Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αυθαίρετα και Ηλεκτροδότηση


Recommended Posts

Ελέγχεις κανονικά τις υπερβάσεις μεταξύ πραγματικότητας και Ο.Α.

Ότι δεν φαίνεται στην άδεια χρεώνεται ως υπέρβαση μιας και η άδεια του προκάτ έχει ισχύ κανονικής Ο.Α.

 

Εάν ικανοποιούνται οι έλεγχοι σχετικά με τις χρήσεις γης, τη θέση του κτιρίου, τους συντελεστές δόμησης, κάλυψης και το μέγιστο ύψος της περιοχής, μπορείς να επιλέξεις τη νομιμοποίηση αντί της τακτοποίησης πληρώνοντας το παράβολο του 4014 ανάλογα με τα τμ των υπερβάσεων.

Edited by yian
Link to comment
Share on other sites

Οροφοδιαμέρισμα χωρις υπερβάσεις δόμησης, κάλυψης, ύψους. Η άδεια του βγηκε το '65 και τοτε έγιναν μόνο τα μπετά (Αυτό φαινεται απο το βιβλιο ενσημων του ΙΚΑ). Κατοπιν το 2005 ο ιδιοκτητης ολοκληρωσε τις εργασιες χωρις να κανει αναθεωρηση για συνεχιση εργασιων! Δεν έχει παραστατικα για ΕΚΚΟ ουτε ασχοληθηκε ξανα με το ΙΚΑ. Δεν ειναι ρευματοδοτημενο.

 

α) Μπορουν να δηλωθουν οι εργασιες καθ' υπέρβασης της χρονικής ισχύος της αδειας με τον 4014; Αν ναι πρεπει να δηλωθει απλως μια παραβαση κατηγοριας 13;

β) μπορει να παρει ρευμα αν δηλωθεί με τον 4014 ή μηπως οχι επειδη η μοναδική υπερβαση είναι αυτή της χρονικής ισχύος;

γ) Για Αλλαγη του Ε9 απο ημιτελες σε κανονικο θα χρειαστει μονον η βεβαιωση του 4014; Μηπως ζητηθουν και ΕΚΚΟ-αποδειξεις;

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Εχω το εξής πρόβλημα με την Πολεοδομία που αφορά Ηλεκτροδότητση αποπερατωμενης κατασκευής με Οικοδομική Άδεια που περιλαμβάνει αυθαιρεσία:

Βάσει της Εγκ. 1/12, μέρος Β', Παρ.2β μπορώ κανονικότατα (ή τουλάχιστο αυτό καταλαβαίνω εγώ!) να τακτοποιήσω αυθαιρεσία εντός κτιρίου με Οικ. Άδεια και στη συνέχεια, εφόσον εκρεμεί ηλεκτροδότηση, να προβώ σε αυτή με τα ανάλογα έγγραφα.

 

Το κτίριο (κατοικία) κατα την ΟΑ αποτελείται απο υπερυψωμένο ισόγειο, με τμήμα υπογείου μπαζωμένο και τμήμα ξεμπάζωτο ώς λεβητοστάσιο. Τα πάντα συμπεριλαμβανομένων των υψομέτρων έχουν ανεγερθεί βάσει της ΟΑ, σε εκνευριστικό βαθμό, πλήν του υπογείου που ειναι πλέον όλο εσωτερικά ξεμπαζωμένο.

 

Τακτοποιώ το υπόλοιπο υπόγειο που ξεμπαζώθηκε και συζητώ με την Πολεοδομία τα έγγραφα που θα χρειαστούν για ηλεκτροδότηση της ΟΑ που δεν έχει πάρει ρευμα ποτέ.

 

Μου απαντούν ότι η Εγκ.1 δεν αναφερεται στην περιπτωση μου γιατί όπως ακριβώς αναγράφει, αφορά σε κτίρια που έχουν ανεγερθεί με ΟΑ κ έχουν αποπερατωθεί....και ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ / ΑΛΛΑΓΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ενώ η περίπτωση μου δεν έχει ανεγερθεί με ΟΑ μιας και το μπαζωμένο κατα την Άδεια τμήμα του υπογείου, στην πράξη δεν είναι μπαζωμένο #@ ! ! ! ! :shock:

 

Ότι δηλαδή δεν τηρούνται οι μελέτες, στατικά κλπ άρα δεν έχει ανεγερθει κ αποπερατωθεί βάσει ΟΑ άρα δεν ρευματοδοτείται έτσι ! ! !

Κ όταν τους ρωτώ που αναφέρεται λοιπόν το παρόν.. μου απαντούν σε αυθαιρεσίες που δεν επιρεάζουν την παρούσα ΟΑ, π.χ. ανεξάρτητες αυθαιρεσίες κ.λ.π !!!!

