Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

παράβολα Ν.3843/10


ameliegio

Recommended Posts

Καλησπέρα,

 

 

κάποιοι πελάτες μου πλήρωσαν παράβολα για την τακτοποίηση χώρων σύμφωνα με τον Ν. 3843/10, οι χώροι όμως αυτοί δεν υπάγονται στο νόμο αυτό λόγω της ημερομηνίας έκδοσης της Ο.Α. (μεταγενέστερη της 2-7-2009), γνωρίζει κάποιος τι γίνεται με τα παράβολα αυτά? επιστρέφονται? ή τουλάχιστον συμψιφίζονται με τα παράβολα του Ν. 4014/11? (υποχρεωτικά η τακτοποιήση τους θα γίνει σύμφωνα με τον Ν. 4014/11)

Link to comment
Share on other sites

Επειδή ο 4014 δεν αναφέρει κάτι για συμψηφισμό με τον 3843 μάλλον θα πάρεις τα διπλότυπα με σημείωση της πολεοδομίας ότι δεν χρησιμοποιήθηκαν πουθενά και πας στη ΔΟΥ για να ζητήσεις τα χρήματα πίσω.Αυτό μάλλον δεν μπορεί να συμβεί στα παράβολα του 4014 οπότε προσοχή.

Link to comment
Share on other sites

Τα παράβολα του 3843 και του 4014 ΔΕΝ επιστρέφονατι Το λέει και η σφραγίδα πάνω στο παράβολο.

Link to comment
Share on other sites

Με σημείωση της αρμόδιας Πολεοδομίας οτι το παράβολο δεν χρησιμοποιήθηκε για τον σκοπό που εκδόθηκε και βάση της εγκυκλίου 17/19-10-10 οι περισσότερες εφορείες επιστρέφουν τα χρήματα. Δυστυχώς όμως αν πετύχεις ΄΄δύσκαμπτο'' υπάλληλο της εφορείας όπως μου έχει τύχει εμένα στην εφορεία του Κορωπίου, εκμεταλλευόμενοι το κενό νόμου που υπάρχει στν Ν. 3843/10 (πως το παράβολο σε καμία περίπτωση δεν επιστρέφεται αλλά συμψηφίζεται με το ειδικό πρόστιμο) δεν τα επιστρέφει με τίποτα. Το ότι υπάρχει κενό νόμου μου το επιβεβαίωσαν και στην 16η Διεύθυνση Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών... με την συμπλήρωση πως είναι εποχή κρίσης και γι'αυτό δεν γίνονται επιστροφές γενικώς! τελος πάντων, το θέμα είναι πως υπάρχουν χιλιάδες που έχουν το ίδιο πρόβλημα, κι αν γινόταν κάποια συντονισμένη κίνηση από μηχανικούς που θα καταθέσουν το πρόβλημα αυτό στο ΤΕΕ, τότε ίσως το ΤΕΕ θα μπορούσε να εισηγηθεί τόσο στο ΥΠΕΚΑ όσο και στο Υπουργείο Οικονομικών ώστε να υπάρξει κάποια διευκρινιστική. (εκτός της εγκυκλίου 17/19-10-10 η οποία καλύπτει σαφώς τα πρόστιμα που εκ παραδρομής είχαν υποβληθεί στισ ΔΟΥ πριν καθοριστεί η διαδικασία και ο κωδικός πληρωμής του ειδικού προστίμου, ως αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά) Το μεγάλο ερώτημα συνεχίζει και είναι τι γίνεται (εφόσον τα παράβολα είναι απαιτούμενα για την υποβολή του φακέλου στην Πολεοδομία) όταν κάποιοι χώροι δεν μπορούν τελικά για χ λόγους να υπαχθούν στον Ν. 3843/10, άρα δεν μπορεί να εκδοθεί πρόστιμο, (δεδομένου των οριζομένων στις διατάξεις του άρθρου 5 παρ. 2γ' του ν. 3843/10 ''...δεν επιστρέφεται σε καμία περίπτωση αλλά συμψηφίζεται με το πρόστιμο)

Link to comment
Share on other sites

Μετά τις σημερινές οδηγίες του ΥΠΕΚΑ μάλλον υπάρχει μια λύση:

 

7.Σε περίπτωση που έχω υπαχθεί στον Ν. 3843/2010 και δεν έχει γίνει περαίωση της διαδικασίας μπορώ να υπαχθώ στον Ν. 4014/11 με συμψηφισμό του προστίμου;

Ναι. Στην παρ. 11 του άρθρου 24 του 4014/11 το εδάφιο «καταβληθέντα ποσά προστίμων και διατήρησης, δυνάμει άλλων διατάξεων συμψηφίζονται με το ποσό του ενιαίου προστίμου..» αφορά και τις διατάξεις του Ν. 3843/10 που στις περιπτώσεις μη περαίωσης της διαδικασίας μπορούν να υπαχθούν στο Ν. 4014/11 με την υποβολή των δικαιολογητικών του άρθρου 24 και την καταβολή του ειδικού προστίμου. Τυχόν καταβληθέντα ή μεγαλύτερα ποσά δεν επιστρέφονται.,

 

 

Κάνεις τώρα αιτήσεις με τον 4014 πληρώνεις(? θέλει ερώτημα) μάλλον το παράβολο και τα υπόλοιπα συμψηφίζονται.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.