Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Ερωτήσεις για Σύνταξη τοπογραφικού εντός Σχεδίου


Paul_Mix

Recommended Posts

Θα ρωτήσω μερικά βασικά πράγματα με το ρίσκο να "τα ακούσω"...

 

Πρόκειται για δυο Ναούς εντός σχεδίου, η εκκλησία δεν έχει συμβόλαια για τα ακίνητα αυτά και θέλει τοπογραφικά για να συντάξει συμβόλαια.

 

Για τον εναν ναο έχει ήδη συνταχθεί τοπογραφικό για διορθωτική πράξη εφαρμογής όπως αναφέρει. Αποτυπώνονται όλα τα ακίνητα του Ο.Τ. και των γύρω Ο.Τ. σαν να είναι μεγεθυνση της Πινακίδας του Ρυμοτομικού Σχεδίου, με περισσότερες όμως λεπτομέρειες.

Αυτό πώς το κατάφερε; Μπορώ να βρω σε ηλεκτρονική μορφή το Σχέδιο πόλης για να προσθέσω τις πληροφορίες από τις μετρήσεις;

 

Αυτό όμως το τοπογραφικό δεν έχει συντεταγμένες εξαρτημένες σε ΕΓΣΑ 87 και δεν αναφέρει την αρτιοτητα, οικοδομησιμοτητα.

Επομένως πρέπει να συνταχθεί νέο τοπογραφικό που θα έχει αυτές τις πληροφορίες;

Δεν θα έπρεπε να γράφει την αρτιότητα και οικοδομησιμότητα; ή μήπως για διορθωτικές πράξεις εφαρμογής δεν απαιτείται ο χαρακτηρισμός;

 

Επειδή όμως ο αύλιος χώρος δόθηκε κατόπιν συνεννόησης του ιδιοκτήτη του διπλανού οικοπέδου, δηλαδή παραχώρησε στο περίπου ένα μέτρο περιμετρικά του Ναού χωρίς να είναι οριοθετημένο, είναι αδύνατο να βρω τα ίδια ακριβώς όρια για να τα μετρήσω.

Τι μπορώ να κάνω σε αυτή τη περίπτωση;

Εαν μετρήσω κι εγώ στο περίπου, γύρω από το ακίνητο θα έχω διαφορετικά αποτελέσματα.

 

 

Για το τοπογραφικό που θα συντάξω για τον άλλο ναό θα πρέπει να μετρήσω όλα τα ακίνητα του Ο.Τ;

Στο τοπογραφικό όπως έχω ήδη αναφέρει, αποτυπώνονται ακόμα και τα γύρω Ο.Τ. και τα ακίνητα. Σ

Από την Πολεοδομία ζήτησα τις αξονοδιασταυρώσεις του Ο.Τ. που είναι το ακίνητο, μήπως πρέπει να ζητήσω και τις αξονοδιασταυρώσεις για τα γύρω Ο.Τ. για να μπορέσω να τα σχεδιάσω;

 

Επειδή όπως είπα δεν υπάρχουν συμβόλαια, πώς θα δω εαν είναι άρτα κατά κανόνα ή κατα παρέκκλιση;

Το ακίνητο για το οποίο έγινε διορθωτική πράξη εφαρμογής έχει πρόσωπο 3μ.

Μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο;!

 

 

Με συγχωρείτε για τις ερωτήσεις αλλά πριν απευθυνθώ σε Τοπογράφο Μηχανικό, θα ήθελα να ξέρω μερικά βασικά πράγματα.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε, εάν κάνεις αναζήτηση εκτιμώ πως θα βρείς κάποια θέματα που θα σε βοηθήσουν στο ζήτημα συσχετισμού της αποτύπωσης σου με την πράξη εφαρμογής.

