Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Βεβαίωση Μηχανικου-προγραμμα ΤΕΕ


Recommended Posts

Ηθελα να ρωτήσω το εξής γιατί από κανένα έγγραφο που έχω διαβάσει δεν έχει καταστεί σαφές.

 

Την βεβαίωση μηχανικού, ποιές ειδικότητες μηχανικών έχουν δικαιοδοσία να την υπογράψουν???

Στην επισήμανση που βγήκε από το ΤΕΕ , ναι μεν ξεχωρίζει τις ειδικότητες αλλα αναφέρει ότι αφορά στην διαδικασία της ρύθμισης αυθαιρέτου και όχι στην βεβαίωση περι μη αυθαιρεσιών.!!!

Είμαι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Η/Υ και θέλω βεβαίωση για το σπίτι των γονιών μου, ωστε να μεταβιβαστεί..Δεν έχουν εκτελεστεί αυθαιρεσίες.Μπορώ να βγάλω βεβαίωση μηχανικου???

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 396
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλησπέρα!Με όλες τις βεβαιώσεις περί μη αυθαιρέτου που έχουν δοθεί μέχρι σήμερα και δεν έχουν μπει στο σύστημα-γιατί δεν υπήρχε- τι γίνεται? Και ούτε ιδιωτικά συμφωνητικά έχουμε, σε περίπτωση που μας τα ζητήσει το τεε...Και άντε, αυτά τα κάνουμε, με τις βεβαιώσεις που τις έχουμε ήδη δώσει τι κάνουμε?

Link to comment
Share on other sites

Το δελτίο τύπου στις 5.10 έλεγε ότι θα συμπεριληφθούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα και οι βεβαιώσεις που έχουν ήδη εκδοθει.Δηλαδή θα κάνουμε τώρα και τις δηλώσεις των βεβαιώσεων που έχουμε ήδη δώσει...Το θέμα είναι τελικά καταθέτουμε συμφωνητικό για τη βεβαίωση?????Η απλά βάζουμε τη συμφωνηθέντα όπως ανέφεραν οι συναδελφοι κόβουμε μια απόδειξη στο πελάτη και τέλος????Έχει καταλήξει κάποιος στο τι γίνεται τελικά...

Link to comment
Share on other sites

Και μετά τι κάνεις Μανώλη; Χρειάζεται και εισαγωγή έργου στο σύστημα αμοιβών; Καταθέτεις αφού κάνεις και αυτό τα 1600+ΦΠΑ της "νόμιμης" αμοιβής στην ΕΤΕ για να γίνει η κράτηση υπέρ ΤΕΕ; Πληρώνεις και ΤΣΜΕΔΕ-ΕΜΠ; Χθες μια συμβολαιογράφος μου ζήτησε να απαλείψω τα πάντα από το πρότυπο του ΤΕΕ (μετά την αναφορά των 1,2,3 κλπ. "στοιχείων που μου επιδόθηκαν") και να γράψω μόνο:

"βεβαιώνω ότι: Στο μεταβιβαζόμενο ακίνητο ή αυτοτελή/οριζόντια δεν υφίσταται αυθαίρετη κατασκευή και δεν έχει εγκατασταθεί αυθαίρετη χρήση και αυτό υφίσταται νομίμως (Κατά την παρ. 1 του άρθρου 23 του Ν. 1577/1985 ως έχει τροποποιηθεί και ισχύει (οικοδομ. άδεια, νομιμοποιήσεις κτλ.))" και στη συνέχεια να αφήσω τα "Για τον πραγματοποιούμενο έλεγχο και τη βεβαίωση επί των αποτελεσμάτων αυτού δεν υπολογίστηκαν τα πάχη επιχρισμάτων ..." (κλπ.). Πως είναι δυνατό να βγει τέτοια βεβαίωση από το σύστημα;

 

Οι βεβαιώσεις δεν έχουν 1600+ΦΠΑ. Από το ΤΕΕ μας είπαν ότι βάζουμε τη συμφωνημένη αμοιβή.Όσον αφορά το κείμενο θα λέτε της συμβολαιογράφου ότι τώρα οι βεβαιώσεις βγαίνουν από το σύστημα αυτόματα.Το κείμενο που υπάρχει εφόσον επιλέξεις την κατηγορία της βεβαίωσης το αφήνεις ως έχει και απλώς εσύ μπορείς να προσθέσεις αυτά που νομίζεις γράφοντας τα στην τεχνική έκθεση στα "πρόσθετα στοιχεία".Εκει ( στα πρόσθετα στοιχεία) στα αντίστοιχα κουτάκια συμπληρώνεις την αμοιβή που είπαμε και την ημερομηνία αυτοψίας (για δική μας εξασφάλιση σε τυχόν κατασκευές μετά από αυτήν την ημερομηνία)

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει στο Δελτίο Τύπου που έβγαλε το ΥΠΕΚΑ στις 5.10.11....

 

Ευχαριστώ Manolis gon για τις διευκρινήσεις ήσουν ιδιαίτερα κατατοπιστικός....

 

Κάτι τελευταίο...κρατήσεις τεε τσμεδε για τις βεβαιώσεις δεν δίνουμε????

Edited by nasa
Link to comment
Share on other sites

Εφόσον δεν έχει ορισθεί ακόμα, ούτε χρειάζεται για την υποβολή δηλώσεων α/α έργου, κρατήσεις δεν πληρώνονται. Αυτό αναφέρθηκε και στο σμεινάριο του ιεκεμ στις 27.10 στην Αθήνα. ΦΠΑ και ΦΕΜ επι στης συμφωνηθείσας και ιδιωτικό συμφωνητικό πελάτη - μηχανικού για την αμοιβή ώστε να κατατεθεί ο συγκεντρωτικός πίνακας στην εφορία για το 11. Ωστόσο, αυτό με το ΦΕΜ με προβληματίζει διότι δεν πρόκειται για κάποια μελέτη ή επίβλεψη, δεν είναι κάποιο έργο, είναι παροχή υπηρεσίας. Ξέρει κάποιος συνάδελφος να απαντήσει έγκυρα;

Link to comment
Share on other sites

Συναδελφε το συμφωνητικό με ποιο τρόπο το καταθέτουμε στο τεε γνωρίζεις? Ένα υπόδειγμα καταστάσεων που πρέπει να καταθέτουμε ηλεκτρονικά, όπως αναγράφεται,στο τεε είναι το ακόλουθο που μου έδωσε ολογιστής μου.

Γνωρίζει κάποιος κάτι καινούργιο για αυτά τα συμφωνητικά? Μήπως για τις βεβαιώσεις δεν πρέπει να στείλουμε συμφωνητικό εφόσον δεν έχει οριστή ελάχιστη - νόμιμη αμοιβή για αυτές τις περιπτώσεις??

Edited by nasa
Link to comment
Share on other sites

Οι κρατήσεις για τις βεβαιώσεις είναι στον αέρα. Δεν έχουν πει κάτι συγκεκριμένο γιατί δεν υπάρχει εδώ "νόμιμη" αμοιβή και έτσι μάλλον δεν ασχολούνται.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.