Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ερωτήσεις-Απαντήσεις που φάσκουν και αντιφάσκουν!


Recommended Posts

Στο Β' γκρουπ ερωτοαπαντήσεων στην ερωτ.-απαντ. 2 αναφέρει ότι ο ημιυπαίθριος δηλώνεται ως κύριος χώρος με αλλαγή χρήσης (δηλαδή Χ1.0Χ1,4)

 

Στο Γ' γκρουπ στην απάντηση 25 αναφέρει ότι ημιυπαίθριος χώρος ο οποίος έχει μετατραπεί σε δωμάτιο υπολογίζεται μόνο ως υπέρβαση δόμησης (δηλαδή Χ1.0 συνήθως...)

 

Είναι conflict ή μου φαίνεται;;; Ή ισχύει το μεταγενέστερο;

Link to comment
Share on other sites

Αλλαγή χρήσης έχουμε έτσι κι αλλιώς. Σίγουρα υπολογίζεται ως κύριος χώρος (και όχι βοηθητικός). Δεν παίρνει όμως την προσαύξηση του συντελεστή αλλαγής χρήσης αλλά μόνο την υπέρβαση του Σ.Δ.

Link to comment
Share on other sites

Δεν ρωτάει ποιο είναι το σωστό αλλά επισημαίνει πως άλλα λένε την μία φορά και άλλα (αντίθετα) την άλλη φορά.

Αυτό ένα πράγμα μπορεί να σημαίνει.

Πως αυτός που δίνει τις απαντήσεις είναι διαφορετικό άτομο και οι απαντήσεις είναι αποτέλεσμα της αίσθησης του νόμου που έχει ο κάθε ένας που απαντάει.

Δηλαδή της εκδιδομένης επί χρήμασι γυναικός το σιδηρούν κιγκλίδωμα.

Link to comment
Share on other sites

@plethron : Δεν έχω αλλαγή χρήσης γιατί απλούστατα δεν έχω αρχική χρήση... Το σωστό είναι η απάντηση του FAQ C (3ος γύρος).

Οι Η/Χ δεν ήταν ποτέ ορισμένοι ως βοηθητικοί χώροι. Το ίδιο και οι εξώστες.

Link to comment
Share on other sites

δηλαδη συναδελφοι ο η/χ ειναι μονο Υ.Δ και ΟΧΙ αλλαγη χρηση 1.4?

γιατι οντωσ στο Α' μερος ειπαν ΝΑΙ αλλαγη χρησησ και στο Γ' μερος το καταλαβα οτι μονο Υ.Δ ειναι...

σωστά?

Link to comment
Share on other sites

Στην ημεριδα του τεε στις 27/10 για τα αυθαιρετα, ειπαν οτι κανονικα δεν θα πρεπει να πηγαινει και με αλλαγη χρησης. Πιο συγκεκριμενα, ειπαν οτι δεν εχουμε αλλαγη χρησης εαν η νεα χρηση περιλαμβανεται στην υπαρχουσα Ο.Α. Δηλαδη, αν η Ο.Α. ειναι για κατοικιες, τοτε τα υπογεια, παταρια, η/χ που γινονται κατοικια δεν πρεπει να πανε με 1,4. Αυτο, βεβαια, ειναι του τεε εκτιμηση και περιμενουν και απο το υπεκα να το ξεκαθαρισει

Link to comment
Share on other sites

Οι η/χ ως ένα ποσοστό (15% δεν είναι?) δε μετράνε στο δόμηση. Άρα θα μπορούσαν να πουν έως 15% ως ΒΧ και από κει και πάνω ως ΚΧ. Και οι στεγασμένες βεράντες που τις θεωρούν η/χ ? Δηλαδή οι βεράντες ΚΧ και τα κιόσκια με αναλυτικό ? Δηλαδή αν έχω κιόσκι που έχω χτίσει την πλάτη οπότε είναι ανοιχτό μόνο από 3 πλευρές θα το βάλω κι αυτό ως ΚΧ ??? ΜΗ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ !!!!!

Link to comment
Share on other sites

Πλάκα μας κάνεις; Δεν φτάνουν τα χίλια δύο μπερδέματα που έχουμε, θα υπολογίζουμε και ποσοστά... Ασε που δεν έχω καταλάβει τί ακριβώς λες...

Το κιόσκι που αναφέρεις θα πάει με αναλυτικό... Μήν υπερβάλλεις, υπάρχουν μπερδέματα αλλά εδώ τα πράγματα είναι ξεκάθαρα...

Link to comment
Share on other sites

Όσο τραβηγμένο είναι να πάνε όλα ως κύριοι χώροι, άλλο τόσο είναι και τα ποσοστά, απλά με τα ποσοστά είναι πιο "δίκαιο".

Τέλος πάντων... ότι και να λέμε εμείς, αυτοί αποφασίζουν και γι' αυτό το θέμα έχουν αποφασίσει ήδη:

 

Οι η/χ και οι στεγασμένες βεράντες υπολογίζονται ως ΚΥΡΙΟΙ χώροι. Τέλος.

Link to comment
Share on other sites

Κάτσε architect γιατί έτσι λέγαμε και για την αλλαγή χρήση των ΗΧ όταν βγήκε το Β' μέρος των απαντήσεων από το ΥΠΕΚΑ και ήρθε το Γ΄ μέρος και τα αναίρεσε. Όσο δεν βγαίνει κάτι πιο επίσημο επίσημο (πχ εγκύκλιος) δεν μας εγγυάται κανείς ότι αύριο μεθαύριο δεν θα βγεί Δ' μέρος απαντήσεων που θα λέει ότι οι ΗΧ πάνε ως βοηθητικοί. :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.