Εν συντομία, αποτύπωσε σταθερά στοιχεία τα οποία φαίνονται στο διάγραμμα της πράξης εφαρμογής και στα οποία αποδίδονται συν/νες (είναι δηλαδή κορυφές παλαιών ή νέων ιδιοκτησιών). Αποτύπωσε ικανό αριθμό σταθέρων τέτοιων σημείων , ας είναι και εκτός του εύρους αποτύπωσης σου για το συγκεκριμένο οικόπεδο. Ενταξε την αποτύπωση σου στο σύστημα συν/νων της πράξης εφαρμογής και εν συνεχεία απλά εφαρμόζεις τα όρια της πράξης.

Εάν βρεις στάσεις του μελετητή επί του εδάφους, είναι ακόμα καλύτερο να χρησιμοποιήσεις αυτές για ένταξη.

Στο θέμα της αρτιότητας, πάρε όρους δόμησης από την πολ/μία και δες αν είσαι άρτιος. Εάν είσαι στην παρέκκλιση και δεν έχεις συμβόλαια, δεν ξέρω τι να σου πω, είναι άλλο θέμα..Ξεκίνα από συμβόλαια όμορων ώστε να εμμέσως να διαπιστώσεις από πότε υπάρχει η ιδιοκτησία που σε ενδιαφέρει.Θα σου έλεγα πως τυπικά η πράξη εφαρμογής δεν μπορεί να αφήνει μη άρτια οικόπεδα αλλά ποτέ δεν ξέρεις..πολλά γίνονται από λάθος...Ψάξε πάντως καλύτερα, όλο και κάποιος τίτλος θα υπάρχει..

Και last but not least, συνεργάσου με τοπογράφο μηχανικό!!!

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την απάντηση

 

Τις συντεταγμένες για σταθερά σημεία (κορυφές παλαιών ή νέων ιδιοκτησιών) τα οποία φαίνονται στο διάγραμμα της πράξης εφαρμογής, θα τις πάρω από την Πολεοδομία;

Έχω την Πινακίδα του Ρυμοτομικού Σχεδίου που δεν εχει συντεταγμένες και τις αξονοδιασταυρώσεις του Ο.Τ. που έχει τις συντεταγμένες του Ο.Τ. αλλά όχι των ιδιοκτησιών

Link to comment
Share on other sites

Πολύ πιθανό να υπάρχει το αρχείο σε ψηφιακή μορφή. Ακόμη και πράξεις εφαρμογής και προ του 95' υπάρχουν.

Αρχικά προτείνω να απευθυνθείς στην τοπική τεχνική υπηρεσία, είναι το πιθανότερο να βρείς εκεί ότι χρειαστείς.

Ητοι, το σχέδιο, το τεύχος με τα όρια (συν/νες) των τελικών οικοπέδων, το τεύχος των στάσεων του μελετητή με τις εξαρτήσεις κτλ (ίσως και την πολυγωνομετρία για τιμές τυχόν τριγωνομετρικών εκεί γύρω που χρησ. σε utm).

Επίσης, θα υπάρχει και λεπτομερής αποτύπωση όλων των υπαρχόντων ιδιοκτησιών,κάτι που σε βολεύει.

Κατά τα τ'αλλα, όπως σου είπε ο Δημήτρης πιο πάνω.

 

Προσπάθησε αρχικά να βρείς 2 στάσεις της αρχικής μελέτης.Θέλει κόπο,αλλά προσπάθησε το,θα χεις το καλύτερο αποτέλεσμα.

 

Υ.Γ. σε περίπτωση που σου αρνηθούν την ύπαρξη του dwg, ή δε το δίνουν, παρακάλεσε με ευγενικό τρόπο έστω ένα κομμάτι, που να περιλαμβάνει αυτά που χρειάζεσαι.

Υ.Γ.2, εάν έρθεις σε επαφή με κάποιο τοπογραφο που δραστηριοποιείται εκεί, θα έχει σίγουρα όλα αυτά τα στοιχεία.

