Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Δημόσιο ή Ιδιωτικό τομέα;


giorgosps

Recommended Posts

Καλησπέρα σας. Είμαι νέα στο forum και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους καθώς από τον συγκεκριμένο ιστοχώρο κάθε μηχανικός μπορεί να αντλήσει πάρα πολλές χρήσιμες πληροφορίες. Μιας και η ενότητα αναφέρεται στη εργασία του μηχανικού στο δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα θα ήθελα να εκφράσω τον προβληματισμό μου για τη δική μου περίπτωση. Δουλεύω εδώ και 2.5 χρόνια σε ένα γραφείο μελετών και ασχολούμαι με μελέτες κυρίως μεταλλικών βιομηχανικών εγκαταστάσεων. Είμαι πολύ ευχαριστημένη με το αντικείμενο αλλά λόγω της ιδιαίτερης περιόδου που διανύουμε οι δουλειές στο γραφείο είναι αρκετά περιορισμένες και το άγχος μου για το μέλλον αυξημένο. Είναι αρκετά πιθανό να μου δοθεί η δυνατότητα να εργαστώ στο ΚΔΕΠ της ΔΕΗ (θέση πολιτικού μηχανικού). Υπάρχει μήπως κάποιος που να γνωρίζει για τις συνθήκες εργασίας στη συγκεκριμένη υπηρεσία; Επίσης συγχωρέστε με για την ίσως αφελή ερώτηση αλλά λόγω εγκυμοσύνης είμαι ιδιαίτερα ανήσυχη... Έχει κάποιος άποψη για την επίδραση στον άνθρωπο (ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια εγκυμοσύνης) η εργασία κοντά στα κέντρα υπερυψηλής τάσης της ΔΕΗ; Σας ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 114
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αγαπητή φίλη evp

 

Όλα είναι σχετικά και είναι εξ ορισμού δύσκολο να απαντήσει κανείς με σιγουριά σε τέτοια ερωτήματα. Εγώ έχω καταλείξει πως όλα είναι θέμα τύχης. Μπορεί, αν πας στη ΔΕΗ, να βρεθείς σε ένα ευχάριστο περιβάλλον, μπορεί και όχι. Το ίδιο ισχύει και στη δουλειά που είσαι τώρα. Μπορεί να υπάρχουν δυσκολίες αλλά σε ένα δύο χρόνια όλα να αλλάξουν.

Το θέμα της επίδρασης λόγω ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας από γραμμές μεταφοράς ισχύος σε υψηλή και υπερηψηλή τάση έχει συζητηθεί στο φορουμ στη κατηγορία των Ηλεκτρολόγων. Δεν έχω τώρα το link αλλά με λίγο ψάξιμο θα το βρεις. Φαντάζομαι όμως πως η ΔΕΗ που έχει κάνει κάποιες σχετικές μελέτες θα έχει προβεί στις σχετικές ενέργειες ώστε να μην εκτίθενται σε κίνδυνο οι εργαζόμενοι της.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

αγαπητέ εσύ με το nickname χάρης δεν ανέφερα πως είμαι σε δημόσια υπηρεσία (καλή ώρα πολεοδομία) και κλέβω δουλειές άλλων μηχανικών..απλώς έγραψα πως μπορώ τα απογεύματα σπίτι μου να κάνω δουλειές προερχόμενες από συναδέλφους που γνώρισα όταν ήμουν στον ιδωτικό τομέα...συγνώμη δηλαδή κιόλλας που δεν πετάω συνεργασίες που έκανα με κόπο στον δρόμο για να τις βρείς εσυ!

 

Edit:

αγαπητέ εσύ με το nickname χάρης

Σε "αυτόν με το nickname Χαρης" δείξε σεβασμό διότι sτο φόρουμ στο οποίο γράφεις έχει συνεισφέρει τα μέγιστα....

Γενικότερα πρόσεχε λίγο το ύφος σου σε παρακαλώ και το τί γράφεις. Διάβασε τους Κανόνες Συμμετοχής και μην είσαι εριστικός.

Ευχαριστώ

acnt

Link to comment
Share on other sites

Διαβάζω ώρες ατελείωτες το θέμα αυτό....Σέβομαι τις απόψεις όλων.

 

Το ερώτημα ηταν η επιλογή δημόσιου ή ιδιωτικού τομέα και σε αυτό θα παραθέσω την γνώμη μου.

 

Δοκίμασε τον εαυτό σου τώρα που είσαι νέος και μπορείς ευκολότερα! Μην το βάζεις κάτω, κάνεις χάρη σε όσους προσπαθούν να "μικρύνουν" την πιάτσα! Απέκτησε κι άλλη εμπειρία! Κάθε δύσκολη μέρα και κάθε κατραπακιά σου προσφέρει γνώση και σοφία!

