Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συναίνεση συνιδιοκτητών.


Recommended Posts

Ευχαριστω πολυ παλικαρια το περιμενα οτι επρεπε να ειναι το 100% της συνελευσης και οχι το 50+1 %. Αντε τωρα ψαξε βρες 50 ατομα που δεν πατανε στην συνελευση

 

Kαι μια ακομα που μου ρθε ερωτηση. αντε και συναινεσαν που θα βαλω στοιχεια 50 ατομων στην πλατφορμα του τεε. τρεις μερες θα γραφω και αν τα παρει

Edited by Manolis gon
Link to comment
Share on other sites

Σημειώνω ότι, η συγκεκριμένη δουλειά ΔΕΝ είναι δική σου, αλλά του ιδιοκτήτη!

Εκτός μόνο της περίπτωσης που έχεις extra αμοιβή γι' αυτό.....

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Αρχισαν τα οργανα...

Ιδιοκτητης εκανε δηλωση 4014 για οριζοντια ιδιοκτησια του η οποια περιλαμβανει και κοινοχρηστο χωρο, ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ απο τους υπολοιπουν "συνιδιοκτητες του κοινοχρηστου χωρου"

Οι υπολοιποι ιδιοκτητες της πολυκατοικιας απειλουν οτι θα τον καταγγειλουν στην πολεοδομια και οτι θα στραφουν εναντιον του ιδιοκτητη και του μηχανικου του.

 

Με αφορμη το παραπανω περιστατικο, θα ηθελα να κανω καποιες ερωτησεις:

1) Διαβαζω την παρ.2 του αρθρ.24 και δεν βλεπω να γραφει καπου με ΣΑΦΗΝΕΙΑ οτι χρειαζεται συναινεση συνιδιοκτητων. Συμφωνειτε?

2) Στην Β' φαση των δικαιολογητικων του Ν.4014, δεν αναφερει τιποτα το συστημα του ΤΕΕ για ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ.

Αυτο το 2ο το λεω οσον αφορα στις ευθυνες του μηχανικου.

 

Ποια η γνωμη σας?

Edited by Clemenza
Link to comment
Share on other sites

Ο μηχανικός φέρει ΑΚΡΙΒΩΣ την ίδια ευθύνη με τον ιδιοκτήτη και ό,τι αυτό συνεπάγεται.....

Link to comment
Share on other sites

Ο ν.4014 λεει οτι ευθυνη του μηχανικου ειναι η ορθη υποβολη των δικαιολογητικων και η ακριβης δηλωση των στοιχειων της δηλωσης.

Που λεει ο νομος οτι ειναι ευθυνη του μηχανικου να παραλαβει υπευθυνη δηλωση συναινεσης των συνιδιοκτητων ενος κοινοχρηστου χωρου?

Link to comment
Share on other sites

Βέβαια,

Καλο θα ηταν να ελεγες τι είδους κοινοχρηστο χώρο "κατελαβε", αν αυτο που κατελαβε περιεχεται μεσα στο συμβολαιο αγορας και συστασης οριζοντιας ιδιοκτησίας,

ή απο πότε εγινε η "καταληψη"

ή αν και οι λοιποί εχουν κανει παρομοια "καταληψη"...

 

και την εγκυκλιο των συμβ/φων ανω # 56 απο τον Ιασονα,

 

[ανεξαρτητα που υπαρχουν διαφωνιες ...]

 

η γ' παρ. σε βοηθαει

 

παντως, αν εν τελει, θεωρηθεί "κοινοχρηστο" με "παρανομη" καταληψη...

θες συναινεση...των συνιδιοκτητων...

και αυτο οφειλει να το ελεγξει ο μηχανικός...

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Που λεει ο νομος οτι ειναι ευθυνη του μηχανικου να παραλαβει υπευθυνη δηλωση συναινεσης των συνιδιοκτητων ενος κοινοχρηστου χωρου?

Εκεί που λέει ότι όλα τα έγγραφα υποβάλλονται με ευθύνη του ιδιοκτήτη και του μηχανικού του.

