Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Αν υπάρχουν αλλαγές στους όρους δόμησης από την ΟΑ στο σήμερα, με ποιούς πάμε;;


Recommended Posts

Το θέμα που θέτω είναι το εξής:

 

Εστω αυθαίρετο με ΟΑ του 1982 με υπέρβαση δόμησης και κάλυψης, με διαφορετικούς όρους δόμησης τότε από σήμετα (πχ οικισμοί <2000κατ τότε είχε 60%κάλυψη ενώ τώρα 70% μετά το ΠΔ του '85).

 

Ναι μεν την ΥΔ την παίρνουμε με βάση την άδεια αλλά πώς συγκρίνουμε την επιτρεπόμενη κάλυψη και δόμηση στην περιοχή;; Με βάση τους τότε (της ΟΑ) όρους δόμησης ή τους τώρα ισχύοντες;;

Link to comment
Share on other sites

με αυτους που ισχυαν κατα το ετος κατασκευης του κτηριου...

 

το βασίζεις κάπου αυτό;; γιατί ο νόμος κ η εγκύκλιος δεν αναφέρει τίποτα, και εγώ θα έλεγα γιατί όχι τους τώρα ισχύοντες;

 

Άλλωστε κ ο Ν.3843 έλεγε να μην παραβαίνει η νέα χρήση τις ισχύουσες (τώρα δηλαδή) χρήσεις γης, όχι τις τότε, όταν εγκαθίσταντο η αυθαίρετη αλλαγή χρήσης...

Link to comment
Share on other sites

Καλημερα σας. σχετικο θεμα εχω με τον πρωτο συναδελφο:

 

εστω οικοπεδο εκτος οικισμου και εκτος ζωνης, 8,5 στρ. και επι αυτου εκδιδεται αδεια το 1975 για ισογειο επι υποστηλωματων.

το 1977 κανουν διανομη 3 αδερφια και ο ενασ περνει χωραφι 1917 μ2 και με προσωπο 20 μ επι επερχιακης οδου, οπως προεκυψε απο τοπογραφικο 2005.

σημειωση οτι με την διανομη η οικοδομη που ειχε κτιστει εχασε τισ ελαχιστεσ αποστασεισ των 15 μετρων απο τα ορια!!!!!!!!!!!!!!!

σημερα διαπιστωθηκε κλεισιμο υποστυλωματων και προσθηκεσ στο ισογειο που κατασκευαστηκαν το 2007!!!.

και ρωταω:

1)πώς συγκρίνουμε την επιτρεπόμενη κάλυψη και δόμηση στην περιοχή, αφου το οικοπεδο ηταν μη αρτιο και μη οικοδομησιμο απο το 1977?

2)στα φυλλα καταγραφησ του ΤΕΕ θα εχω υπερβαση στη δομηση >200 μ2 και μεγιστη υπερβαση σε καλυψη αι δομηση?

Link to comment
Share on other sites

Συναδέλφισα πώς ήταν μη άρτιο και οικοδομήσιμο από το 1977; Κ τότε πως έβγαλε άδεια τότε; άλλωστε 8,5 στρ. και πρόσωπο σε επαρχιακή οδό.. μάλλον ήταν άρτιος! Το κρίριο τελικά σε ποιανού το χωράφι είναι; Σε αυτό των 1917 μ2;

 

Αυτό που μάλλον ισχύει στη περίπτωσή σου:

 

1ον. ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ οικοδομική άδεια στο γήπεδο/οικόπεδο που βρίσκεται η οικοδομή αφού αυτό πλέον δεν υφίσταται (αυτό των 8,5 στρ.). Το πώς έγινε κατάτμηση σε μη άρτια οικόπεδα δεν ξέρω, αλλά δεν νομίζω να μπορείς να "τσεκάρεις" ότι έχει ΟΑ..

2ον. Αν δεν έχεις άδεια δεν τσεκάρεις τα 4,6,7,8 κουτιά, άρα δεν σε ενδιαφέρει να το συγκρίνεις σαν αυθαιρεσία με τους όρους δόμησης της περιοχής (είτε τους τότε είτε τους τώρα).

 

Δες τα συμβόλαια τι έκαναν ακριβώς το 1977. Κατάτμηση , οριζόντια ιδιοκτισία επί κτίσματος και χιλιοστά από το χωράφι;; Πάντως νέα νομή της γης σε εκτός σχεδίου δεν γίνεται όταν δημιουργούνται μη άρτια οικόπεδα. Ρώτα συμβολαιογράφο ή δικηγόρο που ασχολείται με αστικό δίκαιο να σου πει μήπως και είναι και άκυρη η όποια μεταβίβαση έκαναν τότε..

Link to comment
Share on other sites

πας με τους πιο ευνοικούς για τον ιδιοκτήτη.

 

Γ' μέρος ερωτο-απαντήσεων του Υπεκα.

 

ερώτηση νο 2

Edited by antnatal
Link to comment
Share on other sites

Ρε συνάδελφοι, τώρα την παρατήρησα την απάντηση!! Βέβαια αυτές τις απαντήσεις τις φοβάμαι έτσι όπως είναι γραμμένες αλλά.. Ναι σε καλύπτει πλήρως να χρησιμοποιήσεις τους ευμενέστερους όρους!

 

Ας κλείσει το θέμα τώρα αφού δεν έχει λόγο ύπαρξης (ούτε είχε εξαρχής αλλά τέλοςπάντων, σόρρυ..)

Χαιρετώ

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.