Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δημόσιο ή Ιδιωτικό τομέα;


giorgosps

Recommended Posts

Ναι, και θα σταματήσω εδώ την αντιπαράθεση.

Δεν έχω τίποτα μαζί σου ή και μαζί τους και δεν παίρνω ποσοστά από αυτούς που θα προτιμήσουν το ελεύθερο επάγγελμα. Οι «άλλοι» θα με θέλανε σουβλιστό σαν τον Αθανάσιο Διάκο. Η πρόθεσή μου από την αρχή ήταν να καταδείξω ότι οι υποψήφιοι, ενώ γνωρίζουν το καθεστώς και τις συνθήκες που επικρατούν στο δημόσιο πολύ καλά, συνωστίζονται να μπουν εκεί μέσα. Αυτούς εγώ τους θεωρώ ξεκάθαρα στην απέναντι όχθη και δεν τρώω το παραμύθι των καλών προθέσεων, τους θεωρώ εν δυνάμει δυνάστες του ελεύθερου επαγγελματία.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • Απαντήσεις 114
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Στην Ελλάδα όπως έιναι τα πράγματα, το δημόσιο αποτελεί τη μόνη επιλογή για κάποιον που έχει οικογένεια και επιθυμεί αυτός, να τον χαίρεται η οικογενείά του και να έχει την ασφάλεια ότι αν αύριο (χτύπα ξύλο) σπάσει το κεφάλι του σε ένα τροχαίο (για να μην πω τίποτα σοβαρότερο) και μείνει εκτός "πιάτσας" για 2 χρόνια, θα έχει τα 1300-1500 ευρώ κάθε μήνα για να επιβιώσει. Όταν και αν κάποτε, πάψουμε να "ζητάμε" και μάθουμε να διεκδικούμε, όταν θα καταλάβουμε ότι το να προσπαθεί να βγάλει ο ένας το μάτι του άλλου συναδέλφου του, "σκοτώνοντας" τις αμοιβές, μπαίνοντας σε "ξένα χωράφια" και άλλα όμορφα, συζητάμε για εξυγίανση του ιδιωτικού τομέα και της "πιάτσας".

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Από τα πολλά που γίνονται πριν μερικά χρόνια σε μια νομαρχία της Ηπείρου, ήξερα μια κυρία μηχανικό που λέτε που αφού έκανε τα παιδιά της μηχανικούς βγήκε πρόωρα στην σύνταξη και έκανε κατασκευαστική μαζί τους...αφού είχε όλες τις γνωριμίες και άκρες έπερναν που λέτε όλοι μαζί έργα...με "απίστευτη δυσκολία"...

 

:twisted:

Link to comment
Share on other sites

Ουδέν το μεμπτόν απ' τη στιγμή που βγήκε στη σύνταξη. Πρόβλημα θα υπήρχε εάν έμενε στη θέση της την οποία και χρησιμοποιούσε για να παίρνουν δουλειές τα παιδιά της.

Link to comment
Share on other sites

Λεπτό ερώτημα: γιατί θεωρούμε μεμπτό το να παίρνουν τα παιδιά ενός δημόσιου υπαλλήλου (που δουλεύει σε οικεία υπηρεσία) δουλειές από την δημόσια υπηρεσία και δεν θεωρούμε μεμπτό αν γίνεται αυτό μετά την συνταξιοδότησή του εν λόγω υπαλλήλου; Αφού η εκμετάλλευση την θέσης είναι το χαρακτηριστικό στοιχείο και στις δύο περιπτώσεις...

Link to comment
Share on other sites

Πρόσεξε λίγο τη διατύπωσή μου.

"Πρόβλημα θα υπήρχε εάν έμενε στη θέση της την οποία και την χρησιμοποιούσε για να παίρνουν δουλειές τα παιδιά της."

...έφαγα το "την".

Link to comment
Share on other sites

αν εισαι ενεργος,τοτε ειναι απαραδεκτο αν και συμβαινει παντου.

 

αν δεν εισαι ενεργος (συνταξη) φανταζομαι ολοι θα το εκαναν γιατι θες απλα να βοηθησεις.

Link to comment
Share on other sites

Προς Χάρη: Δηλαδή θα υπήρχε ή δεν θα υπήρχε ηθικό πρόβλημα αν βοηθούσε τα παιδιά της όταν είχε βγει στην σύνταξη;

 

Προς sundance: Το ότι "όλοι θα το έκαναν γιατί απλά θέλουν να βοηθήσουν", ισχύει μάλλον και στην περίπτωση που ο υπάλληλος δεν έχει συνταξιοδοτηθεί.

 

Οπως είπα και προηγουμένως είναι λεπτό ζήτημα. Τυπικά δεν παραβιάζεται καμιά νομοθεσία. Ηθικά όμως βλέπω ότι δεν στέκει ...

Link to comment
Share on other sites

Τώρα θυμήθηκα την πρόσφατη ρήση "ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό". Αυτό που περιγράψατε συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα με όλες τις δυνατές παραλλαγές που μπορείτε να φανταστείτε.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.