Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

ΚΑΔ για εμπορία φωτοβολταϊκού συστήματος


lym

Recommended Posts

Καλησπέρα. Λοιπόν έχω ένα φωτοβολταικό σύστημα σε δώμα το οποίο εχεί εγκριθεί και πρέπει να το κατασκευάσω άμεσα.

Λοίπον, έγω θέλω να πάρω από τον προμηθευτή στην Αθήνα όλο των φωτοβολταικό εξοπλισμό και να υον τοποθετήσω στην ταράτσα του πελάτη,και μετά να κόψω ένα τιμολόγιο που να περιλαμβάνει την μελέτη,προμήθεια και εγκατάσταση του φωτοβολταικού συστήματος. Εγώ σαν ελεύθερος επαγγελματίας και φυσικό πρόσωπο (όχι εταιρεία) τι καδ πρέπει να έχω δηλωμένο στην εφορία για να είμαι καλυμμένος?

Υπόψιν ότι μέχρι στιγμης έχω καδ που ξεκινά απο 71 και είναι υπηρησίες ηλεκτρολόγου μηχανικού γενικά

Link to comment
Share on other sites

να περιλαμβάνει την μελέτη,προμήθεια και εγκατάσταση του φωτοβολταικού συστήματος

Αν κάπου ανάμεσα σ΄αυτά που γράφεις χωρέσουμε και την φράση "λιανική πώληση" τότε έχουμε τον ΚΑΔ 47.54.54.41 ΛΙΑΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ.
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

να περιλαμβάνει την μελέτη,προμήθεια και εγκατάσταση του φωτοβολταικού συστήματος

Αν κάπου ανάμεσα σ΄αυτά που γράφεις χωρέσουμε και την φράση "λιανική πώληση" τότε θα χρειαστείς τον ΚΑΔ 47.54.54.41 ΛΙΑΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ καθώς και τον ΚΑΔ 43.21.10 ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ.
Link to comment
Share on other sites

Δεν μπορει να θεωρηθει σαν εκτελεση εργου στην οποια χρησιμοποιείς υλικά που αγοράζεις για το συγκεκριμένο έργο οπότε να μην χρειαστεί να δηλώσει ΚΑΔ εμπορίας;

Link to comment
Share on other sites

Στη περίπτωση που βάλεις σε ένα ΚΑΔ τη λέξη "Λιανική" υποχρεούσαι - σύμφωνα πάντα με τη δ/ντρια του Μητρώου της δικής μου ΔΟΥ - να έχεις ταμειακή! Λιανική = κατάστημα, ταμειακή....

 

Πρακτικά για το ΦΒ σύστημα θα πρέπει να υπάρχει τιμολόγιο πώλησης αφού το κόστος υλικών ξεπερνά κατά πολύ την αξία της εγκ/σης... Το θέμα είναι αν μπορείς να το αντιμετωπίσεις σαν έργο... οπότε να θεωρούνται ενσωματωμένα υλικά... αλλά νομίζω ότι δεν είναι σωστό να αντιμετωπιστεί έτσι γιατί δεν "ενσωματώνονται", αλλά τοποθετούνται... Δεν είναι γυψοσανίδα, πλακάκι κλπ... Πιο πολύ αντιστοιχούν στα έπιπλα, τα οποία τα αγοράζεις με τιμολόγιο πώλησης και περιλαμβάνουν την εργασία.

 

Δεν υπάρχει ΚΑΔ για ΦΒ συστήματα όπως το σκέφτεσαι...

Link to comment
Share on other sites

Επειδή με ενδιαφέρει και μένα αυτό το θέμα μιας και έχουμε ιδρύσει μια τεχνική εταιρία και σκεφτόμαστε να ασχοληθούμε και με τα Φ/Β μιας και είναι η μόδα της εποχής, όσοι κάνετε κάτι αντίστοιχο τι ΚΑΔ έχετε.

Αυτό με την ταμιακή είναι ένα θέμα και το έχω ξανακούσει και από αλλού. Πως μπορεί να αντιμετωπιστεί μια τέτοια περιπτωση χωρις εμπορικό ΚΑΔ; Αν θεωρηθεί προσθήκη σε έργο δεν γίνεται;

Link to comment
Share on other sites

Επειδή και εμένα με απασχόλησε το ζήτημα αυτό για εγκατάσταση που αναμένεται να γίνει μέσα στο μήνα.

Ρώτησα λοιπόν τον αρμόδιο υπάλληλο στην εφορία (στον Κώδικα) και μου είπε να κάνω τα εξής:

  1. να προσθέσω ΚΑΔ για αυτό που θέλω (έβαλα 432100000 Ηλεκτρικές Εγκαταστάσεις).
  2. Αφού θα τιμολογήσω όλα τα υλικά σε εμένα, (πάνελ, inverter κτλ) και προσοχή όλα τα τιμολόγια θα έχουν τόπο αποστολής την έδρα του πελάτη και ΌΧΙ την δικιά μου (γιατί αλλιώς θα πρέπει να έχω αποθήκη, άρα να κόβω Δελτία αποστολής κτλ).
  3. Θα κόψω στον πελάτη μια απόδειξη (όχι τιμολόγιο) λιανικής (εγκατάσταση φ/β συστήματος μετά υλικών). Διπλότυπη- τριπλότυπη δεν παίζει ρόλο
  4. Πάω στην εφορία και μου την τρυπάνε. Μου είπε επίσης εάν θέλω (θα το κάνω) να γράψω σε μια Α4 τα υλικά, ώστε όταν θα τρυπήσω την απόδειξη να είναι και αυτά μέσα)

Όλα γράφονται στα βιβλία εσόδων εξόδων.

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει απόδειξη λιανικής χειρόγραφη; Εγώ μόνο τις ταμειακής ξέρω. Μήπως εννοείς παροχής υπηρεσιών (ΑΠΥ);

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.