Link to comment
Share on other sites

Την υποχρέωση εισφοράς σε γη και χρήμα θα την βρω από τις τεχνικές υπηρεσίες;

 

Τα ονόματα των ιδιοκτητών των όμορων οικοπέδων θα τα βρω εκεί ή θα πρέπει να πάω στο υποθηκοφυλάκειο;

 

Η αρτιότητα και οικοδομησιμότητα των όμορων οικοπέδων θα πρέπει να αναγράφεται; Σε τοπογραφικά εντός σχεδίου που έχω δει, δεν υπάρχει αυτή η πληροφορία

Link to comment
Share on other sites

Στην τεχνική υπηρεσία οφείλουν να έχουν και εκείνο το τεράστιο βιβλίο εγγραφών το οποιο αναφέρει ιδιοκτήτες, εισφορές σε γή χρήμα, αρ. οικ και εμβαδά.

 

Για την απόφαση νομάρχη φαντάζομαι πως ναι. Εάν βρείς κάποιο συμβόλαιο που έχει γίνει για οικοπεδο της Π.Ε. θα το αναγράφει σίγουρα. (ή κάποια διορθωτική).

Ισως το αναγράφει και ο πίνακας,αλλά δε το θυμάμαι.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε, η εισφορά σε γη έχει δοθεί από την στιγμή που η πράξη εφαρμογής είναι κυρωμένη. Εσένα σε αφορά το τελικό πλέον οικόπεδο (εκτός και επανεξετάζεις τα όσα αναγράφονται στους πίνακες της διορθωτικής ως προς την ορθότητα τους). Επίσης η εισφορά σε χρήμα, δεν επηρρεάζει κάτι. Ολα τα στοιχεία αυτά όμως βρίσκονται στους πίνακες της πράξης εφαρμογής, και μάλιστα στην περίπτωσή σου, στους διορθωμένους πίνακες τους οποίους , μαζί με την απόφαση νομάρχη, θα πάρεις από την αρμόδια πολεοδομία ή τεχνική υπηρεσία του δήμου.

Οσο για τους όμορους, θα μπορούσες να ξεκινήσεις ρωτώντας τους επί τόπου.

Καλή συνέχεια.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις και την συναδελφική αλληλεγγύη.

 

Σε τοπογραφικό άλλης ιδιοκτησίας αναγράφεται η απόφαση Νομάρχη για την κύρωση της Π.Ε.

Βρήκα όμως μια βεβαίωση που εκδόθηκε μετά την απόφαση Νομάρχη για την κύρωση, που γράφει ότι "το οικόπεδο αυτό οφείλει εισφορές σε γη και χρήμα από την επέκταση του Σχεδίου Πόλεως, το ύψος των οποίων δεν μπορεί να εισπραχθεί διοτι δεν έχει τελειώσει η διαδικασία είσπραξης"

 

Υπάρχει η περίπτωση να συμβαίνει το ίδιο και για ακίνητα που με ενδιαφέρουν;

 

 

όπως και να έχει, μάλλον ο αρμόδιος μηχανικός της Πολεοδομίας για τα θέματα της Π.Ε. θα με κατατοπίσει για ότι χρειάζεται ώστε να μπορέσω να συνεννοηθώ με τον τοπογράφο

Link to comment
Share on other sites

  • 8 years later...

Καλησπέρα!

Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: 

Στα Τοπογραφικά Διαγράμματα που συντάσω εκτός από το εμβαδόν του περιγράμματος του κτιρίου υπολόγιζα και την συνολική επιφάνεια του. Μου έτυχε όμως περίπτωση στην οποία για να υπολογιστεί η συνολική επιφάνεια της οικοδομής είναι μια νέα εργασία γιατί περιλαμβάνει Η/Χ, εξωτερικά κλιμακοστάσια τα οποία τελικά στεγάστηκαν κ.ά. Εσείς πως ενεργείτε σε παρόμοιες περιπτώσεις και κάτω από την πίεση του πελάτη να γνωρίζει την επιφάνεια ώστε να την δηλώσει στο έντυπο του Κτηματολογίου;

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.