Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περίεργη περίπτωση του Ν.4014


Recommended Posts

Κατάστημα που μόλις είδα....

1. Εχει διαφοροποίηση της πρόσοψης κατά 2,20μ αλλά και κόντυμα του βάθους κατά 0,60μ οπότε, ως παράβαση κάλυψης και δόμησης παίρνω απλώς το επιπλέον εμβαδόν, σωστά; Αγνοώ δηλάδή τη διαφοροποίηση του σχήματος, έτσι δεν είναι;

 

2. Το περίεργο είναι με το ύψος... Αδεια του 75 δείχνει 8,00Χ11,80Χ4,60 και βρίσκω 10,20Χ11,20Χ5,50 αλλά το θέμα είναι ότι στο μεταξύ έχει αλλάξει κατά ένα ύψος Χ (Δεν το γνωρίζω) το υψόμετρο του δρόμου.... Το διπλανό διαμέρισμα ήταν υπόγειο και έχει γίνει ισόγειο. Το κατάστημα προφανώς άλλαξε από την άδεια αλλά εγώ δεν ξέρω τί να κάνω το επιπλέον ύψος αφού δεν έχει παρανομήσει στη πράξη ο άνθρωπος, το υψόμετρο του δρόμου άλλαξε.Τι θα κάνατε εσείς, θα βάζατε υπέρβαση ύψους από την άδεια ή όχι;

 

3. Δίπλα του έχει σχολείο και ο ΟΣΚ του "πήρε" τμήμα του οικοπέδου για προαύλιο αλλά δεν υπάρχει κάποια πράξη που να λέει πόσα μέτρα είναι και προφανώς δεν υπάρχει κάποιο νέο τοπογραφικό.... Εγώ τώρα, ΠΩΣ θα υπολογίσω μέτρα οικοπέδου, καλύψεις, υπερβάσεις κλπ...???

 

Βοηθάτε γιατί μάλλον πέτυχα κελεπούρι!!!!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

JTB,

 

1) Όχι (αν κατάλαβα καλά τι εννοείες). Αυθαίρετα είναι τα τμήματα εκτός του εγκεκριμένου περιγράμματος.

 

Δηλαδή, έστω εγκεκριμένο περίγραμμα 10μ x 8μ (πρόσωπο x βάθος)

Αν στην πράξη έχει γίνει 12μ x 7μ

 

τότε το αυθαιρετο τμήμα είναι 2μ x 7μ = 14τμ.

 

Και όχι (12x7=84τμ) - (10x8=80τμ) = 4τμ!!!!

Δεν ελέγχεις δηλαδή μόνο διαφορά εμβαδού. Το ότι σε κάποιο άλλο σημείο του κτίσματος δεν υλοποιήθηκε κάτι, δεν σημαίνει οτι εσύ έχεις επεκταθεί λιγότερα τετραγωνικά ως προς το νόμιμο περίγραμμα!

 

2) Πήρε άδεια χωρίς βεβαίωση υψομέτρων; (δεν ξερω βέβαια τι ίσχυε το 75); Το καθαρό ύψος του καταστήματος είναι όσο προέβλεπε η άδεια; Έστω οτι δεχόμαστε πως έγινε ταπείνωση του υψομέτρου της οδού (πότε;), η αύξηση του ύψους του κτηρίου οφείλεται λοιπόν σε "αποκάλυψη του υπογείου"; Γιατί η πλάκα δαπέδου του καταστήματος δε μπορεί να "μετακινήθηκε". Πάρε αυτή σαν στάθμη αναφοράς και σύγκρινε ύψος καταστήματος και υψομετρική διαφορά από φυσικό/διαμορφωμένο έδαφος βάσει αδείας.

 

3) Δε γίνεται να μην υπάρχει κάποια πράξη! Πώς του το πήρε δηλαδή ο ΟΣΚ! Μην τρελαθούμε! Ψάξε λίγο καλύτερα. Αν αποδείξεις οτι η αυθαιρεσίες έγιναν πριν την απομείωση του εμβαδού του οικοπέδου κατά τη γνώμη μου μπορείς να υπολογίσεις τα επιτρεπόμενα πολεοδομικά μεγέθη βάσει του τότε εμβαδού. Διαφορετικά πας με το σημερινό εμβαδόν.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.