Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Εκλογή διατομής καλωδίων


fliontas

Recommended Posts

Δεν μας δινεις ομως αρκετες πληροφοριες.Ποιο ειναι το μηκος της γραμμης?Θα χρησιμοποιησεις πολυπολικο καλωδιο η αγωγους για την τροφοδοσια της γραμμης?Τι υλικο (μονωση) θα εχουν?που θα τοποθετηθει η γραμμη (ενταφιασμενη, επιτοιχια)?Σε τι θερμοκρασια?

 

Υ.Γ.: Αν παρακολουθουσες τον κυριο Καμιναρη δεν θα ειχες τωρα τετοια προβληματα..

Link to comment
Share on other sites

  • 6 years later...

Συνάδελφοι καλησπέρα ήθελα την βοήθειά σας όσον αφορά την επιλογή διατομής αγωγού σε τριφασικό ρεύμα έστω ότι έχω ισχύ 80000w τάση 400v και ένταση 144,5Α η πτώση τάσης ας μην συμπεριληφθεί στο παράδειγμα συνεπώς η εκλογή διατομής γίνεται με την ένταση ως έχει ? δηλαδή για 144,5Α θα επιλέξω 70mm2 ή επειδή είναι τριφασικό κάνω 144,5/3=48,16Α άρα επιλέγω 16mm2 ?

 

 

Απαγορεύονται τα κεφαλαία στους τίτλους και στο κείμενο δημοσιεύσεων. Πάτα επεξεργασία και διόρθωσε το μήνυμά σου. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής.

Pavlos33

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Επειδή δίνεις τόσα στοιχεία πιθανόν να αναφέρεσαι σε κινητήρα 80KW του οποίου η ένταση ανά τύλιγμα είναι 144,5 Α , οπότε επιλέγεις το 70mm2 . Αν τώρα τα 80KW ήταν αμιγώς ωμικά φορτία (cosφ=1) και είχες κάνει ιδανικό καταμερισμό ανά φάση , δηλαδή ~26,7 KW/φάση , ακόμα κι έτσι προκύπτει ρεύμα εντάσεως 26.700/230=116,1 Α /φάση . Οπότε το 48,16 Α είναι εντελώς άτοπο.

 

Edited by Stavros Perakis
Link to comment
Share on other sites

maneni θεώρησα ότι η συνολική ένταση ρεύματος που μου προκύπτει πρέπει να διαιρεθει με το 3 επειδή έχω τρεις αγωγούς αλλά δεν είμουν σίγουρος και ως μηχανικοί πρέπει να είμαστε σιγουροι καθώς τα λάθοι μας κοστίζουν πολύ είτε σε χρήματα είτε κάποιας απώλειας συνανθρώπου μας! 

όπως κι αν έχει η απάντηση του stavros perakis με βοήθησε!

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

το ειχα καταλαβει τοι κατι τετοιο σκεφτηκες. ΚΑι επιεδη οπως λες τα λαθη κοστιζουν (εγω θα προσθεσω και την αγνοια) να υποθεσω οτι δεν ασχολεισε με ηλεκτρολογικα...

  • Like 1
  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δούλευα για κάποια χρόνια σε συνεργεία εγκαταστάσεων (υδραυλικά-ηλεκτρολογικά) ως βοηθός αλλά δεν είχα ασχοληθεί με χαρτιά-μελέτες. Έχω ανοίξει ένα γραφείο εδώ και ένα χρόνο περίπου και μου έρχονται διάφοροι για ηλεκτρολογικά σχέδια μάστορες-ιδιώτες όπως κατάλαβες σε αυτό το κομμάτι είμαι καινούριος και προσπαθώ να τα μάθω οπότε η δική σας εμπειρία θα με βοηθήσει αρκετά πιστεύω.(κάθε αρχή και δύσκολη) φίλε maneni

Link to comment
Share on other sites

η εμπειρεια μας δεν νομιζω να σε βοηθησει και δεν θα επρεπε να βασιζεσε σε αυτην.

Εγω δεν θα νρταπω να πω οτι οταν ξεκινησα το ελευθερο επαγγελμα (μετα απο χρονια ως μισθωτος) δεν ηξερα ποια ειναι η διαφορα του τριπολικου απο το τριφασικο.

Καθισα ομως και διαβασα οτι βρηκα μπροστα μου.  Και μετα ασχοληθηκα με την κατασκευη οπου εκει ξεστραβωθηκα.

Το ιδιο θα σε συμβουλευα και εσενα.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.