Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Υπόδειγμα βεβαίωσης αδόμητου οικοπέδου.


Recommended Posts

  • Απαντήσεις 82
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Σε αδόμητο οικόπεδο υπάρχει παλιό πηγάδι (αναφέρεται σε συμβόλαιο του 1987). Το αναφέρω στη βεβαίωση ή απαλάσεται αναφοράς;

Link to comment
Share on other sites

ktmg το ημερομίσθιο μηχανικού βάση κώδικα είναι 1500λ=348€ (κατά μέσο όρο)

Την πράξη την έχεις κάνει λάθος. Στα 900€ ο ΦΠΑ είναι 168,29€, άρα η καθαρή αμοιβή είναι 731,71€ / 348 = 2+ ημέρες!!! Για μια βεβαίωση αδόμητου. Δηλαδή για δομημένο πόσο θα πάρει;;;;;;;;;

 

υ.γ. Ο υδραυλικός που θα πάρει 150€ για να αλλάξει καζανάκι, μάλλον αλλάζει το καζανάκι του Τσοβόλα. (Τσοβόλα δώστα όλα)

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Σε σημερινό σεμινάριο του ΤΕΕ μας ειπαν και έδειξαν να βγάζουμε τις βεβαιώσεις αυτές για τα συμβόλαια μέσα από το σύστημα του ΤΕΕ που δηλώνουμε τα αυθαίρετα.Θα βάζουμε και γεωγραφικό προσανατολισμό του γηπέδου-οικοπέδου ή του κτιρίου που θα αναφέρεται η βεβαίωση.Ολες αυτές οι βεβαιώσεις θα πρέπει να γίνινται ηλεκτρονικά και έτσι θα ενημερωνεται το σύστημα τους αμέσως.

Μα καλά πως γίνεται αυτή η διαδικασία; Τη δήλωση μέσω του προγράμματος; Και βγάζει κι κωδικό πληρωμών; Μπορεις παρακαλώ να εξηγήσεις τη διαδικασία αυτή στι τεε της περιοχής μου, σφραγίζουμε τη βεβαίωση στο τεε κι από κει βγάζουν τις κρατήσεις με την αμοιβή που όρισες εσύ!!!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Η διαδικασία έχει να κάνει μόνο με τη βεβαίωση.Αναφέρουμε το συμφωνηθέν ποσό και τίποτα άλλο.Ουτε κωδικούς πληρωμών βγάζει ούτε τίποτα άλλο.Γιατί πας για τη βεβαίωση στο ΤΕΕ, ποιος το λέει?

Link to comment
Share on other sites

Θέλω να βεβαιώσω για αδόμητο οικόπεδο το οποίο θα μεταβιβάσει ο πεθερός μου στον άντρα μου.

Γνωρίζετε εάν μπορώ να βάλω μηδενική αμοιβή?

Link to comment
Share on other sites

Το σύστημα του ΤΕΕ ζητάει στα πρόσθετα στοιχεία και κωδικό πληρωμής για νόμιμη αμοιβή (η κάπως έτσι τέλος πάντων). Πως υπολογίζεται η νόμιμη αμοιβη για τέτοιου είδους εργασίες ρε συνάδελφοι; Στο σαιτ amoives.gr λέει σε υποσημείωση ότι το ΦΕΜ υπολογίζεται με βάση την συμφωνηθήσα τιμή ενώ το Τσμεδε και ΕΜΠ με βάση την νόμιμη. Το ΤΕΕ πως πέρνει τις κρατήσεις του αφού για την περίπτωση της βεβαίωσης δεν απαιτείται κατάθεση στην ΕΤΕ;

Link to comment
Share on other sites

Για τις βεβαιώσεις μέχρι τώρα δεν πληρώνουμε ΤΕΕ και ΤΣΜΕΔΕ, μέχρι νεωτέρας.Στο σύστημα του ΤΕΕ βάζουμε μόνο τη συμφωνημένη αμοιβή.

Link to comment
Share on other sites

Και η βεβαίωση εκδίδεται κανονικά με την συμπλήρωση μόνο της συμφωνηθήσας αμοιβής; Χωρίς να δηλώσεις δηλαδή την νόμιμη; Το συμφωνητικό πρέπει να αποσταλεί με κάποιο τρόπο στο ΤΕΕ;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.