 

Δυνατότητες για διορισμό πιστεύω θα σου ξαναδοθούν. Συν του ότι ο χρόνος δεν θα πάει χαμένος, θα έχεις περισσότερη εργασιακή εμπειρία = περισσότερα μόρια.

 

Είμαι πολύ νέα στην πιάτσα, χωρίς καμία πλάτη από πίσω να με στηρίζει. Έχω όμως τα μάτια μου υγιή, άρα μπορώ να διαβάζω και τα πόδια δυνατά για να τρέχουν..κι ας τρέχουν όλη μέρα. Δεν παραπονιέμαι, εφόσον μπορώ ακόμα..

 

Δίνω μια συμβουλή με βάση τα δικά μου πιστεύω. Είναι όσα λέω στον εαυτό μου κάθε μέρα.

 

Η τύχη πολλές φορές βοηθάει τους τολμηρούς.. αλλά σαφέστατα..οι επιλογές του καθενός είναι σεβαστές!

 

Καλή τύχη λοιπόν σε ότι κι αν επιλέξεις!

Link to comment
Share on other sites

@decadence

Αναφέρεσαι σε μένα προσωπικά, γιατί;

Έγραψα κάπου ότι είσαι εσύ ειδικά σε μια δημόσια υπηρεσία;

Αναφέρθηκα στη δήλωσή σου και μόνο την οποία υπενθυμίζω:

...οποτε εγω επιλεγω δημοσιο....γιατι δεν θελω να εξαρτωμαι απο κανεναν πολιτικο μηχανικο εαν θα μου δωσει την δουλιτσα και στην τελικη μπορω να κανω και μελετες οταν τελειωσει το ωραριο μου και να υπογραφει καποιος αλλος.

Καταλαβαίνεις ότι αυτό που λες πέρα από ανήθικο είναι και παράνομο ή όχι; Ας ξεκινήσουμε από εκεί.

 

Και για όσους δεν γνωρίζουν αντιγράφω από το λεξικό:

decadence=ξεπεσμός, κατάπτωση, απαθλίωση

 

Θα πρέπει μήπως να ζητήσουμε και συγνώμη που μερικοί αντιστεκόμαστε σε τέτοιες νοοτροπίες;

Link to comment
Share on other sites

Καλά βρε Χάρης... τι θέλεις δηλαδή? να γίνει κλέφτης ο άνθρωπος?????? αφού έχει τους πελάτες ΤΟΥ, τι θέλεις? να τους αφήσει να τους πάρεις ΕΣΥ ή ΕΓΩ ή κάποιος άλλος που παλεύει για να ζήσει????? ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ μονοφαγά....

 

Κάποιος μας κοροιδεύει και γελάμε όλοι μαζί....

Link to comment
Share on other sites

decadence, προσυπογράφω αυτά που λέει ο Χάρης +1000%. Αν επιλέγεις το δημόσιο, ΕΣΥ ο ίδιος πετάς συνεργασίες που με κόπο δημιούργησες. Αν οι συνεργασίες αυτές δεν σε βοήθησαν να επιβιώσεις σαν ελευθερος επαγγελματίας είτε δεν ήταν καλές ή αρκετές είτε το πρόβλημα ήσουν εσύ. Πάντως αφού είσαι στο δημόσιο με αυτή τη νοοτροπία να την χαίρεσαι. Προσωπικά μου είναι ιδιαίτερα απεχθής αλλά δυστυχώς έχει αντίκτυπο και στους ευσυνείδητους ΔΥ.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ θα έλεγα πως είναι τουλάχιστον ξεδιάντροπο το 90% των πολιτικών μηχανικών και των αρχιτεκτόνων να πέρνουν το μεγαλύτερο μέρος της αμοιβής του μηχανολόγου, την οποία πληρώνει ο πελάτης για τον μηχανολόγο, μόνο και μόνο για να του δώσουν την δουλειά.oπότε μην μου μιλατε για ανηθικότητα και τα τοιάυτα!

 

Δεν έκλεψα την δουλειά κανενός συναδέλφου εν ωρα υπηρεσίας αν και πολλες φορες μου δοθηκε στο πιατο η ευκαιρια. Τώρα το τι κάνω στο σπιτι μου με τους δικου μου συνεργάτες ειναι δικο μου θέμα.

Link to comment
Share on other sites

@decadence

Άλλα λόγια να αγαπιώμαστε....

Κάνεις κάτι παράνομο και ανήθικο... τώρα αυτά περί μηχανολόγων κτλ είναι θέμα επ.δικαιωμάτων και ΤΕΕ.... το δικό σου είναι θέμα πειθαρχικού....

 

Τι να πεις?????? Και το χειρότερο είναι ότι έχει συνεργάτες που υπογράφους αντί για αυτόν...

ήμαρτον.......

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.