Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

κατοικια με οικοδομικη αδεια - αλλα σε μη αρτιο γηπεδο !!


Recommended Posts

Κατοικια κατασκευαστηκε με οικοδομικη αδεια σε γηπεδο που παρουσιαστηκε ως αρτιο κατα παρεκκλιση, αλλα στην πραγματικοτητα το γηπεδο ηταν και ειναι μικροτερου εμβαδου απο την αρτιοτητα αυτη.

 

Τι γινεται σε αυτην την περιπτωση; Δηλωνεται με τον Ν.4014/2011 ή οχι; Και αν δηλωνεται - με ποιο τροπο; Στον υπολογισμο του προστιμου λαμβανεται με οικοδ. αδεια ή χωρις οικοδ. αδεια; Θεωρουμε ολα τα τ.μ. της κατοικιας αυθαιρετα ή ισχυει κατι αλλο;

Link to comment
Share on other sites

θεωρώ ότι η οικοδομική άδεια είναι άκυρη, συνεπώς υπολογίζεις τα πρόστιμα για ολόκληρη την κατασκευή θεωρώντας ότι δεν υπάρχει άδεια. Αν το κοιτάξεις με την εις άτοπο, αν συμπληρωνες ότι έχει άδεια, ποια τετραγωνικα θα εβαζες για υπέρβαση, και τι θα συμπλήρωνες στην υπέρβαση δόμησης κάλυψης κτλ?? Αφου το αγροτεμάχιο είναι μη αρτιο, δεν μπορεις να συμπληρώσεις υπέρβαση κάλυψης, πλαγιες αποστασεις, υπεβαση δόμησης κτλ

Link to comment
Share on other sites

Από τη στιγμή που η άδεια εκδόθηκε με αναληθή στοιχεία θεωρείται άκυρη. Θα έλεγα να πάρεις με κάποιο τρόπο γραπτώς από την πολεοδομία μια βεβαίωση ότι η άδεια ακυρώνεται για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Αν αυτό είναι αδύνατο θα έλεγα να το θεωρήσεις όλο αυθαίρετο, με ότι αυτό συνεπάγεται για το πρόστιμο- διπλασιασμό δηλαδή.

Link to comment
Share on other sites

Συνεχιζοντας το θεμα αυτο - πρεπει να δουμε κατα ποσο εχει εφαρμογη και το αρθ.24 παρ.1γ (ι ή ιι ή ιιι) του Ν.4014/2011 - που ουσιαστικα μας δινει την δυνατοτητα μιας ''μεταφορας συντελεστη δομησης'' απο συμπληρωματικο ακινητο ή μιας πληρωμης στο Πρασινο Ταμειο ποσου που αντιστοιχει στην διαφορα εκτασης του γηπεδου απο την προβλεπομενη αρτιοτητα του.

 

Βεβαια οπως οριζεται παρακατω στο νομο ο ιδιοκτητης δεν απαλλασεται απο το ειδικο προστιμο που προβλεπεται.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Θετω ενα νεο ερώτημα σαν προεκταση του προηγούμενου... Όταν έχω αρτιότητα μπορώ πάλι να χρησιμοποιήσω συμπληρωματικό γήπεδο για να αυξήσω την μέγιστη επιτρεπόμενη δόμηση;

Link to comment
Share on other sites

Δες αυτό από σημειώσεις Λεμπέση:

 

24. ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ με μη ΝΟΜΙΜΗ ΑΔΕΙΑ που εκδόθηκε σε μη άρτιο γήπεδο / οικόπεδο, με υποβολή αναληθών στοιχείων ή ψευδούς αποτυπώσεως. (Δ΄2) Σε περίπτωση οικοδ. άδειας που εκδόθηκε με ψευδή στοιχεία και δεν έχει ανακληθεί ή ακυρωθεί η δυνατότητα υπαγωγής στο ν.4014/11 είναι στη βούληση του ιδιοκτήτη ο οποίος φέρει το βάρος των συνεπειών του ποινικού νόμου σε περίπτωση ψευδούς δηλώσεως, [δηλαδή για την απόκρυψη της άδειας] και (Θ 8 Σημειώνεται ότι έχει άδεια. Θεωρείται από τις σοβαρότερες παραβάσεις, ολόκληρη η κατασκευή είναι αυθαίρετη, και επιβαρύνεται με τους μέγιστους συντελεστές 5, 6, 7 & 8, ως προς τους όρους & περιορισμούς δόμησης αρτίου & οικοδομησίμου γηπέδου / οικοπέδου, που ισχύουν στη θέση του ακινήτου [είναι κάπως υπερβολική η αντιμετώπιση αυτή, αφού το οικόπεδο δεν είναι άρτιο και επομένως δεν έχει όρους δόμησης]. Προφανώς δεν ισχύει το ίδιο για κτίριο που έχει κατασκευασθεί με μη νόμιμη άδεια η οποία όμως εκδόθηκε χωρίς υποβολή ψευδών στοιχείων, και η οποία δεν έχει ανακληθεί, επομένως αποτελεί τεκμήριο νομιμότητας, οπότε θα πρέπει να θεωρείται νόμιμο το κτίριο και με άδεια, και ακόμη (Β΄18) Τέθηκε το ερώτημα αν θα υπάγεται στην ίδια κατηγορία άδεια Λυόμενου ή Κοινοτική άδεια που δεν εφαρμόσθηκε. Στην περίπτωση αυτή δεν πρόκειται για άδεια που εκδόθηκε με ψευδή στοιχεία, αλλά για άδεια που δεν εφαρμόσθηκε και γι΄ αυτό κρίνονται εξ ολοκλήρου αυθαίρετα τα κτίρια αλλά με άδεια στο συντελεστή 1.

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.