Είμαστε με τα καλά μας? Μπορείτε να μου πείτε την άποψη σας..

Το έχει κάνει κανείς? Τι έγγραφα ζητήσανε πέρα από τα αναγραφόμενα στην Εγκ.1? Τι έλεγε η ΥΔ Μηχανικού που προσκομίσατε?

Link to comment
Share on other sites

Μπορείς να ηλεκτροδοτήσεις την οικοδομή σου, εφ' όσον δήλωσες τις υπερβάσεις της με το Ν.4014. Η εγκύκλιος είναι ξεκάθαρη! Στην σφραγίδα της ηλεκροδότησης γράφουν επιπλέον "Με δήλωση του Ν. 4014/11, αριθ.... για το π.χ. τμήμα ισογείου". Δέν ισχύει αυτό που σου είπαν, επέμενε τους

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Προφανώς και ερμηνεύουν όπως θέλουν μια ξεκάθαρη περίπτωση.Μία και μοναδική είναι η κατηγορία αυτών των περιπτώσεων.Εχεις οικοδομική άδεια και έχεις κάνει διαφοροποιήσεις ή αλλαγές χρήσεις ή έχεις και κάποια πρόθετα αυθαίρετα.¨Ολα αυτά ρευματοδοτούνται με τη διαδικασία που λέει η εγκύκλιος 1.Αλλιώς θα έπρεπε να αναγράφει για κάθε περίπτωση ξεχωριστά.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Όπως τα λέει ο Μανώλης είναι

εκτός και αν το υπόγειο που το δήλωσες στον 4014 δεν έιναι αποπερατωμένο (και δεν εννοώ αποπεράτωση το μπάζωμα-αλλά ότι αυτό υπολείπεται σε κάποιο από τα κατασκευαστικά στάδια πχ χρώματα κλπ)

 

Σε αυτή την περίπτωση πάλι σύμφωνα με την εγκ 1 του 12 πρέπει πρώτα να "εκδώσεις την άδεια αποπεράτωσης αυθ/του" και μετά να ηλεκτροδοτήσεις το κτίσμα βάσει της οικ αδείας

Edited by ΚΑΝΑ
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Συνάδελφοι καλησπέρα, καλή χρονιά σε όλους. Σε τριώροφη οικοδομή με άδεια, έχουν ηλεκτροδοτηθεί οι 2 όροφοι και το διαμέρισμα του 3ου ορόφου που ήταν 50τ.μ. σύμφωνα με την άδεια και 100τ.μ. στην πράξη, έπαιρνε ρέυμα από το διαμέρισμα του 2ου (κοινό ρολόι). Στην οικοδομή έχει γίνει σύσταση οριζοντίων, και ο ιδιοκτητης του 3ου ορόφου, θέλει να ρυθμίσει με τον 4014 την επέκταση που έχει κάνει, δηλαδή τα 50τ.μ. και να πάρει ρολόι της ΔΕΗ. Η οικοδομή συνολικά έχει κάποιο υπόλοιπο στο ΙΚΑ, το οποίο όμως αφορά όλη την οικοδομή και όχι μόνο το διαμέρισμα του 3ου ορόφου. Γνωρίζει κανείς αν χρειαστεί να πληρώσει τις οφειλές στο ΙΚΑ, για να πάρει ρέυμα, κάτι που φυστικά δεν θα το ήθελε, με δεδομένο ότι οι οφειλές είναι συνολικές και όχι μονο του διαμερίσματος του??

Link to comment
Share on other sites

Ήδη θα μπορουσε να παρει ρολοι και συνδεση με ΔΕΗ και χωρις να τακτοποιηθει το αυθαιρετο τμημα και χωρις φυσικα την εξοφληση ΙΚΑ. Πριν την 10ετια παντως το ΙΚΑ θα ερθει απο μονο του! Δεν θα την γλυτωσετε!

Link to comment
Share on other sites

Δεν εχει καμια σχεση το Ικα με την ηλεκτροδοτηση. Βεβαια αυτο που ειπε ο συναδελφος οτι πριν παρελθει η δεκαετια το ικα θα τους επισκεφτει ισχυει

Link to comment
Share on other sites

Παράκληση προς τους συναδέλφους να μη θέτουν ερωτήματα εκτός του θέματος του τίτλου, το οποίο είναι η ηλεκτροδότηση.

Το ερώτημα περί ΙΚΑ και οι απαντήσεις διαγράφηκαν ως off topic.

Υπάρχουν σχετικά νήματα για τις ασφαλιστικες εισφορές και τις τακτοποιήσεις.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.