Μετάβαση στο περιεχόμενο

Χώρος ρυθμισμένος με ν. 3843 που παραβιάζει το Δ


Recommended Posts

Οσον αφορά τα ξεμπαζωμένα υπόγεια,

κατ'αρχάς με τον 3843 τακτοποιήθηκε η χρήση τους.

 

Εξάλλου, σύμφωνα, με την εγκύκλιο 17/2010 παράγραφος 6

"6. – Η ρύθμιση του ν. 3843/2010 αναφέρεται στην αλλαγή χρήσης των χώρων που

βρίσκονται εντός του εγκεκριμένου κτιριακού όγκου βάσει της οικοδομικής άδειας ανεξάρτητα από τη θέση του κτιρίου σε σχέση με την οριστική ή φυσική στάθμη του εδάφους."

 

Καλώς δηλ. εντάξαμε την αλλαγή χρησης παρ΄οτι υπήρχε αυθαιρεσία στα υψόμετρα.

 

Παράλληλα, με τον 4014 μπορεί να τακτοποιηθεί μόνο το ξεμπάζωμα, με αναλυτικό προυπολογισμό ως διαμορφωση εδάφους, όπως υποδεικνύει το παράδειγμα της εγκυκλίου 13

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Έχω μια περίπτωση παράβασης σε οικοδομή. Το επιτρεπόμενο δόμησης είναι 549,12 και κάλυψη 160,16 το διαμερισμά βρίσκεται στον τεέυταίο όροφο που είναι και το μοναδικό και έχει επιτρεπόμενη δόμηση 72,57.Ο ενδιαφερόμενος έχει κάνει υπέρβαση 55,88 τμ..η διευκρίνιση που θέλω να μου πείτε είναι, στην επιτρεπόμενη δόμηση θα βάλω το συνολικό της οικοδομής ή το επιτρεπόμενο ανα όροφο??και έχει κάνει μικρή υπέβαση στο ιδεατο στερεό το βάζω στις λοιπές παραβάσεις??

Και δεύτερη ερώτηση:

Σε μια παράβαση ενός παραθαλάσσιου εξοχικού χωρίς οικοδομική άδεια υπάρχει μάλλον η περίπτωση α κάνει υπέρβαση στον αιγιαλο..διότι το σπίτι απέχει 30 μέτρα από εκεί που σκάει το κύμα..σε αυτή την περίπτωση τι κάνουμε???

Link to comment
Share on other sites

Νομιζω θα βαλεις το συνολικο (549,12) γιατι δεν εχω ακουσει να υπαρχει επιτρεπομενη δομηση οροφου.

Τι εννοεις μικρη υπερβαση?

Για το παραθαλασσιο δε γνωριζω

Link to comment
Share on other sites

JTB θα συμφωνούσα σε αυτό που γράφεις, αν η δήλωση με τον 3843 ήταν σωστή. Προφανώς όμως όχι σωστή δεν ήταν αλλά ήταν και ψευδής. Διότι τακτοποιήθηκε χώρος που δεν μπορούσε να τακτοποιηθεί .

 

1. α. Επιτρέπεται μετά την καταβολή ειδικού προστίμου η διατήρηση για σαράντα (40) χρόνια ημιυπαίθριων χώρων, καθώς και χώρων που βρίσκονται στο υπόγειο, ισόγειο ή άλλη στάθμη του κτιρίου, οι οποίοι βρίσκονται μέσα στον εγκεκριμένο κτιριακό όγκο βάσει της οικοδομικής του άδειας, η οποία εκδόθηκε ή αναθεωρήθηκε έως 2.7.2009, και έχουν μετατραπεί σε χώρους κύριας χρήσης καθ’ υπέρβαση των όρων και περιορισμών δόμησης του ακινήτου και σύμφωνα με τις προϋποθέσεις, τους όρους και τη διαδικασία που ορίζονται στα άρθρα 5−7, εφόσον η χρήση τους δεν απαγορεύεται από τις πολεοδομικές διατάξεις για τις χρήσεις γης που ισχύουν στην περιοχή του ακινήτου.

Άρα η δήλωση είναι σαν να μην έγινε και αν το κυνηγήσουν θα έχει και τις ανάλογες επιπτώσεις ο ιδιοκτήτης.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.