Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Υπόδειγμα βεβαίωσης αδόμητου οικοπέδου.


Recommended Posts

Καλησπέρα και βοήθεια! Μέχρι σήμερα έδινα το χαρτί που βγάζει το υπεκα για την βεβαίωση μη δόμησης (αυτό που είναι και για τα αυθαίρετα, χωρίς να εισάγω αυθαίρετους χώρους, γράφοντας στην τεχνική έκθεση την βεβαίωση που κυκλοφορεί,). Ένας συμβολαιογράφος όμως μου είπε ότι δεν ισχύει, και μου έδωσε για υπόδειγμα μια βεβαίωση η οποία γράφει τα ίδια αλλά έχει πάνω μοναδικό αριθμό ακινήτου και είναι 1 σελίδα. Μπορείτε να με κατευθύνετε;

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 82
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Πρέπει να μας τα πεις πιο λεπτομερώς γιατί έτσι δεν καταλαβαίνουμε τι βεβαίωση ήταν αυτή που έδινες πριν και ποια είναι αυτή που σου προτείνανε.Θα μας πεις πως την έβγαζες την πρώτη που λες, τι διαδικασία ακολουθούσες δηλ για να καταλάβουμε και ποια είναι η δεύτερη που σου προτείνανε και με ποιά διαδικασία .

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Αγαπητοί συνάδελφοι,

 

πρέπει να ετοιμάσω μια βεβαίωση για την μεταβίβαση ενός αγροκτήματος χωρίς κάποιο κτίσμα μέσα σε αυτό. Το μόνο που υπάρχει είναι μια περίφραξη με συρματόπλεγμα, για την οποία είχε εκδοθεί και άδεια από την κοινότητα στην οποία βρίσκεται το αγρόκτημα αυτό. Η ερώτηση μου είναι εάν η βεβαίωση είναι αυτή του τύπου για αδόμητο και εάν θα πρέπει επίσης κάπου στη δήλωση μου να αναφέρω την περίφραξη αυτή ή όχι;

 

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Αδόμητο είναι , η περίφραξη μπορεί να χρειαζεται άδεια αλλα δεν είναι δόμηση.

Σε ευχαριστώ, οπότε δεν χρειάζεται να την αναφέρω και στην βεβαίωση.

Καλές εκλογές!

Link to comment
Share on other sites

Έχει κανείς μια ξεκάθαρη απάντηση στο εξής :

Για αδόμητο αγροτεμάχιο (κοινώς χωράφι!) χρειάζεται να υποβάλλουμε εξαρτημένο τοπογραφικό (ΕΓΣΑ) ή αρκεί το απόσπασμα από την αρμόδια υπηρεσία ? (τμήμα τοπογραφίας-εποικισμού-αναδασμού).

Link to comment
Share on other sites

 

{Ν4042/11 49§3 - α) Η βεβαίωση του μηχανικού που προβλέπεται στην παρ. 4 του άρθρου 23 του ν. 4014/2011 συνοδεύεται από τοπογραφικό διάγραμμα, σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες προδιαγραφές, εξαρτημένο από το κρατικό σύστημα συντεταγμένων. Τοπογραφικό διάγραμμα δεν απαιτείται στην περίπτωση που η παραπάνω βεβαίωση αφορά σε ακίνητο που βρίσκεται εντός σχεδίου πόλης ή εντός ορίων οικισμού προϋφισταμένων του έτους 1923, καθώς και εντός ορίων οικισμών κάτω των 2.000 κατοίκων, που καθορίζονται βάσει του από 24.4.1985 προεδρικού διατάγματος (Δ΄ 181). Επίσης, τοπογραφικό διάγραμμα δεν απαιτείται στην περίπτωση που η παραπάνω βεβαίωση αφορά σε αδόμητα αγροτεμάχια και κληροτεμάχια, τα οποία (τόσο αγροτεμάχια όσο και κληροτεμάχια) βρίσκονται εκτός σχεδίου πόλεως ή ορίων οικισμού και τα οποία προέρχονται από αναδασμό ή περιλαμβάνονται στο κτηματολόγιο του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης και Ελέγχου (ΟΣΔΕ) του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθώς και σε αδόμητα κληροτεμάχια διανομής. Στην περίπτωση αυτή απαιτείται κτηματογραφικό απόσπασμα του αναδασμού ή του Κτηματολογίου του ΟΣΔΕ ή της πράξης διανομής, θεωρημένο από την αρμόδια υπηρεσία τήρησης του αρχείου του αναδασμού ή τον ΟΣΔΕ ή την αρμόδια υπηρεσία τήρησης του αρχείου της πράξης διανομής. Για οριζόντιες ή κάθετες ιδιοκτησίες που βρίσκονται εκτός σχεδίου ή εκτός ορίων οικισμού προϋφισταμένων του έτους 1923, καθώς και εκτός ορίων οικισμών κάτω των 2.000 κατοίκων, που καθορίζονται βάσει του από 24.4.1985 προεδρικού διατάγματος (Δ΄ 181), το τοπογραφικό διάγραμμα μπορεί να αποκλίνει σε εμβαδόν μέχρι 2% από το τοπογραφικό διάγραμμα της σύστασης.

β) Όπου στην κείμενη νομοθεσία προβλέπεται η υποχρέωση επισύναψης τοπογραφικού διαγράμματος σε συμβόλαιο, εφεξής νοείται τοπογραφικό διάγραμμα εξαρτημένο από το κρατικό σύστημα συντεταγμένων, εκτός αν το συμβόλαιο αφορά σε ακίνητο που βρίσκεται εντός σχεδίου πόλης ή εντός ορίων οικισμού προϋφισταμένων του έτους 1923, καθώς και εντός ορίων οικισμών κάτω των 2.000 κατοίκων, που καθορίζονται βάσει του από 24.4.1985 προεδρικού διατάγματος (Δ΄ 181) ευρισκόμενο εντός σχεδίου πόλεως ή ορίων οικισμού.

γ) Η διάταξη της περίπτωσης α΄ εφαρμόζεται από την έναρξη ισχύος του άρθρου 49 του ν. 4030/2011.}

Edited by Faethon11
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.