να αναφέρεται ρητά στον 181Δ ότι καταργεί τις διατάξεις του 138Δ για τα πρόσωπα και ισχύουν μόνο τα του 181Δ.Εφόσον λοιπόν δεν υπάρχει ρητή κατάργηση ισχύουν αυτά που τους λες.Μην το αφήσεις έτσι.Πήγαινε στον διευθυντή και μετά ερώτημα γραπτό.

Link to comment
Share on other sites

καλημερα .....

Μανωλη τελικα ισχυει αυτο που λεμε εδω μεσα....ηταν για εμενα ξεκαθαρο απο την αρχη αλλα επρεπε να πεισω και τους υπαλληλους στην πολεοδομια.τελικα δεχτηκανε κ εκεινοι το αυτονοητο οτι στους οικισμους προ του 23 απαιτειται να εχει το οικοπεδο προσωπο σε κοινοχρηστο χωρο και μονο .....δεν απαιτειται να εχει προσωπο σε δρομο τουλαχιστον 4,00μ

 

ευτυχως μεταπειστηκανε κ δε χρειαστηκε να ζητησω γραπτες απαντησεις και να κινηθω μετα αναλογα....τελικα ισχυε αυτο που ειπαμε εδω μεσα απο την πρωτη στιγμη.ευχαριστω για τις πληροφοριες....

Link to comment
Share on other sites

giwrgos1919 αφου ξεπερασες το προβλημα σου και χωρις να εχουμε την διαθεση να κανουμε τους εξυπνους στους υπαλληλους των πολεδομιων αναφερε τους και το εξης:

Στα κατα παρεκκλιση οικοπεδα στους οικισμους προ του '23 (ΦΕΚ 138Δ) <<ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΟΥΘΕΝΑ>>.

 

[2. Κατά παρέκκλιση των διατάξεων της προηγούμενης παραγράφου θεωρούνται άρτια και οικοδομήσιμα τα οικόπεδα που έχουν:

α) κατά την 13-3-81 (ημερομηνία δημοσίευσης του ΠΔ/2-3-81):

Ελάχιστο εμβαδόν: 300 τετραγωνικά μέτρα και

β) κατά την 25-7-79 (ημερομηνία δημοσίευσης του ΠΔ/19-7-79):

Ελάχιστο εμβαδόν: 150 τετραγωνικά μέτρα.

3. Επίσης θεωρούνται άρτια και οικοδομήσιμα τα οικόπεδα με όποιες διαστάσεις και εμβαδόν είχαν κατά την 2-7-68 (ημερομηνία δημοσίευσης του ΠΔ/15-6-68).]

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Καλησπέρα και από εμένα. Έχω μία περίεργη περίπτωση και θέλω την βοήθεια σας. Σε οικισμό πρό του 1923 με οριοθετηθείς υπάρχει οικόπεδο εμβαδού άνω των 2000 τμ το οποίο βρίσκεται εντός οικισμού. Στο συγκεκριμένο οικόπεδο υπάρχει αυθαίρετη κατοικία η οποία δηλώθηκε με τον Ν.4014 με σκοπό να πάει πρός νομιμοποίηση.

Η κατοικία δέν είχε οικοδομική άδεια και κατασκευάστηκε πρό του 83 (περίπου το 1981 με 1982).

1) Η νομιμοποίηση θα γίνει με βάση ποιές διατάξεις? (με το ΦΕΚ 138Δ/81 για οικισμού πρό του 23?)

2) Σε περιπτώσεις τέτοιων οικισμών ποιές είναι οι απαιτούμενες αποστάσεις από τα όρια του οικοπέδου?

Να επισημάνω πώς το συγκεκριμένο οικόπεδο έχει πρόσωπο σε δημοτικό δρόμο πλάτους μεγαλύτερο των 4,00 μέτρων.

(Η κατοικία βρίσκεται σε απόσταση 1,25 m από το όριο του δρόμου. Γίνεται να νομιμοποίηθεί?)

Edited by lakis7
Link to comment
Share on other sites

Η νομιμοποιηση με το αρθρο 22 του ΓΟΚ δυναται να πραγματοποιηθεί με το συνολο των διατάξεων που ίσχυαν κατά τον αποδεδειγμένο χρόνο τέλεσης της αυθαίρετης κατασκευής ή με το σύνολο των σημερινών διατάξεων.

Με τους σημερινές διατάξεις περί ασφάλειας της κυκλοφορίας ΠΔ 209/98 η θέση του αυθαιρέτου δεν είναι αποδεκτή. Αν ο δρόμος είναι αναγνωρισμένος ως κύριος δημοτικός, απαιτούνται 3 μ από το όριο του, όπως αυτό ορίζεται στις παραγράφους 2 κ 3 του άρθρ. 2 του ΠΔ 209/98.

Αν δεν είναι, ενδεχομένως στην περιοχή να ισχύει, με απόφαση νομάρχη, μια ελάχιστη απόσταση από το όριο της δημοτικής ή κοινοτικής οδού (π.χ στην περιοχή μας είναι τα 2 μ).

Αναζήτησε προηγούμενες διατάξεις περί ασφάλειας υπεραστικής συγκοινωνίας. Οι προηγούμενες διατάξεις θα σε βοηθήσουν και στην περίπτωση που θελήσεις να κάνεις τακτοποίηση με το άρθρο 23 του ν. 4014 και όχι νομιμοποίηση.

 

σχετικό θέμα υπάρχει εδώ http://www.michanikos.gr/topic/24966-%CF%84%CE%B9-%CE%BD%CE%BF%CE%B5%CE%AF%CF%84%CE%B5-%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CE%B6%CF%8E%CE%BD%CE%B7-%CE%B1%CF%83%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%B4%CE%B9%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CF%8E%CE%BD-%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CE%B5%CF%80/

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ πολύ Pavlos33. Τελικά είναι μπερδεμένη η κατάσταση. Θα ακολουθήσω τις οδηγίες σου και ελπίζω να το ξεκαθαρίσω.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Να ρωτήσω κι εγώ κάτι γιατί ρωτάω και κανένας δεν ξέρει να μου απαντήσει.....ούτε καν η μηχανικός του δήμου....Έχω έναν οικισμό προ του 23 μη οριοθετημένο. Μέχρι που είναι το όριο, ώστε να δω αν το οικόπεοδ είναι εντός ή εκτός?

Link to comment
Share on other sites

σαν πρωτη κίνηση θα παρεις το σκαρίφημα των ορίων του προ 23 οικισμου, θα πας να κάνεις την αποτύπωσή σου και συνδυαστικά με τις πληροφορίες ιδιοκτησιών που αναγράφονται στο σκαρίφημα και με το απόσπασμα της αντίστοιχης πινακίδας ΓΥΣ 1:5000 θα κάνεις τη διαπίστωση.Στη συνέχεια θα υποβάλεις αίτηση, με το εξαρτημένο τοπογραφικό (εις διπλούν) στην αρμόδια ΥΔ.ΟΜ για να κάνουν αυτοψία και να θέσει η υπηρεσία το όριο και κατ' επέκταση το αν το ακίνητό σου ευρίσκεται εντός των ορίων του οικισμού.

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.