Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ποσοστό εξ' αδιαιρέτου σε αγροτεμάχιο


MiroGreen

Recommended Posts

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

 

Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιο αντίστοιχο θέμα (δε βρήκα κάτι αντίστοιχο στη σύντομη αναζήτηση).

 

Χρειάζομαι τοπογραφικό διάγραμμα (για τακτοποίηση αυθαιρέτων) ενός τμήματος αγροτεμαχίου που βρίσκεται εκτός σχεδίου.

 

Αναλυτικά υπάρχουν 10 ιδιοκτήτες σε ένα αγροτεμάχιο (12στρεμμάτων) το οποίο δεν είχε διατμηθεί, αλλά πουλήθηκε με ποσοστά εξ' αδιαιρέτου. Ο πελάτης μου, σύμφωνα με το συμβόλαιο του, έχει αγοράσει το 5% των 12στρεμμάτων (600τ.μ.). Μέσα σε αυτά τα 600τ.μ. έχτισε 80τ.μ. και περιέφραξε το κομμάτι γης που του ανήκει. Το ίδιο ακριβώς έχουν κάνει και οι λοιποί ιδιοκτήτες ποσοστών επί του αγροτεμαχίου.

 

Η απλή ερώτηση μου είναι: πώς θα βγάλω τοπογραφικό για τμήμα αγροτεμαχίου που να περιέχει μόνο το κτίσμα και το περιφραγμένο κομμάτι γης του πελάτη μου. Ο τοπογράφος μου λέει ότι πρέπει να καταγράψει όλο το αγροτεμάχιο και τα λοιπά κτίσματα. Είναι δυνατόν να βρω όλους τους ιδιοκτήτες? Ήδη δύο δεν θέλουν να ακούσουν για νομιμοποιήσεις!

Link to comment
Share on other sites

Σωστά στα λέει ο τοπογράφος σου. Πρέπει να αποτυπωθεί ολόκληρο το αγροτεμάχιο με τα υφιστάμενα κτίσματα.

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ SIGIO, υπάρχει αλήθεια άλλη λύση δεδομένου ότι θέλω να προλάβω να μη φύγουν οι πελάτες Γερμανία και να νομιμοποιήσω τα αυθαίρετα ... φέτος, χωρίς να με κυνηγάνε οι ντόπιοι με το δίκανο? Γιατί δεν μπορεί όλο και κάποιος θα έχει καταπατήσει το ποσοστό του!

Link to comment
Share on other sites

Αν υπάρχει σύσταση κάθετης ιδιοκτησίας (πριν το 1992) ενδεχομένως να μπορείς με τον παρόντα νόμο να δηλώσεις μόνο ένα αυθαίρετο κτίσμα τη φορά. Πάντως το τοπογραφικό πρέπει να δείχνει συνολικά το αγροτεμάχιο με τα κτίσματα, με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό, για αυτόυς που δεν δήλωσαν τα αυθαίρετα τους, σε μία ηλεκτρονική βάση δεδομένων που μπορεί να δημιουργηθεί.

Link to comment
Share on other sites

Οπως στα λέει ο συνάδελφος SIGIO. Ο πελάτης σου αγόρασε εξ' αδιαιρέτου και κατ' επέκταση είναι συνιδιοκτήτης σε ΟΛΟ το γήπεδο ( δεν πιστεύω κάν πως έχουν συσταθεί κάθετες ιδιοκτησίες- με τρικ κανενός μεσίτη θα το αγόρασε ο άνθρωπος..). Κι εγώ ότι σου λέει ο τοπογράφος σου θα σου έλεγα. Καλή συνέχεια.

Link to comment
Share on other sites

Δεν ενημερώνεις κανέναν ιδιοκτητη απο τα υπόλοιπα κομματια και οφείλεις να αποτυπωσεις κανονικα ολοκληρη την υφισταμενη κατασταση του αγροτεμαχιου των 12 στρεμματων.τελεια.

Link to comment
Share on other sites

παιδια σιγουρα μπορει να τακτοποιησει μόνος του;

διαβάζοντας τον νόμο καταλαβαίνω ότι άντε να θέλει μία απλή συνέναιση απο τους αλλους και θα τακτοποιήσει 100% την δική του ιδιοκτησία και αν κάποιος το διεκδικεί αυτό είναι νομικό θέμα που θα μπορούσε να προκύψει ανα πάσα στιγμη

πάντως πολλοί μηχανικοί υποστηρίζουν στην επαρχία ότι πρέπει να τα δηλώσουν τα αυθαίρετα όλοι μαζι (και αυτοι που δεν εχουν), να κοπει πρόστιμο σε όλους και μετα να το μοιράσουν.

Αυτο προσωπικά το θεωρω αδυνατο γιατί όλο και κάποιος δεν συμφωνει ενω είναι σαν να βάζεις μετα από 10χρόνια συνιδιοκτητη στο σπίτι σου που δήλωνες 100% με φόρους κλπ

τι πιστευετε;'

Link to comment
Share on other sites

Και πως θα μπει ο τοπογράφος στις άλλες ιδιοκτησίες; Θα κάνει την αποτύπωση εξ'αποστάσεως ή θα πάει μαζί με τον αστυνόμο;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.