Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

περίφραξη


Recommended Posts

Κατ΄αρχήν να καλημερίσω όλα τα μέλη του forum μια και σήμερα έκανα εγγραφή.

Είμαι ιδιοκτήτης ενός παλιού σπιτιού στη Χαλκιδική, μέσα σε χωριό του Δήμου Πολυγύρου. Το σπίτι χτίστικε το '67, με χαρτιά-άδεια από την αστυνομία. Προσπαθώ με τον πατέρα μου ότι μπορούμε να κάνουμε με τα χέρια μας να το συμαζέψουμε. Οι δυο μας. Έτσι ξεκινήσαμε να φτιάξουμε καινούργια περίφραξη. Ξυλώσαμε τα παλιά μπετά και ξύλα που είχε και χτίζουμε φράχτη 80cm περίπου ύψος με πέτρα και τσιμέντο. Το Σάββατο που μας πέρασε η αστυνομία σταμάτησε τον πατέρα μου και του είπε να πάει να βγάλει άδεια.

 

Σας ρωτώ λοιπόν, διότι δεν γνωρίζαμε ότι χρειάζονταν άδεια, αφού κάνουμε αντικατάσταση περίφραξης... Τι άδεια πρέπει να βγει?? Διότι έχω μπερδευτεί απο αυτά που ακούω και διαβάζω. Μικρής κλίμακας? Οικοδομική άδεια? Πιο είναι το κόστος? Τι χαρτιά χρειάζονται?

 

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Καλημέρα σας και πάλι...

Link to comment
Share on other sites

Κατά πάσα πιθανότητα σε "έπιασαν" επειδή δεν είχες ενημερώσει ότι θα κάνεις εργασίες. Πήγαινε μόνο στο τμήμα του χωριού και ενημέρωσε ότι κάνεις εργασίες. Αν χρειαστεί να του δώσεις οικοδομική άδεια για περίφραξη, βρες μια άλλη ή πλαστογράφησε μια ψεύτικη. Αν πας με το νόμο θα αργήσεις. ΠΟΛΥ. Εγώ για μια απλή περίφραξη με συρματόπλεγμα σε αγροτεμάχιο στον κόμβο του Carrefour Φοίνικα στη Θεσσαλονίκη περίμενα 13 μήνες το Δασαρχείο. Αν δεν έχεις πρόβλημα με τους γείτονες βεβαίως και δεν σου έφεραν αυτοί την αστυνομία εξαρχής.

 

Είναι πιο γρήγορο το να το κάνεις παράνομο και να το νομιμοποιήσεις εκ των υστέρων, παρά να πας εξαρχής νόμιμα. Δυστυχώς...

 

Αλλα πράγμα η αυθαίρετη πράξη της περίφραξης και άλλο πράγμα η πλαστογραφία.Πιστεύω πως τέτοιες συμβουλές υπερβαίνουν κάθε είδους αγανάκτησης από τις δημόσιες υπηρεσίες.Να είμαστε λοιπόν πιο προσεκτικοί όταν δίνουμε δημόσιες συμβουλές Ευχαριστώ.Manolis gon

  • Downvote 3
Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ... μπλέξιμο μου μυρίζει η φάση... και δαπανηρή μάλλον...

 

Cna γιατί λες άμεσα? Από τη στιγμή που έχω σταματήσει τις εργασίες... διατρέχω κάποιο κίνδυνο?? (μέχρι να βγάλω άδεια θα μου πάρει κάποιο χρόνο)

Link to comment
Share on other sites

Ας τα δούμε λίγο από τη νόμιμη οπτική γωνία:

1) Η άγνοια του νόμου δεν υφίσταται στην Ελλάδα (οπότε στις συνδιαλαγές μας με τους κρατικούς λειτουργούς δεν υπάρχει το "δεν ήξερα")

2) Όσο υφίστατο η παλιά περίφραξη θα μπορούσες να βγάλεις μια άδεια επισκευών (μικρής κλίμακας μάλλον) και να τελειώνει η ιστορία. Αυτή τη στιγμή έχεις καθαιρέσει όλη την παλιά περίφραξη με αποτέλεσμα να φαίνεται (και ουσιαστικά να είναι) σαν νέα περίφραξη και όχι αντικατάσταση παλαιότερης.

3) Θεώρησα ότι σε "καίει" να τελειώσεις την περίφραξη και γι' αυτό είπα "άμεσα". Όπως και να έχει πάντως σε έκδοση αδείας θα καταλήξεις.

 

ΥΓ think_panther: ωραίος φίλε. Μήπως ξέρεις ποια είναι η ποινή για πλαστογραφία δημοσίου εγγράφου;

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με τον think_panther μπορείς να πλαστογραφήσεις και μια άδεια πολυκατοικίας και να φτιάξεις και μερικά διαμερίσματα (στον ελεύθερο χρόνο σου)...

Α ξέχασα, μια που θα έχεις αποκτήσει και πείρα στις πλαστογραφίες ετοίμασε και μερικά πεντακοσάευρα.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Τα τσιμέντα της παλιάς περίφραξης υπάρχουν... απλά τα έχω ρίξει... μήπως μπορώ να βγάλω τελικά άδεια μικρής κλίμακας?? Ευχαριστώ...

Link to comment
Share on other sites

Είναι δυνατόν η συμβουλή ενός μηχανικού προς τον πολίτη (που τυχαίνει να είναι και συνάδελφος) να είναι "πλαστογράφησε μια άδεια"??? Έχω μείνει άναυδος.

Μην το διανοηθείς. Όπως λέει και ο cna, αν σε πιάσουν οι ποινές είναι τρομερές. Μιλάμε για τεράστια απάτη.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.