Βλέπεις ο μηχανικός οφείλει να γνωρίζει το νόμο και σίγουρα δεν μπορεί να αποποιηθεί των ευθυνών όταν προβαίνει σε ρύθμιση ενός χώρου που είναι ξεκάθαρα κοινόχρηστος. Δικαιολογίες τύπου δεν ήξερα, δεν γνώριζα δεν γίνονται και ιδιαίτερα πιστευτές, ούτε ανόητες ερ/σεις προσφέρουν ιδιαίτερη προστασία. Δυστυχώς συλλαμβάνεται να έχει προβεί σε μία παράνομη ενέργεια από την οποία είναι και ο μόνος ο οποίος αποκόμισε οικνμικό όφελος. Ο φτωχούλης και αδαής αυθαιρετούχος με άνεση θα του τα φορτώσει όλα -αυτός δικαιολογείται να "μην ήξερε"...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Πρόλαβε κι απάντησε ολοκληρωμένα, ορθά και με απόλυτη σαφήνεια ο συνάδελφος sagiasd, την απάντηση του οποίου επικροτώ!!!

Link to comment
Share on other sites

Κατ'αρχην, οπως ειπα, η υποθεση δεν ειναι δικη μου οποτε δεν γνωριζω λεπτομερειες.

Το θεμα ειναι οτι οταν με ρωτησαν αν ειναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ η συναινεση για ενταξη κοινοχρηστων χωρων στον 4014, απαντησα σε "dt" = ΝΑΙ (για την ακριβεια με ρωτησε δικηγορος αυτων που θελουν να τρεξουν στα δικαστηρια μηχανικο-ιδιοκτητη που εκανε την ενταξη στον 4014...)

Στη συνεχεια, πηγα να διαβασω ξανα τον νομο διοτι μου φανηκε πολυ ενδιαφερουσα η περιπτωση (κατι σαν "προσεχως" στον κινηματογραφο που λεμε...)

 

Διαβαζοντας τον νομο, ειδα οτι:

1) Η συναινεση ΔΕΝ συμπεριλαμβανεται στα απαραιτητα δικαιολογητικα του αρθ.24

2) Η συναινεση ΔΕΝ συμπεριλαμβανεται στα απαραιτητα αρχεια που πρεπει να ανεβασουμε στην Β΄ φαση

3) Η εγκυκλιος των συμβολαιογραφων (την οποια εχω υποψη μου) λεει οτι πρεπει να γινει τροποποιηση συστασης. Αν ο ιδιοκτητης = και ο εργολαβος-κατασκευαστης, σχεδον παντα υπαρχει ορος μεσα στη συσταση που λεει οτι μπορει να κανει ΜΟΝΟΜΕΡΗ τροποποιηση, οποτε ουτε γατα ουτε ζημια

4) Διαβαζοντας την παρ.2 του αρθ.24 μου γεννηθηκε η απορια αν μιλα για "ΣΥΝΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΟΡΙΖΟΝΤΙΑΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ"(εξ'αδιαιρετου δηλαδη) ή αν εξυπακουεται οτι μιλαμε και για "ΣΥΝΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ενος πχ. ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥ ΧΩΡΟΥ"

 

Μηπως υπαρχει καποια ερωτοαπαντηση/εγκυκλιος/εγγραφο που να ξεκαθαριζει οτι ειναι απαραιτητη η συναινεση?

Το ρωταω γιατι ναι μεν για μας ειναι "προφανες" οτι χρειαζεται (αφου κοινοχρηστος χωρος = πολλοι ιδιοκτητες), αλλα αν οι "τυποι της περιπτωσης που μου αναφερθηκε" ανατρεξουν στα δικαστηρια, μηπως ο ιδιοκτητης που εχει κανει την παρανομια πατησει πανω σε αυτο το "κενο" του νομου? (ή μηπως το κενο το βλεπω μονο εγω???)

 

Επισης μου εκανε εντυπωση και το γεγονος οτι θελει να τρεξει στα δικαστηρια και τον μηχανικο.

1) Εχει ευθυνη ο μηχανικος για το αν ο ιδιοκτητης πηρε συναινεση ή οχι? Και αν ναι (οπως λετε), που αναφερεται αυτο στον νομο???

2) Αν ο μηχανικος εχει παρει απο τον πελατη του υπευθυνη δηλωση οτι "εχει εξασφαλισει τη συναινεση ολων των συνιδιοκτητων", τοτε μπορει να μετακυλισει την ευθυνη στον ιδιοκτητη?

Edited by Clemenza
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.