Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συντελεστής δόμησης για μικτή χρήση εντός οικισμού


Recommended Posts

Καλησπέρα,

 

ήθελα να ρωτήσω το εξής:

Έχουν κατασκευαστεί δύο οικοδομές διώροφες 275 τ.μ η κάθε μια

σε οικόπεδο έκτασης 716 τ.μ εντός οικισμού <2000 με διαδοχικές οικοδομικές άδειες για κατασκευή γραφείων, καταστημάτων χωρίς να έχει συσταθεί κάθετη ιδιοκτησία. Δεν υπάρχει υπέρβαση κάλυψης. Ο όροφος της μιάς από αυτές τις οικοδομές, έκτασης 129 τ.μ έχει διαμορφωθεί και πλέον χρησιμοποιείται ως κατοικία.Υπάγεται η παραπάνω περίπτωση στη διαδικασία τακτοποίησης αυθαιρέτου, η μπορεί να τακτοποιηθεί και με τον παλαιότερο νόμο για τους ημιυπαίθριους?

Τι ισχύει σχετικά με το συντελεστή δόμησης στην περίπτωση μικτής χρήσης εντός οικισμού, έτσι ώστε να μπορέσω να υπολογίσω την υπέρβαση δόμησης σε σχέση με την επιτρεπόμενη, για την προκειμένη περίπτωση?Δηλαδή, για κατοικία η μέγιστη δόμηση είναι 400 τ.μ για το εν λόγω οικόπεδο, ενώ για κατστήματα είναι 300 τ.μ για τα πρώτα 300 τ.μ και 0,60 για τα υπόλοιπα 249, 60 τ.μ δηλαδή 549,60 τ.μ συνολικά. Αν από αυτά τα 129 τ.μ έχουν πλέον χρήση κατοικίας ποιά είναι η υπέρβαση της συνολικά επιτρεπόμενης δόμησης?

Ευχαριστώ πολύ

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.